Eşim maddi sıkıntıları bana çok yansıtıyor. Ne yapacağım?

Eşin neden sürekli maddi sıkıntılar yaşıyor? Bağımlılığı mı var? (kumar, alkol, uyuşturucu, vb.) Normalde alamayacağı şeyleri her ay bilmemkaç taksit yapıp alıyor da taksitleri ödemek yüzünden elinizde para mı kalmıyor? Bu şeylere gerçekten ihtiyacınız var mı yoksa eşiniz onu alınca mutlu olacağını mı sanıyor? Aynı beklentiden dolayı geçmişte satın alınmış bir şey eşinize ne kadar mutluluk verdi? Eşiniz insanlara hayır dşyemiyor mu? İnsanlar sen şunu da yaparsın diye onu kullandıkları için mi maddi sıkıntılarınız var? Lütfen bunları netleştirip ihtiyacınız olmayan şeylerden kurtulun. Eşinizin başı beladaysa polise gidin veya mümkünse iş değiştirsin bazı kişilerle görüşmesin ne bileyim. Size bu sıkıntıları yansıtmasa çok daha beter bir hale gelecek. Yansıttığına göre ne kadar birikmiş içinde ki tutamıyor artık. Aile büyüklerinizle de konuşabilirsiniz bu konuları. Mesela kayınvalidenizin sözü eşinize geçiyorsa onunla konuşun.
Eğer gereksiz harcamalar yapmıyorsan sana yansıtması saçma.
Halaya giren kol sallar demiş atalar.
Evlenmek çocuk sahibi olmak helede şu ortamda ciddi maddiyat ve sorumluluk isteyen şeyler. evet maddi sıkıntılar çekmek her insanın psikolojisini yıpratıyor ama bunu eşe yansıtmak borcu bitirmiyor
Ne kadardır evlisiniz. İnanın bende çok zor günler geçirdim ve o günler geçsin diye çok dua ettim. Eşinizi hor görmeyin, gerekirse açıkca sizden saklı bir borcu var ise söylesin varsa altınınız bozun kapatın. Göreceksiniz daha çok mutlu olacaksınız
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Hamileyim yazmışsın eee?
hamile olunca ne oluyor?
borç hemen hemen her evli insanda olur biraz kendinizden kısıp tez vakitte ödemeye bakın borçlardan kurtulduğunuzda kendinizi harcama yaparsınız.
hamileliği koz olarak kullanmaktan vazgeçin sen hamilesin diye her işini kocan yapmak zorunda değil.
Ben zaten çalışıyorum hatta izne ayrılmam gerekiyorken çalışıyorumm demek istediğim bsn sürekli birşeyler yetiştirmeye çalışıyorum sıkışınca hemen diyo altınları bozalım falan
bozmanız gerekiyorsa borcunuz çabuk bitecekse bozun. borçlu olduğunuzda birikim yapamazsınız. Ama borçtan kurtulduğunuzda birikim yapar daha fazlasını kazanırsınız. eğer borcunuz az ise işinizin ücreti ile öğrenebilecek derecedeyse altınları bozmayın eğer çok ise bozmayı düşünebilirsiniz.
Bence hanımefendi hamileliğini koz olarak kullanmıyor. Hamilelikte fazla strese maruz kalmamak lazım. Haklı
İnsanlar neden bunkadar tesr cevaplar vermişler size anlamadım.. bebek berekettir derler sıkışsanız da rabbim yardım eder çok güzel dualar var onları okuyabilirsiniz ayrıca rızık için degil her türlü işiniz için okuyabilirsiniz faziletlerini ve anlamını okursanız çok faydalı oldugunu görüceksiniz inşallah
https://www.google.com/amp/s/www.muhammed.gen.tr/sikintilari-bertaraf-etmenin-uc-yolu-hasbunallahu-nimel-vekil/amp/
http://mutlulugunsifresi.com/la-ilahe-illallahu-melikul-hakkul-mubin-okumanin-faydalari.html
Gitsin annesini arkadaslarini sisirsin sen destek oluyormussun zaten daha napicaksin ustelik hamilesin seni strese sokmamasi lazim Allah korusun cocuga ya da sana bisey olsa ozaman cenemi tutsaymisim da keske tek derdim para olsaymis diyecek.
Esin belki sadece derdini anlatiyordur, bir beklentisi yoktur senden.
Sıkıntılı bir durum ne yapsan boş çocuk doğduğunda masraflar artacak o zaman ne yapacaksınız
Selam güzel kardeşim, aslında eşinin bu maddiyat sorunlarını seninle paylaşması güzel bir şeydir. Çünkü bunu kendi içinde büyük sıkıntılara dönüştürebilir ve illa ki psikolojik sorunlara'da yol açabilir. Sabırlı ol ve ona psikolojik olarak destekçi olmaya çalış. O senden maddiyat değil manevi bir yaklaşım bekliyor. Ve her zaman şunu sor kendine "Bu benim için hayatımın en büyük problemi mi?". Elbette değil sevgili kardeşim. Azıcık cesaret ve sabır ile umarım çözülebilir. Rab yardımcın olsun.
napim ablacım çocuk yaparken bizemi sordunuzda yaptıktan sonra bize soruyonuz her şeyi planlıcaktınız paran yoksa çocukta yok bu kadar basit korunmayı öğrenin
Bosa gitsin seni öyle bahane edene kadar borc varsa ikinizin borcu sanki bütün borcu sen yapmışın gibi üzülmene değmez bile
bu cag evlenip hamile kalma cagi degil, evleniyorsaniz iki tarafin da calismasi lazim
aksi takdirde bu durumlar kacinilmaz.
senden bir beklentisi olmayabilir. bazen insan sadece içindeki duyguları paylaşmak ister ve bu durumda eşinden daha çok kime güvenebilirki.
Evlilik bu stres olacam bir şey yok.
Hayatı paylaşıyorsunuz.
Tabii ki yansıtacak sen onun hayattaki ortağısın. Ben hamileyim aman aman yansıtma da ne demekmiş. Senin en büyük amacın onun stresini en aza indirmeye çalışmak olmalı. Siz ortaksınız ortak! bu soruyu görmemiş olayım. cık cık cık
Hamile kalmasaydın keşke
pskiyatr a gitmelisin
banane durumundan dallama de
Harcamana dikkat et diyedir o
Yok ne yapalım diye sanki para basıyorum yok altınlarl bozalım şimdi ikimiz çalışıyorksb böyleyse bebek doğsa napcaz bilmiyorum
Cimrilik mi yapıyor gerçekten yok mu
Abla cinsellik zormu evlencez de
hamile olmasaydın o zaman
Sende ona yansıt
Yansıt dediğim işte seninle beraber olmak isteyince açık ol ve şöyle herşeyi ben yiyorum ya vs cilve ysp azcik şu adamları yola getirin ya
Selamlar,
Her türlü sıkıntı ve sevinç geçici durumlardır.
İnsan bir denge içinde olanlara bakmalıdır. Sevinçli durumlara aşırı sevinmek ve üzüntülü durumlarda aşırı üzülmek akılcı değildir. Çünkü yaşam bir deniz gibidir bazen dalga olur bazen sakin. Önemli olan geminizi hedeflerinize yönelik yüzdürmektedir.
Sıkıntılı durumlarda bu sıkıntının sebeplerini araştırmalı kendi hatalı kararlarımızdan mı kaynaklandığını incelemeli ve çözüm araçları aramamız lazımdır.
Üzüntüyle bir köşeye çekilmek yerine sıkıntılı durumdan çıkmak için çaba göstermek önemlidir. Sıkıntılı durumlarda aile ve arkadaşların birbirine destek olması ve moral vermesi etkili bir çözümdür. Dertleşmek yerine dert çözmek ve rahatlatmak lazımdır.
Her sıkıntı içinde mutlaka olumlu bir taraf bulunur. Yaşamda simsiyah ve bembeyaz durumlar bulunmaz.
Olumlu düşünmek sıkıntılı sürecin aşılmasını kolaylaştıracaktır.
Kanaat ve şükür de önemlidir.
https://youtu.be/bA2c7WONnJUTek bir nefesi alabilmek, etrafınızı görüp duyabilmek. Sevdiğiniz ve sizi sevenlerin olması. Sağlıklı bir çocuğun size verilmiş olması. Yani eğer bakarsanız şükredecek ve başka insanlarda olmayan bir sürü nimete sahip olduğunuzu fark edebilirsiniz.
Sorunuza cevabım işte bu yazdıklarımda saklı. Bu akşam baş başa oturun. Elinizdeki güzelliklerden bahsedin. Daha önce sahip olmadığınız şeyleri fark edin.
İçinde bulunduğunuz durumun geçici olduğunu ve doğru bir bakışla üstesinden gelebileceğinizi konuşun. Ardından güzel bir müzik dinleyin veya keyifli bir film izleyin.
Kısacası sıkıntılı durumları aşmanızın çözümü zihninizde ve kalbinizdedir.
Sevgilerimle.