Beni kadın sığınma evine alırlar mı?

Ailem evden kovabilir, döverlerse ben çıkıp gidicem, sınava hazırlanıyorum 5 ay kadın sığınma evinde kalmak istiyorum en azından sınava kadar, ya da iş bulana kadar. Yoksa camilerde ya da sokakta kalıcam. Geçen bir sokak röportaji izledim, 18 yaşında kızın biri de ailesiyle tartışmış polis sahip çıkmamış sokaklarda kalıyormuş. Ben bu evde daha fazla yapamayacağım, sürekli psikolojik şiddet var, biktimy hakaret duymaktan, sınava çalışamıyorum, bari iş bulur calisirim.
Güncellemeler:
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper GörüşBenzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
127Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kadın sığınma evleri, şiddet gören kadınların kalabilecekleri, devlet tarafından korunma altına alındıkları yerlerdir.
Fiziksel, cinsel ya da psikolojik baskı fark etmeksizin şiddet gören tüm kadınlara açıktır. Başvuru için herhangi bir yönlendirme ihtiyaç duyulmaz.Ailenizden şiddet görüyorsanız ve evden ayrılmak istiyorsanız, polise başvurarak şikayetçi olup Kadın Sığınma Evine yerleştirilmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Polis ekipleri gerekli işlemleri yaparak sizi kadın sığınma evine yerleştirecektir. Ayrıca bulunduğunuz ildeki Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bizzat başvuru yaparak sığınma evinde kalma talebinizi iletebilirsiniz.
Kadın sığınma evinde kaldığınız süreçte, tüm bilgileriniz gizli tutulur ve kadın sığınma evinin adresleri kimse ile paylaşılmamaktadır. Ayrıca güvenlik nedeniyle kadın sığınma evlerine misafir kabulü de yapılmamaktadır. Sığınan kadının kuruma kabulünün ardından psikolojik durumu gözlenmektedir.
Sığınma evinde kadınla bu konuda gerekli görüşmeler yapılır ve kadını hayata tekrardan kazandırmak için gerekli adımlar atılır.
Kadınların sorunlarını dinleyen uzmanlar onlar için en uygun yol haritasını belirler. Eğer sınava hazırlanıyorsanız bu konuda gerekli destek de size sağlanacaktır.
Kadın sığınma evinde en fazla kalınabilecek süre 6 aydır. Kadın sığınma evinde geçen 6 aylık sürede, kadınların kendi ayaklarının üstünde durabilmelerini sağlamak amacıyla eğitim ve destek verilmektedir.