Ev isleri, yemek, temizlik, para kazanma hepsini ben yapıyorum. Kocam sadece işe gidip para kazanıyor. Ama eve çift maaş giriyor rahat yaşıyor. Ortak hesabimiz var. Ama ben bitiyorum.
Temizlikçi tutsam az para değil ve ben bunca okumayı, emeği temizlikcilere vs para kazandırmak için vermedim.
Ben bekarken de böyle yaşardım zaten. Medeni durumumun evli yazmasına ve birinin üstüme yük olmasına gerek yoktu.
Yani ya paramı daha vermeyeceğim, çift maas şekliyle hesap yapıyor çünkü sürekli. İkimizin kazancını toplayıp araba alsak şu kadar gitse vs diye hesap yapıyor. Ya da şuraya tatile gitsek, şunu bunu yapsak vs diye benimde paramı hesaplıyor. Paraya gelince hesaplıyor ama diğer işlere gelince ayni hesap yok.
Kendisine de dedim paramı ortak hesaba atmayacağım diye. Niye dedi. Çok yoruluyorum senden de destek görmüyorum. Ben sana maaşlı hizmetçi olmak için evlenmedim. Paramı kullanmak istiyorsan kalkar evde ben ne yapıyorsam her sorumlulugu yaparsan o zaman kullanırsın.
İkimizde muslumaniz. Kadinin parasını rizasi yoksa kullanamazsın, rizam yok bundan sonra. Ev gecindirmek benim görevim değil, Bundan sonra yalnızsın, her yaptığın hesabi bundan sonra tek maaşla yaparsın dedim.
O zaman bu evde sende oturuyor ve suyu elektriği kullanıyorsun. Parasını öde dedi. Bir tek bunları ödüyorsun zaten. Tamam öderim. Mutfak alışverişini de ben yapıyorum aldıklarımı yeme o zaman. Kendine kendi paranla alışveriş yaparsın, yemek temizlik falan da yok bundan sonra. Kendi aldığın malzemelerle pişirir yersin dedim.
Yani evlilikte para hesabı elbette olmaz bugüne kadar yapsam yapardım ve ortak hesabı en bastan kabul etmezdim zaten. Ama demek istediğimi anlamıyor bir türlü.
Hem paramı hem hizmetimi her şekilde tepe tepe kullanıyor. Parami cektigimi soyledigimde uzlasmak yerine hemen kirayi faturalari ben oduyoruma getirdi. Tamam bende bundan sonra dikkat ederim, sen bana maddiyatta destek oluyorsan bende sana diğer konularda destek olurum dese çözülecek olay.
Ben daha fazla ne paramı ne de hizmetimi yedirmek istemiyorum. Kaybedecek bir şeyim de yok. İnceldiği yerden kopsun yoruldum artık. Ben kadın halimle daha narinim, daha hassasım daha güçsüzüm her ay kan kaybeden, enerjisi sıfıra inen benim ama her haltin yükü omuzlarımda. Erkekler şu güçlü, kanlı canlı halleriyle kenarda pinekleyip oturuyorlar gerçekten yeter artık.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer