Ailem evden kovabilir, döverlerse ben çıkıp gidicem, sınava hazırlanıyorum 5 ay kadın sığınma evinde kalmak istiyorum en azından sınava kadar, ya da iş bulana kadar. Yoksa camilerde ya da sokakta kalıcam. Geçen bir sokak röportaji izledim, 18 yaşında kızın biri de ailesiyle tartışmış polis sahip çıkmamış sokaklarda kalıyormuş. Ben bu evde daha fazla yapamayacağım, sürekli psikolojik şiddet var, biktimy hakaret duymaktan, sınava çalışamıyorum, bari iş bulur calisirim.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 321 cevap paylaştı. sakın böyle bir hata yapma. kendi ayakları üstünde durmayan yani maddi geliri olmayan bir bireyin yapacağı şey değil bu hele kadın ise.önce iş bul para kazan, sonra bak başının çaresine.
01 Yorumla
Soran+1 yılYapacağım şeyin ne kadar kötü olduğunun farkındayım ama çarem yok , kalırsam asıl daha kötü şeyler olacak. Uzun zamandır iş arıyorum, kadın sığınma evinde kalırken orada belli bi miktar veriyorlarmış, kalırken iş ararım, sonra tutarım hayatından bi yerinden. Teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılpolis sahip çıkmamış diye bir şey yok. yalandır o.. karakola gidin eğer yardım etmezlerse bulundğunz ildeki şiddet önleme merkezine gidin veya sığınma evine gidin kaymakamlığa gidin sesinizi duyan biri muhakkak olacaktır. ama o sınavı muhakkak kazanın güçlü olun. Allah yardımcınız olsun
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıyamam ya, cidden sana yardim ederim ve nasıl güvenirsin bilmiyorum ama gerçekten iyi bir insanım. Bana ulaşmak istersen veya konuşmak istersen buradayım. Yorumumu cevaplamak yeterli.
Ayrıca benzer şeyleri ben de zamanında yaşadım. Hatta yakın zamana kadar yaşadım.20 YorumlaPolis aileni bilgilendirirse seni gelip zorla goturebilirler. Reşitsen bir iş bul önce. Sonra da pansiyon ayarla düşük fiyatlı. Ama önce is bul. Ülkede özlük hakları malesef işlemesi gerektiği gibi işlemiyor. Sen derdini anlatırsın. Adamlar aileni çağırır gelin kızınızı alın der. Hic o sığınma evine gidemeden kendini evinde bulursun. Iyi düşün bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılUzun zamandır iş arıyorum bulamadım, universiteye gidemezsem dediğin gibi yapıcam Teşekkür ederim
Geçiçi olarak bir arkadaşında kalamaz mısın ya da ev arkadaşlığı bulabilirsin reşit isen. kadın sığınma evleri kötü diyorlar ama mor çatı diye bir yer var orayı çok beğeniyorlar araştır istersen bir de bende bir genç kızım eğer İstanbul'da isen kapım her zaman sana açık sokakta kalacak halin yok ya.
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAile tarafından psikolojik şiddet görmek nedir çok iyi biliyorum ve bende sınava hazırlanıyorum yks ye bana kalırsa 5 ay daha dişini sık biliyorum burdan söylemesi kolay ama sonuçta neler yaşadığını bilemem ben ama bi beş ay daha dişini sık hem sınava da hazırlanıyor muşsun bu süreçte elinden geleni yap olmazsa kazanamazsan son çare bi iş falan bul git
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabii ki alırlar hatta eşiyle sözlü tartışma yaşadığı için kadın sığınma evine yerleştirilen kadınlar bile var.
10 YorumlaBak böyle bir şey yaparsan ailen çok üzmüş olursun sabret okulunu kazan ve git
Ailen onlar iyi de kötü de olsa ailen00 Yorumla
+1 yılsakın öyle hata yapma ulaş bana 1+0 evim var al içinde otur benim işim gücüm iyi oku sende sınavını kazan o bana yeter.
08 Yorumla- +1 yıl
kendinizlemi karıştırdınız la beni?
- +1 yıl
lotus111 ne istiyorsun
- +1 yıl
+1 yıl5 ay daha sabret fevri davranma. kadın sığınma evleri nasıl yerler bilmiyoruz ya daha kötüyse ya da 3-4 ay sonra kovarlarsa?
00 YorumlaÇıkar yol buldun mu başının çaresine nasıl bakabildin veya
00 Yorumlapolise ya da valiye vs başvurun yerleştirirler sizi kafa dinlemiş olursunuz bir süre en azından
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle sessiz kalma sığınma evine git alırlar sonrasında iş bul kendi ayaklarının üzerinde dur
00 YorumlaSoruyu şimdi gördüm şu an nasılsın durumun nedir
04 Yorumla
Soran+1 yılEvdeyim, iyiyim, sınava hazırlanıyorum, eğer universiteye gidemezsem iş bulup bu evden ayrilicam şu anlık durum iyi bende o yüzden sınava hazırlanıyorum Teşekkür ederim
Soran+1 yılBiliyorum çok zor olacak ama yapanlar var bende hallederim diye düşünüyorum sağ ol yine de
belediye barınaklarına git sen
01 Yorumla- +1 yıl
hayvan mı lan bu anan gitsin
+1 yılValla zor kapım herkeze açık buyur gel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenle ne problemin var
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnemden sürekli psikolojik fiziksel şiddetler görüyorum
Cevap sahibi+1 yılNeden sorun ne, dışarısı buz gibi evden gitme, hangi şehir
Soran+1 yılBiliyorum buz gibi ama bu evde de duramam.
Cevap sahibi+1 yılAllah kolaylık versin
Soran+1 yılAmin sağ ol
Gizli Üye(30-35)+1 yılpolise git.
00 YorumlaAlırlar
10 Yorumla
+1 yılAlırlar tabikide
00 YorumlaAlirlar
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kadın sığınma evleri, şiddet gören kadınların kalabilecekleri, devlet tarafından korunma altına alındıkları yerlerdir.
Fiziksel, cinsel ya da psikolojik baskı fark etmeksizin şiddet gören tüm kadınlara açıktır. Başvuru için herhangi bir yönlendirme ihtiyaç duyulmaz.
Ailenizden şiddet görüyorsanız ve evden ayrılmak istiyorsanız, polise başvurarak şikayetçi olup Kadın Sığınma Evine yerleştirilmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Polis ekipleri gerekli işlemleri yaparak sizi kadın sığınma evine yerleştirecektir. Ayrıca bulunduğunuz ildeki Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bizzat başvuru yaparak sığınma evinde kalma talebinizi iletebilirsiniz.
Kadın sığınma evinde kaldığınız süreçte, tüm bilgileriniz gizli tutulur ve kadın sığınma evinin adresleri kimse ile paylaşılmamaktadır. Ayrıca güvenlik nedeniyle kadın sığınma evlerine misafir kabulü de yapılmamaktadır. Sığınan kadının kuruma kabulünün ardından psikolojik durumu gözlenmektedir.
Sığınma evinde kadınla bu konuda gerekli görüşmeler yapılır ve kadını hayata tekrardan kazandırmak için gerekli adımlar atılır.
Kadınların sorunlarını dinleyen uzmanlar onlar için en uygun yol haritasını belirler. Eğer sınava hazırlanıyorsanız bu konuda gerekli destek de size sağlanacaktır.
Kadın sığınma evinde en fazla kalınabilecek süre 6 aydır. Kadın sığınma evinde geçen 6 aylık sürede, kadınların kendi ayaklarının üstünde durabilmelerini sağlamak amacıyla eğitim ve destek verilmektedir.
Benim kız arkadaşım da aynısını yapmış sayın avukat , karşılıklı tehdit ve hakaretlerimiz vardı kabul lakin elimi dahil kaldirmadim tam tersi kendisi tekme ile ayak parmağımı kırdı kadın sığınma evinde olduğunu ogrendim uzaklastirma mi aldı şikayet mi etti bilmiyorum ama kız kardeşi uzaklaştırma aldık dedi ve tam 8 gün olmasına rağmen herhangi bir tebligat gelmedi zaten farklı sehirde.. bende canım gibi parmagim kirilmasina rağmen şikayetçi bile olmadım.. ne gibi bir sorunla karşılaşabilirim?