Eşimin ailesi ile ilgili maddi sorunlar var, nasıl bir yol izlemeliyim?

Olaylar biraz uzun, şöyle ki,
Eşimin ailesi kızları için herhangi bir harcama yapmadı düğünümüzde, gösteriş için sadece 1200 tllik bir kolye taktılar eşime,
Evin tüm eşyalarını kendi başıma aldım, mobilyasını benim ailem ayarladı, kalan beyaz eşyası yemek takımları su takımları kaşık çatal süpürge v. s.
Kayınpeder ve kayınçom beyaz eşya alırken, bizim eve de alın, biz sana ufak ufak öderiz dediler. 7. ay henüz ödenen bir şey yok ses etmedim.
Eşim çeyiz olarak bir granit takım bir de yatak odası takımı getirdi,
Gözümde bunlar yok tabii ama bu harcamalar için 30 000 tl kredi kullandım, kredinin kalan ufak bir kısmını bankaya geri yatırdım,
Düğünde takılan takıların, kayınvalidem kendisine verilen takılara el koydu (borçları olduğu gerekçesi ile) ses çıkarmadım,
Eşim evlenmeden önce ailesinin evine eşya almış, senet imzalamış evkur gibi bir yerden, bu borcu kendi ailesi ödeyeceğini söyledi, ancak 9 ay ödenmemiş. onun borcunu kapat kafamız rahat etsin diye 3000 tl ödedim...
Düğün öncesinde kayınçom köydeki çocukların eğlencesini karşılayacağını söyledi, hallederim ben dedi, o da eşimin kredi kartı ile bira, çerez ve benzin alıp 7 ay ödememiş...
Kredi kartının faizi ile beraber ödedim. ortalama 1400 tl
Şimdi bunlar bitti bir de evlilik öncesi eşim kredi çekmiş, kredi ödenmemiş yapılanmaya gitmiş, ama benim sinirlerim çok gerildi, tartıştık doğal olarak... Yataklarımızı ayırdı...
Bunlar yanlızca eşime aylardır kullanmadığın banka hesaplarını kapat, daha önce benim bildiğim ve ödemesini bitirdiği kredilerde gecikmelerden dolayı kredi notunun yükselmesi için, sadece (yeni işe girdi) maaş aldığın yerden kredi kartı çıkar, alışverişimizi oradan yapalım ki senin kredi notun yükselsin diye söyledikten sonra çıktı... evliliğimizin 6. ayı bu ay çok fazla başında durduğum için kullanmadığı hesapları kapatırken ortaya çıktı bunlar...
Bunları söylediğimde ailesini kötülediğimi düşünüp beni dinlememezlikten gelerek bağırdığı için bende sesimi yükselttim.
Ailem ile görüşmemi mi istemiyorsun gibi bir şey algıladı aksine ailesi ile artık maddi ilişkisini parasal ilişkisini kesmesini istiyorum.
Benim ailemin de durumu çok iyi değil, benimde ailemin borçları var ama hiçbirisi bana böylesine yansımadı...
Bunu anlatamıyorum.. Bu durumlardan dolayı belki ev alırken kredi çekemeyeceğim...
Bu durumu eşime nasıl anlatayım? 5 ay boyunca sakin ve sessiz kendisini incitmeden defalarca anlattım para durumlarını ve borçları hiç ağzıma almadım, ama bu banka kredisi ve kredinin ödenmeyip tekrar yapılandırılması canımı aşırı sıktı...
Güncellemeler
+1 yıl
Sorunumuz henüz çözülmedi, eşimi ailesi ile sakince sorunu çözmesi için gönderdim (bugün) , tüm hesaplarına ve tüm harcamalarına daha sıkı bakmaya başlayacağım. Borcu ailesi ödeyecek (konuştuğumuz kadar),
Eğer ödenmez eksik yatar zamanında ödenmez kredinin günü geçer ise ailesini rencide edeceğimi kötü muamele göstereceğimi ekledim,
Bunların üzerine herhangi bir şekilde ihtiyaçları olur ise benden herhangi bir yardım göremeyecekler ve kendilerinden herhangi bir şey almayacağım.
Güncellemeler
+1 yıl
Konuşulan şu ki, kardeşi kredi çekip bu borçları kapatacak, olmadı motorunu satıp borç toplayacak, eşim ailesi ile görüşmeye gittiğinde yiyecek getirmiş, hiçbirisini soframa koydurmadım, kendisi bu tepkimi görünce akşam yemeği yemedi, artık herhangi bir yiyecek giyecek ve ya maddi herhangi bir yardım istemediğimi tekrar söyledim. Borcu ödeyeceği süreyi net söylememiş ama ben sıkıştırdım bir ay kadar bir müddet istedi. Önümüzdeki ay ya kopacak ya düzelecek bakalım.
Eşimin ailesi ile ilgili maddi sorunlar var, nasıl bir yol izlemeliyim?