Eşime bir seyleri, parami dahil helal edemiyorum? Gunaha giriyor mu?

Simdi durum soyle. 1 yıldır evliyim. Hem disarda hem evde calisiyorum. Esimin bu sorumluluklar konusunda pek bir sey yaptigi yok. Cogu turk erkegi gibi calismaktan baska aldigi sorumluluk yok. Konusuyorum ama insanin icinde yoksa yapmıyor.

Ben bekarkende boyle yasiyordum. Hem işe gidip parami kazaniyordum hem evi temizliyor, yemek vs yapiyordum.

Cogu zaman bu evliligin bana yarari ne diye dusunuyorum. Esim benim sayemde ekonomik olarak daha rahat yaşıyor mesela. Benim bir kadin olarak evi gecindirme sorumlulugum yokken üstelik.

Simdi bu konuyu biraz arastirdim dini olarak. Islam erkege evi gecindirme gorevi vermis ve erkegin parasini kadina, cocuklara helal kılmış. Kadinin ise evi gecindirme yukumlulugu yok. Bircok islam adami kadinin kazandigi para kendisinindir, erkek kadinin kazancina el koyamaz vs diyorlar.

Bazilari da eger kadinin rizasi varsa, gonlunden gecerek mehrini de, kazancini da paylasabiliyor diyor ama kimi de kadinin kazanci erkege olmaz, kadinin kazancında bereket yoktur vs de diyorlar.

Her neyse asil konu burada şu ben gercekten kazancimi esimle kalpten paylasmiyorum. Hatta ona sundugum hizmette dahil. 1 yildir kendisine Allah razi olsun dedigim bir sey olmadi.

Cunku bu cumleyi kuracagim seyler yapmadi. Yukumu almadi, destek olmadi, butun her seyle ben ilgileniyorum bir de ustune gecim konusunda destek oluyorum. O bana destek olmadikca kendinden soğudugum gibi parami ve hizmetimi helal etmekte icimden gelmiyor.

Yani bana sorsalar eşine hakkın helal midir diye gonlumce helaldir, onunda bende hakki cok, bana cok iyi es oldu, yoldas oldu, hayati onunla paylasabildim, hakkimin, hizmetimin, paramin her kuruşu helal olsun diyemiyorum. Bunu dedirtmiyor cunku.

Her sey benim ustumde. Benden para dahil bircok sey bekliyor benden. Kendi ihtiyaclarini kendi halletmiyor. Ustune bir de eminim ki calisan kadinla evlenmek istemesi ekonomik yuk bende olmasin diye istedi. Para da bekliyor yani benden.

Bir kadin olarak benden cok sey bekliyor ama ben kendinden bekledigim seyleri bulamiyorum. Bircok calisan hemcinsimde boyle.

Ayrilmayi bile dusunur oldum ve bir yandan da hizmetimi, parami ona ictenlikle sunmadigim icin adam gunaha mi giriyor diye de dusunuyorum.

Ama o da biraz once Allah'in sonra da benim rizami kazanacak davranislarda bulunsa keske de bende böyle bunun vicdaniyla basbasa kalmasam. Helal olsun diyebilsem...

Eşime bir seyleri, parami dahil helal edemiyorum? Gunaha giriyor mu?