Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Öncelikle sakin olun. Ama burada yalanlar olduğunu düşünüyorum. Siz nasıl evlendiniz? 6 ay nedir ki yeni gelinsiniz daha. Bütün ilgisi sizin üzerinizde olması gerek (annesine bakmasını demiyorum o evlat borcu ama bunu bahane edip eve gelmemesi ne demek) Tarla işi daha çok yazın olur benim bildiğim kadaryla. Doktor ve tedavi meselesinde yalan seziyorum. İmam nikahlısı olmadığından emin misiniz köyünde? Gerçi sorunu varsa bilemem yani. Niye oturup araştırmyorsunuz? Köyüne gidip bakamaz mısınz babanız sizi eve bırakıyor alsın köye gidin bir gözlemleyin yani kenardan.
01 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarda baktım eltiniz de baz şeylerle gözünüzü korkutmuş. Köyde tarlaydı evdi şuydu buydu için ne kavgalar çıkıyor! Belki o yerlerin ona kalması için size öyle demiş ola bilir kendiniz de araştırın. Bir müddet orda yaşayıp göre bilirdiniz beğenmezseniz babanız gelir alır oradan eşinize de bak ben geldim yapamıyoruz deyip o zaman başka çare araya bilirsiniz. Köy hayatı zordur evet sabah erken kalknmalı hayvan varsa yemlenmeli falan hele tarlaları davar belki sizi orda da kullanırlar diye düşünüyorsunuz. Zaten baştan köy istemem demişsiniz. Ama yaşanmadan bilinmez. İdama gider gibi yapmayın. Daha yeni olan evliliğinizi zehir etmeyin, annesine yakn yere taşnıp bekleye bilirsiniz orda o da olmasa evlerine direk birkaç günlüye gidin kalın hoşunuza gitmezse dönersiniz yapacak bir şey yok dersiniz kocanız da o zaman seçim yapar.
En İyi Cevaplar
+1 yılCanım benim çok zor bir durumun içindesin. Allah yardımcın olsun. Halbuki büyükler biraz insaflı olsa. Eşini hem maddi olarak, hem manevi olarak yanlarında istiyorlar sanırım. Sen evlenmeden önce bilmiyor muydun, anlamadın mı ana kuzusu olduğunu? Önceliğinin annesi babası olduğunu? Ana kuzusu bir erkekle evlilik zor. Eşin evli olduğunun farkında değil, bu adam seninle evli. Anne ve babasıyla evli değil ki. Belki de çocuğunuzun olmaması senin hayrınadır. Sana tavsiyem bırak gitsin, annesi ve babasıyla arasına girme, çünkü sen karıştıkça ters tepiyor, ona karşı sakin ve sabırlı ol. Zor bir süreç. Sonuçta bir yuva kurmuşsun. Dayağı yok, kumarı yok, cani değil. Nasıl erkekler var karısını bıçaklayan, yakan. Evde oturan karısını çalıştıran, aldatan, eşinin bedeni üzerinden para kazanan. Daha beterini düşünüp şükretmeliyiz halimize. Sende eşimle birlikte git köye eşinle birlikte, eşinin ailesi sevgi dolu, hürmetkar davran. Sana sevgisi artar, böyle davranırsan ve sevaba girersin ve cinsel probleminiz biter, daha da yakın olursunuz birbirinize. Onu kendine bağlamak istiyorsan, bunu onu sıkarak, boğarak yapma. Ailesini kötüleyerek yapma. Aksine ailesine karşı sevgi dolu ol ve ona karışma bence. Evet ailesinin elektrik ve su faturasını ödüyor, bu doğru değil. Ama yapacak bir şey yok. Birde şöyle düşün en azından kayınvalidengille aynı evde yaşamıyorsun. Sen ailesini kötülersen, dırdır yaparsan ona o daha çok ''anam, babam''der. Bunu ustalıkla yap. Yerine göre saman altından su yürüt 🌺
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşine nasıl hissettiğini bilemem o konuda birşey diyemem ama arkadaşımın da evlendiği kişi ailesine çok bağlıydı sürekli köye onların yanına giderdi oda bana anlatırdı iki yıl çocukları da olmadı açıkçası kiz sürekli ben sevmiyorum sürekli ailesini dinliyor düğün altınlarını bile onlar aldı borçlarını odemisler şöyle böyle baya şey oluyordu ama şimdi birşeyleri kalmadı oğlan yine köye gidiyor ama geri geliyor yani sadece hafta sonları kızda hamile o gidince oda annesinin yanına gidiyor araları da iyi sonradan da duzelebiliyor birşeyler ama bu böyle devam da etmez ben erkek arkadaşımla üç dört ay her gün görüşüyodum üniversiteyi okuduğum yerde yaşıyor oda virüsten uzağız ama haftada bı yanıma geliyor ki anne baba bı gün vefat edince yine yaşayacağı insan sizsiniz bu kadar eşine sorumsuz davranmasi da iyi değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana bu konuda tecrübeli biri olarak söylüyorum. Bu evlilikten hayır gelmez eninde sonunda biter. Aile ile eş arasında dengeyi kuramayan adamdan hiçbir zaman hayır gelmez ve kesinlikle altını çiziyorum bu evlilik biter, bitmeli zaten. Sen Allah'ın şanslı kuluymussun ki çocuğun da yok hemen bu işi kararlı bir şekilde kökünden bitir. Sakın erteleme, düzelir filan gibi kendi ailen bile olsa sözlere de kanma. Üzülen hep sen olursun demedi deme. Ben çok dayandım iki çocukla ancak kurtulmaya çalışıyorum yine aile sözünden çıkmayan adamla bu bile zor. Sana o kadar söyleyim. Ben yıllarımı yaktım sen yakma
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
- Aile & Toplum konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılSiz nasıl evlendiniz sen git köye o zaman çok mu zor biraz yıkıcı değil yapıcı olmaya çalışmak gerek belki de sen biraz abartıyosun köyde tarlaya vs ilgilenmesinin nesi yanlış gitsin kahvede mi takılsın illa hem çocuk olmuyo ne her şey illa hemen mi olacak zaten hemen olmasın ilk yıllardan çocuk mu yapılır erkekliği olmadığı için nedir ya ben de erkek olsam karım böyle konuşsa yaklaşmam ki erkekliği yok ne demek ya bir sürü kişide öyle ufak sağlık sorunları olabiliyor sende de olabilir bu kadar eleştirel bakma
427 Yorumla- +1 yıl
< antepli<<sen akıl küpüsün canı gönülden tebrik ederim<<< <<< şimdi sözüm dertli kardeşe devir öyle ana geldi ki yaşlı anasına babasına el uzatan tarlada toprakla uğraşan ekmek peşin de koşan yaramaz adam yerine kondu şahsen vicdanen insanlık adına yakışanı yapmış bu adam eğer ki 67 yaşındaki anasını aç bırakan kişi sana da bakmaz kıymet vefa herkesin harcı değil sende git onun la bu gün onun ailesi size muhtaç yarında senin ailenin size ihtiyacı olabilir dünya hali ne sanıyorsunuz evliliği ne sanıyorsunuz ekmeği evlilik duş la yatak odasın da olmak değil şahsen sen ayrıl kardeş çünkü yarın çocuğunuz olsa bile sen yine şikayetci olursun yaşamın dan sevilen kişi dir günün birin de sevmeye bilir emek vefa kadir kıymet kadına duyulan ölümsüz olan tek aşk tır işiniz çok zor çokta kapı gezersin bu düşünceyle kendini değiştirmediğin sürece bu dünyada kimseyi değiştiremessin
- +1 yıl
@ateşhan34 aynen bence de öyle yol yakınken dönün zaten 6 ayda bunlar düşünülüyosa hayır gelmez adama da yazık cidden ettiğin lafların farkında değilsin herhalde ben erkek olsam eşim o lafı söylese çeker giderim o laf ne öyle cidden önce saygı gelir sen saygı duymazsan ondan da saygı da görmezsin sevgi de adam ailesiyle ilgileniyl ne güzel en azından seni zorlayıp köye götürmemiş ama senin yerinde olsam giderdim ben
- +1 yıl
@ateşhan34 insan biraz da dönüp kendine bakmalı acaba ben naptım da bu böyle yapıyo diye
- +1 yıl
evlilik sabırdır emektir vefa dır hani bir çoğu diyor ya boşanın işte o zaman anlaşılıyor ekmeğin eşin kıymeti kişilerde vefa olmalı ayrılığın en acı faturasını hanımlar ödüyor ekmeğine sahip çıkanın evi eşi yuvası olur çok gördüm ayrılık sonrası bin pişman olanı herkes aklını başına alsın bu günün kıymetini bilsin yarınki pişmanlık fayda etmez
- +1 yıl
@ateşhan34 aynen de herkes yapamıyo işte biraz da kişinin yapısı hoşgörüsü faln
- +1 yıl
@ateşhan34 herkeste adamda suç aramış sanki bütün hata onun gibi daha kız konuşmayı bilmiyo ki erkekliği yok falan bunlar nasıl laf buradaki erkekler herhalde alışmış ondan yadırgamıyorlar sanırım
- +1 yıl
Gitsem rezil eder gayınnam olayları bilmiyorsunuz. İstemiyor beni gayınna oğlunu istiyor. Beni ne çektiklerimi bilmeden yargılıyorsunuz. Ama gayınnam sanki bizim evde yaşamış gibi herseyimizi biliyor. Eve ne aldıysa ne yediysek. Hep annesine anlatmış. Sanki bizim evde yaşamış gibi herseyi anneesinden duydum kavgada Sürekli yemek yapıyordum eşime iyi bakıyordum. Kilomla uğraştılar. Gayınnam işe gir simit yiyin tatlı yiyin diyordu hep
- +1 yıl
Bilmiyorum abiyle dediğimiz gibi bence senin de hatan var neyse bu konuyu uzatmanın bir anlamı da yok bence ya kendine çekidüzen ver ya da boşanın yol yakınken dönün
Senin üslubun baştan yanlış insanın ağzına alaöayacağı kelimeleri eşim dediğin kişiye sarf ediyorsun - +1 yıl
Karşıdaki kişi yaşlı biri ne olursa olsun büyüğün saygısızlığa hakkın yok bu senin düzeyini gösterir karşıdaki kişi hata yapsa bile saygısızlık yapma hakkı doğurmaz bu sana
- +1 yıl
Senin yatan kızım boşan bence sen direk böyle evlilik yürümez ama sadece bu adamla değil başka biriyle de yapamazsın sen bu tarzla
- +1 yıl
Ne demek onun hakkında böyle diyorlar falan ne saçma milletin dediklerine inanacaksan ohoo
- +1 yıl
Bu konuda uzatılacak bir şey yok daha fazla söylenecek şeyler söylendi
- +1 yıl
Çalış demesinde yanlış bir şey görmüyorum yazık o zaman çalış çalışmanın kötü bir yanı yok kendi ayaklarının üstünde durursun
- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılCanım benim şahsi dusuncem şu acik konusucam bu adam iktidarsız köy yerinde de lafi olmasın diye sana kakalamislar yoksa bir erkek bu kadar uzun süre yeni evli karısından ayrı kalamaz. Tabi bu 6 aydır kaç kere beraber olduğunuza ya da nasl olduğunuza ya da nasıl evlendiğinize göre değişir benim şahsi düşüncem.
Sizin aranızda evlilik diye birşey yok canım çocuk için tedavi falan olmadan araya çocuk girmeden sen ailenin yanına geri dön hayatı kendine zehir etme bu karakterde bir insanla ömür geçmez16 Yorumla- +1 yıl
Ben kardeşimi kaybettiğim annem babam hayatta tutunsun diye çocuk istedim. Kendimde özendim sevdiğim adamdan çocuk güzel ailem diye. Oda daha 3 günlük evliyken çocuk için iğne olmaya başladı. Bana öyle söyledi. Şimdi aklıma geliyor daha 1yıldan önce doktorlar çocuk önermiyorlar
- +1 yıl
Böyle bir aile ortamında çocuk asla yapma rezil olursun benden demesi
- +1 yıl
İstedikleri kadar iftira desinler mahkeme seni haklı bulur böyle hayat geçmez evlilik denmez böyle şeye iyi ki çocuk olmamış yol yakınken kurtar kendini
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşin seni ne olarak görüyor?
Eşin evlenmiş evini ayırmış ama aklı fikri anne babasında kalmış. Kimseye anadan babadan geç denilmez ama ortada onu bekleyen bir eşi var ise dengeyi kurmak ve önceliği kurduğun yuvaya vermek zorunda...
Bence kendi ailen ile durumu net şekilde konuş, her şeyi anlasın ve bilsinler.Çünkü bu evlilik senin sabrın ile yürür anca, sen sabrettikçe devam eder. Sen artık yeter dediğin anda da eşin anne babasını seçer ve gider zaten...116 Yorumla- +1 yıl
Eşim en baştan plan kurmuş biz şimdi anlatıyoruz. Çünkü düğün alışverişinde herşeyi bize yıktı. Herseyin ucuzuna kaçtı. Mobilyaların. Kıyafetin şalvarların. Benim istediklerimi almıyor diye annemde para kattı oğlan evinin alacağı şeyleride annem aldı en başında Biz tutumlu diye bisey demedik. babam da çalıştığı için. Yanımızda yoktu. Anneme de tarla parası gelmişti. Annemde varım yoğum bitane kızım diye. Benim
- +1 yıl
Olay şöyle başladı. Kışın. Doğalgaz kira çok geldi 600 doğalgaz 600 kira. Bana dediki, altınları bozdurup bankaya faize verelim faizin geliriyle evi geçindirirelim dedi bende kıyamadım verdim. O sıralar altın ucuzmuş. Babamın bana taktığı kelepçe bilezikle beraber 15 milyar zararına sattı. Yani babamın bana taktığı takılarımıda sattı. Zararına. Babam 5bucuk milyara almış eşim 2bucuk milyara satmış. Neyse altınlarımı bozdurup bankaya kendi hesabına attı. Paraya sıkıştıkça ordan çekip yemiş.
- +1 yıl
Senin ve ailenin iyi niyeti ortada. Tüm bunlardan babanın ne kadar haberi var?
Sen bu yazdıkların ile aslında ona karşı bir sevgi ya da saygı beslemediğini gösteriyorsun. Yani çok kısa zamanda bitmiş bu evlilik ve ilerde daha kötü olacağının farkındasın. Keşke diyeceğim ama bir anlamı da olmayacak, evlenmeden önce çözmeliydin eşinin ne olduğunu. Artık bu yol tıkanmış... - +1 yıl
Sen hiç köylü kurnazı diye bir şey duydun mu? Köy çocuğundan niye zarar gelmesin ki? Şehir çocuğu kötü de köy çocuğu mübarek mi?
Çok yanlış hareket etmişsin, bu dk dan sonra ne yapabilirsini düşün artık, yoksa o köy çocuğu köydeki inek gibi senin aileni sağmaya devam edecektir...
Köye gitmen için blöf yapıyor olabilir mi?
ya da doktora gitti kısırsın dediler dünyası karardı
ya da erkek milletinin böyle bir kısmı vardır bencil birisi
Ama senin yapman gereken sabretmek değil bu işin sonu selamet olsun istiyorsan al karsına amacını sor ve gerekeni yap.13 Yorumla- +1 yıl
doktora beraber gitsek şüphem olmazdı kendi gitti ve gurur yaptı kaçtı
- +1 yıl
Onlar haksız olmayı kabul etmiyorlar. Bütün dediklerimize iftara deyip işin içinden çıkıyorlar mahkemede de iftira derler herseye
- +1 yıl
Direk boşanmaya odaklanma çözüme git baktın düzelmedi sonra bakarsin
+1 yılDurumunu gayet iyi anladım ve gerçekten üzüldüm. Kocan henüz kişilik ve birey gelişimini tamamlamamış ve hâlâ evli olduğunun bilincine tam olarak varamamis biri maalesef , tamam ailesini yalnız bırakmasın ama bunu ölçülü yapmalı ve önce kendi evine vakit ayırmalı yani sana özellikle yeni evli olunan süreçte hem kendisi hem senin için böyle olmalı hem muhabbetinizin sevginizin bagliliginizin artması için hemde sevismelerinizi ve cinsel iliskinizi yoğun ve tatmin edici şekil ve sıklıkta yaşamanız gereken bir surectesiniz. Peki ne yapacaksın. Şimdilik kavgacı bir üslupla değil sakin konuşmalar ve sabırla yoluna devam edeceksin. Olmadı evi köye taşıyın bu bence daha iyi. Taşıma durumu söz konusu değilse sabırla beklemelisin. Belki o da senin Köyde yaşamaya ikna olmanı düşünüyordur. Çocuk meselesinde sperm problemleri mi var ve tespit konulmuş mu yoksa, sertleşme yani iktidarsızlık problemi sebebiyle mi ilişkiye giremiyorsunuz?
111 Yorumla- +1 yıl
Eşim köye annesinin babasının yanında yaşamamızı istiyor. Tarlanın birine ev yapalım dedim. Tarla satıp ona da gelmiyor. Ben gayınna gayınta yanında yaşarsam ölürüm. çünkü çok canım sıkılıyor yanlarında hep dedikodu dinliyorum gayınnamdan ben sevmem öyle şeyi. Ama başta. babam köye vermem dedi zaten
- +1 yıl
Ama başta. babam köye vermem dedi zaten = eşiniz bunu biliyor o zaman. Belki o yüzden inat ediyor ikna olun diye köye yerleşin diye. En azından tarlaya başka ev yapmak iyi fikir eğer evde ebeveynlerin olmasından rahatsız olacaksanız komşulukta ev tuta ya da yapabilir böylece annesinden de gözde kulakta olur sizin de aranız normal olur. Ama tedavi falan işi varsa bu sadece bahane olabilir. Yine aceleyle karar vermeyin bekleyin kendi çözüm bulup önersin.
- +1 yıl
Mesele anlaşıldı, eğer baştan köye gitmeyeceğini söylediğin halde böyle yapıyorlarsa haksızlar. Kendileri bilir , ama sen başta gevşek göründün şimdi kabul etmiyorsan o da yanlış. Son söz : bir yuva kolay kurulmuyor birbirinizin kıymetini bilin. Asgari ücrete şehirde ele uşak olup bilmediğimiz insanların dedikodusunu yapmaktansa kendi işimizi yapalım dedikodununda kötü olduğunu sevdiklerimize öğretelim umarım güzel bir sonuca en kısa zamanda ulaşırsınız.
- +1 yıl
Ya gercekten psikolojin bozuk ya da soru trol. Eğer olaylar gerçekse daha açık net anlat bence , bu olay hangi aşamada?
- +1 yıl
Anladım. Allah yardımcınız olsun. Bu günler geçer lakin dua edin kocanız düzelsin, o düzelmezse hiçbirsey değişmez.
+1 yılSeverek evlenmediniz mi bu ne rahatlıktır ne demek iki ev geçindiriyor çok meraklıysa böyle şeylere neden evlendi o zaman neden seni oyalıyor sırf karım var demek için mi gerçekten bu yüzden bu siteyi sevmiyorum böyle şeyler görünce gerilip telefonu fırlatasım geliyor nasıl insanlar var ya ayrılın demeyeceğim asla diyemem çünkü kimsenin ayrılmasını istemem orta yol bulmaya çalış en olmadı ailesi ile konuşmaya çalış benimle ilgilenmiyor vs. gibi ama çocuğu olmuyorsa da belki gururu kırıldığı için de böyle yapıyor olabilir
10 YorumlaZor durumun. Sana yetemediği için kaçıyor kesin. Ya sabırla ilgi göstereceksin ama suçlamadan, ya da takmayacaksın... Zor böyle şeyler çok zor. Bazen dönemsel olarak da erkek yaşayabilir. Konuşacak çok şey var da zor burada...
23 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle durumuna üzüldüm, benden beteri de varmış tek fark kocam yanımda diğer dediklerin aynı.. Ben de bu sebepten çocuk istemiyorum sırf ailesine düşkün diye.. Ev aldık biz de borç harç içindeyiz lakin ona rağmen anası bacısı hala para isterler demezlerdi bu çocuk borç ödüyor istemeyelim diye durumlarını acındırırlardı seni çok iyi anlıyorum tek farkımız eşim beni seviyor ben de onu ama bazen düşünüyorum ayrılsam mı diye lakin yol yakınken aileni al karşına anlat durumu yanında olacaklarsa boşan derim..
14 Yorumla- +1 yıl
Bende de aynı problemler var ancak tam tersi eşim ailesine çok düşkün
- +1 yıl
Gizli üye olmanıza sevindim. bosanmayi tavsiye etmeden önce, nasıl evlendin diye sorsanız
Cevap sahibi+1 yıl@gençcocuk1234 kendi aileni kuruyorsan kendi ailen öncelik gelir
Cevap sahibi+1 yıl@patiencestone evlenmiş bir kere sorsam ne değişecek ki
Yapabileceğin tek şey zamana bırakmak eşinde haklı bir taraftan sokağa çıkma yasağı 65 yaş üzeri için ailesini geçindirmekte zorunda ben eşimin canı ne isterse yapardım alırdım ama ailem böyle bir durumda olsa ne eşimi ne ailemi ihmal ederdim
13 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurdakilere bakmanın anlamı yok. Sonuçta hepsi bencillik tarafına bakıyor olayın. Yani gül gibi bakan bir annen baban varsa...ünüversiteye göndermişlerse... hep arkanda durmuşlarsa elbette ailenin peşinden gidersin. Bunun büyümemekle alakası yok. Asıl büyümemiş biri bunları yapmaz. Annesi babası 30 küsür yıllarını vermiş... emek vermiş bunu düşünüp yaşlılığında annesine babasına bakan biri ancak hayırlı biridir. Zaten boynunu borcu sayılır böyle bir anne babası varsa. Bunu genede konuşmalısın. Durumu anladığnı fakat biraz da seni anlamasını iste. Konuşularak rahatlıkla çözülebilicek basit bişi bu.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kurumu oluşumu sağlanırken cennete gidiyoruz düşünceniz artık sanıyorum bir kenara koyarak, bilgi edinerek stres yönetimi vede sorunları çözme odaklı fikir istiyorsunuz,
100/70 cinsellik aşk sevgi duygusallık
100/30 da ailenizin çevresi ve tabiki Ailesi
Sorunu çözmek aslında çok basit gizlediği şeyi net öğrenmek,,20 Yorumla
+1 yılNasıl böyle herifleri buluyorsunuz tebrikler valla. Neyse geçmiş olsun allah yardımcın olsun. Sen ne yapmak istiyorsan o yoldan git. Ama 6 ayda böyle ise birkaç sene sonra nasıl olur orasını hiç düşünemiyorum. Olacakları iyice tart ona göre bir yol çiz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılKocan biraz abartmış ama al karşına konuş bu arada sakın ailesi hakkında kötü konuşma annesine babasına bakan efendi bir adamdan zarar gelmez iyi bir aile babası olur annesi babası bugün var yarın yok hep seninle olacak zaten o yüzden sende git köye yakın davran seni daha çok sever
015 Yorumla- +1 yıl
6 ayda boşanacak mısın?
- +1 yıl
Pisman olabilirsin çok aceleci davraniyorsun
- +1 yıl
Daha sabret
+1 yılBöyle böyle nereye kadar devam edebilir ki?
Muhtemelen çok uzun süren ve huzurlu bir evliliğiniz olmaz ve en kısa zamanda boşanırsınız diye düşünüyorum. Keşke bir çocuğunuz olsaydı en azından çocuğunu görmek için falan gelirdi ama öyle olsaydı da sadece çocuk için evli kalmış olurdunuz ki bence çok da iyi bir durum değil. Yani şu durumda her türlü sıkıntılı bir evlilik , bence al karşına sakin sakin güzel bir şekilde konuşun eğer hâlâ düzen tutmazsa , artık yapacak pek de bişey kalmamıştır.00 Yorumla
+1 yılSaçmalığa bakar mısın ya. Bir de 6 aylık evlisiniz şimdiden böyleyse ilerisini düşünemiyorum. Ya al karşına guzelce konuş ya da çocuk felan olmadan boşan. Ömür boyu bu böyle olmaz. Ailesini yine sevebilir ama seni görmezden gelemez. Sakın kendini ezdirme!
00 YorumlaAranızda bu kadar kopukluk varsa neden evlendiniz ilk başta bir birinize güvenip gerçekten sevmeniz gerekirdi sonra bu tarz sorunlar ortaya çıkabilir belkide eşin eşcinseldir ve toplum baskısından evlenmiştir eğer öyleyse keşke toplum umrunda olmasaydı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 374 cevap paylaştı. Cidden cok kotu ya. Boyle evlilikleri gorunce evlenesim gelmiyor soguyorum. Yerinde olsam bosanirdim veya hemen bosanmasam da surundururdum degistigini gormeden affetmezdim. Simdi bekara bosamak kolay diyenler olacaktir. Ama ben kendi yapcagimi diyorum arkadas napar bilemem. Ben zor biriyim boyle davranirdim kisa ve net olmasi gereken de bu.
00 YorumlaBence git köye yapiş kocana. Kaynana da iyi davran hizmet et. Çocuk hersey değil evlat edinebilirsiniz. Ayrıca boşan demek kolay evlenmek zor bu devirde ama boşanmak bir kaleme bakıyor. Lütfen al anneni kaynananı karşına konusun düzeltin sorun neyse. Herşey gönlünce olsun 🌸
05 Yorumla- +1 yıl
Bu arada benim sorum değil sadece fikrimi belirttim ama kadın yuvayı kurtaran çok yanlış bir tavır hep kadın çabalarsa yorulur erkekte çabalamalı erkek onu sevmiyor önemsemiyorsa bu onun karakteridir değişemez kendi değişmek isterse ancak biraz değişebilir karısı elinden geleni yapar ama hep emek veren hak etmeyene değer veren olursa üzülen o olur ve bir süre sonra yorulur yïpranır hatta hastalanır bile
- +1 yıl
Dikkat etmemişim pardon. Ben de sonuna kadar çabala demiyorum zaten. Bir olur iki olur hadi üç de olsun. Baktın olmuyo vurur tekmeyi (tabi o ekonomik gücü varsa, bakar mısın kızın ailesi evine yollamış. Soğursunuz siz böyle diyip. Yanlıs hatırlamıyorsam oyle yaziyordu) sonuçta ortada aldalma olayı yok. ya da yalan dolan da yok. Önce oturup konusmak en mantıklı harekettir. Ailelerle beraber.
- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılBoşanmak için hukuki olarak da gayet yeterli bir sebep. Annesine olan sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırken kendi evini boşlamış bunu zaten kendi akıl etmesi gerekirdi ama etse de umursamamış bu durumda ayrılmak en doğru seçim. Sonuçta varlığı ve yokluğu aynı olan adam. O çok düşkün olduğu ailesine geri iade et.
01 Yorumla- +1 yıl
sen gibiler şu kuru hukuk edebiyatını bir geçin boşanmak için herhangi bir sebep aranmıyor yargıda asıl olan yapıcı kurtarıcı yardımcı olabilmek Hukukçulara kalsa her kes boşan sın mesele boşanmak sa ayrılmak istiyoruz diye karşılıklı dilekçe sunulur yargıda Gereğini yapar bu kadar basit
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖyle bir sorunu var neden evlenmiş sana da yazık, evlendikten sonra öğrendi dersen, 6 ayda çocuk olmayabilir. erken henüz.
Her şey evlenmek değil işte, bazıları evlenmek için daha eşini tanımadan evleniyor, sizlere yazık aceleniz nedir?
Yol yakınken ayrılman menfatine olur.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBosan bence. Benimde 4 yillik bir evliligim var. Aramizda hic birsey yasamiyoruz. Gercekten cok zor bir durum bazen dayanamiyorum agrilar olusuyor. Ama en kötüsü de sevgisiz kaliyorsun. Sevgi hissetmek icin kuduruyorsun. Bekar gibi yasayip, evli gibi tüm erkeklerden uzak duruyorsun.
215 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Berivann6 esim istemiyor. Ortak borclarimiz var felan düzelir diyor hala ama benim hic ümidim kalmadi. Aileme durumdsn bahsetmek istedigimde hemen konuyu kapatiyorlar ben daha konuya girmeye calisirken.
Cevap sahibi+1 yıl@Saribey07 evet tabikide.
- +1 yıl
Bir erkek istediklerini size yapmamalı yani sen boşanmak istiyorsan zorla boşanmayalım dememeli erkek egemen toplumdan kurtulup kadın erkek eşitliği olan bir toplumu sağlamaya çalışsanız biliyorum seninde korkuların var anlıyorum çoğu erkek haberlerde de g9rüldüğü gibi psikopat oluyor boşanmak isteyen karısını falan öldürüyor sizin nasıl bilmiyorum ama kendi mutluluğunuz için hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin bence
- +1 yıl
@Saribey07 evet çalışmalı bir kişinin kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesi de çok güzel ve dediğin gibi erkekler bu mantıkla düşünüyorsa zaten direk boşanmalılar kadınlar onlardan
- +1 yıl
@Saribey07 genelleme yapmam zaten dediğim gibi çoğu erkek
- +1 yıl
@Saribey07 hayır değilim hiç evlenmedimde
Gizli Üye(30-35)+1 yılVala kusura bakma sende çok kabahat var. Adamı tanımadan 3 ay içinde evlenmişsin hırsız mı katil mi sapık mı ne olduğunu bilmeden kendini ateşe atmışsın şimdide dövün dur. Sana tek tavsiyem yol yakınken ayrılman. Daha gençsin bidaha aynı hataya düşmeden birini bul iyi tanı öyle evlen. Benim gördüğüm sadece köye gitmesi değil. Adamın maddi gücü yok üstelik sana kötü muamele yapıyor. Belkide erkekliği yoktur dediğin gibi. Boşan gitsin.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen 3 ayda tanıdığım kişilere normal arkadaşım bile diyemiorum sen nikah basmışsın. Olacağı bu.
+1 yılBöyle Hayat Sürmezde yürümezde Bence Ayırl kendinin kurtar hayatına bak seni mutlu eden birini bul hayat paylaşmayla Yürür sevgi saygı emek gerekir ben senin yerine olsam hic düşünmeden ayrılır dım
10 Yorumla
+1 yılYani konusup düzeltemiyorsan sorunu ya köye yerleşiceksın. ya da daha çoluk çocuk olmadan yoluna bakacaksın.
eşini ailesi veya senı seçmek durumunda bırakırsan ailesini seçer büyük ihtimalle yani ya ailesine yakın yaşayın ya da ayrılık yolu144 Yorumla- +1 yıl
Daha yolun basındasın çoluk çocuk yok en saglıklısı olur
- +1 yıl
Ne alakası var evlilik hak olduğu gibi boşanmada hak. kim bile isteye yuvasını dagıtır ki. olacagı varmış olmuş.
İnsan edepli olsun haya sahibi olsun kafidir kızlık dedıgın zar parçası ki sen kötü yolla kızlıgından olmadın helalınle oldun ama evlılıgın yürümedi - +1 yıl
Geçmesi normal ama kafana takma tek dul sen degılsın. daha iyi hayırli bir kısmet çıkar elbet karsına
- +1 yıl
Asla temiz degılım deme ama. se yanlıs birsey yapıpta kızlıgından olmadın.
- +1 yıl
Kıymet bilmeyene düşünce insan.
Yapılan hersey anlamsız oluyo - +1 yıl
İyi dayanmıssın yine
- +1 yıl
Olay şöyle başladı. Kışın. Doğalgaz kira çok geldi 600 doğalgaz 600 kira. Bana dediki, altınları bozdurup bankaya faize verelim faizin geliriyle evi geçindirirelim dedi bende kıyamadım verdim. O sıralar altın ucuzmuş. Babamın bana taktığı kelepçe bilezikle beraber 15 milyar zararına sattı. Yani babamın bana taktığı takılarımıda sattı. Zararına. Babam 5bucuk milyara almış eşim 2bucuk milyara satmış. Neyse altınlarımı bozdurup bankaya kendi hesabına attı. Paraya sıkıştıkça ordan çekip yemiş.
- +1 yıl
Eşim en baştan plan kurmuş biz şimdi anlatıyoruz. Çünkü düğün alışverişinde herşeyi bize yıktı. Herseyin ucuzuna kaçtı. Mobilyaların. Kıyafetin şalvarların. Benim istediklerimi almıyor diye annemde para kattı oğlan evinin alacağı şeyleride annem aldı en başında Biz tutumlu diye bisey demedik. babam da çalıştığı için. Yanımızda yoktu. Anneme de tarla parası gelmişti. Annemde varım yoğum bitane kızım diye. Benim
- +1 yıl
Senı iyi sömürmüş niye katlandın bu kadar karsı gelseydin keske
- +1 yıl
Şimdi o altınlar senın için el rahtlıgı olurdu ne güzel
- +1 yıl
İstek atsana ordan devam edelim buraya yetişemiyorum 🙂
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin mekanı cenent olsun
- +1 yıl
Bende onu anlatmaya çalıstım ama karsımdaki kadın böyle düşününce bişy diyemem
- +1 yıl
Malesef öyle işin zor yani hemcinslerinle genelde
- +1 yıl
😊😊allah kolaylıklar versın sana
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Renkli bir kişiliğin var arada iki muhabbed edermiyiz @Berivann6
- +1 yıl
Dava açtın mi bari
- +1 yıl
Hadi gözün aydın. bu arada muhabbet iyi uzuyo istek at istersen
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnunla ilgilen, ilgi göster, şımart biraz. O senin gönlünü almıyorsa sen onunkini al. Huyuna git, alttan almaya çalış. Zamanla bunlara alışıcak annesinden çok seninle ilgilenmeye başlıyacak. Kendini değerli hissetmesini sağla ki o da sana değer versin. Yetmiyorsa azdır, cilve yap, kıskandır. Erkekleri cinsellikle parmağında oynatabilirsin. Dişiğiliğini kullan biraz. Olmadı konuş. İnsanız sonuçta konuşmalısın. Elbette sorunlar çözülecektir. Umudunu kaybetme. Ama kendini de fazla ezdirme. Olmuyorsa boşa gitsin sana erkek mi yok...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇift ve aile terapistinden randevu alın. Şu an çoğu psikolog online çalışıyor. Evlenmeden öncede mi böyleydi yoksa sonradan mı oldu? Yani kimse hemen değişmez bence. Mutlaka bir nedeni vardır.
Ama zaten öyle biriyse değişmesi aşırı zor. Ona olan güveniniz, sabrınız, umudunuz yoksa bence boşanmayı düşünün.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım seni çok iyi anlıyorum.. Bnde boşandım.. Benmde eşim sürekli memleketinde iznini geçiriyor. Benide anneme bırakıyordu. Ailesi kıskandı ve huzur kacrdı hep, en sonunda boşandrdı. Benim btmesi gerekn bir evlilikti. Sende, ailesi anladığım kadarıyla huzur kacrmıyo bu buyuk bısey. Yuvana sahıp cık bnce mücadele et sen elınden gelen herseyi yap ömür boyu anne babası yannda olacak degl. Eşinde değişir zmanla dua et..
00 YorumlaBenimde eşim ayniydi
Ayrildim
17 kaldim evli
Anne babasinin gudumunden cikmayan adam veya kadindan hayir gelmez10 Yorumla
+1 yılHiç yaklaşmıyorsa erkekliği yoktur... Bu durumda da senin idare etmen zor olacaktır... Annesine babasına yardımcı olması güzel bir şey ama, evliliğini de gözardı etmemeli... Oturup, düzenli bir şekilde bu konuyu konuşmalısınız...
10 YorumlaEvlenmeden önce bunları bunları konuşmanız lazımdı. Eşin mutluluğu işten önce gelir. Eşinizle sakin bir şekilde konuşmanız lazım. Allah herşeyi kalbinnizce verdin 🙏
21 Yorumla- +1 yıl
Hacı her şeyi konuşamıyorsun. Konuşsan da pratikte öyle olmuyor. Ve bazı tatlı su kurnazı köylülerimiz var. Kendi kızları dahi köye evlenmek istemezken elin kızına önce göstermelik ev açıp şehirde, ufaktan köye kaydırıyorlar.
ay çok kötü boşa o adamı @eeelif56 öylle boktan dağ mı olur
53 Yorumla- +1 yıl
Kıza yazık ama. Almış kocalık yapamıyor.
- +1 yıl
Genc kız açılmış. Şimdi canı çekiyor. Koca yook.
Bence en mantıklı olan bunu bizimle değil esini karşına alıp konuşman çünkü yeni evlisin ve şimdiden yalnız kalırsan büyük sıkıntılara yol açacak bir soruna doğru yol alırsınız
02 YorumlaAldat diyenler siz nasıl bir karakter yoksunusunuz acaba. Bence önce tatlı bir dille içinde tuttuklarını ona söyle. Bu durumun üzdüğünü söyle. Hala orta yol bulunmuyorsa da ayrılmayı dene çünkü senin de bir hayatın var. İnsan kendi hakkını da yememeli.
10 Yorumla
+1 yılİletişim bitmişse, yatakta ayrildiysa zor.. ayril demem şahsen, bana düsmez ama zor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzüldüm eşin biraz cahil galiba seni hiç mi sevmiyor severek evlemediniz mi eğer bu yazdıklarını yapıyorsa ya cahildir ya da sevmiyordur keşke kimse yuvasını yıkmak zorunda kalmasa ama böyle de ömür geçmez sen ömür boyu kendini yıpratırsın biraz zaman tanı konuş tartış baktın olmuyor imkanın varsa boşan gençliğine yazık hakkında hayırlısı olur inşallah
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sizin ilişki uçurumdan aşağı gidiyor eşin uçaktayım sanıyor.
30 YorumlaEvli adam eşinin yaninda olur. Tamam anne baba önemli ama evlenince farklı durumlar oluşur. Evlilik değil mesele gündelige dönmüş.
Kısaca o eş mi keş mi denir.00 YorumlaAnne babası yaşlıymış yardımcı oluyor ne güzel sende gidip yardım edebilirsin ama annesi dolduruyor gibi geldi bana ailesi istememiş seni gibi başkasını mı almak istiyorlardı oğullarına
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Anlayış göster köydeki insanlar daha gelenekçi o yüzden bunlar normal.
Ya kabul et ya da zaten biter böyle giderse.
Evlenmeden önce nasılsı peki?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. altı aylık evlilikte hangi ara çocuk tedavisi. Doktorların büyük kısmı bir yıl gebelige vakit veriyorken.
Biraz kuruntu gibi geldi04 YorumlaAhh kocasız olırmu yaa. Herşeyi geçtim birlikte yatmasanız unutursunuz birbirinizin tadını. Nasıl aabrediyorsun erkeksiz..
011 Yorumla- +1 yıl
Elde edesiye kadar derken sevişene kadar mı yani? Yahu senin tadını alınca hiç bırakmaması lazım o zaman , nasıl oldu öyle yaa. Birşeyleri yanlışmı yapıyorsun. Onu kıskandırmayı denedinmi kendine çekmek için, biraz seksi giyinip dışarda dolaşmayı ve başka erkeklerin de ilgisini çektiğini ona gösterip ilgisinin sana geri dönmesini sağlamayı
Ama şu an tam köy işleri zamanı. Bir yerde çalışmıyormu? Sadece köyden olan gelir ilemi geçimini sağlıyor
06 Yorumla- +1 yıl
+1 yılşu an sana güzel bir fikir gibi gelmicek ama ilerde ilk deneyeceğin şey olcak, köye git bak nasıl mutlu oluyosunuz
06 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Başınız sağ olsun
- +1 yıl
Ablacım keşke evlenmeden önce tanısaymışsın
- +1 yıl
Üzüldüm
Karı koca arasına yorum katmak istemem
Allah yardımcınız olsun huzur mutluluk eksik olmasın en kısa zamanda10 Yorumla
+1 yılAnne babasının onu yollaması gerekiyor onlar yanında tuttukça zor biraz bu evliliğin devam etmesi ailesinin yanına giderken sende gitmeyi dene bence belki ordaki hayatı daha çok seviyor olabilir.
00 YorumlaKendi sorunlu ama ne kadar da onlara ilgi duysa anne baba yaşlı sende git onunla köye yanında ol varlıgını aşıla
10 YorumlaSıkıntılı bir mesele, eyvallah anne babaya bakmak zorunda, ama dengeyi iyi kurması lazım, çocuğu olmuyor diye bilerek mesafe koyuyor da olabilir, söyleyemiyordur, yatak ayırmak nedir ya, çok günah, karı koca aynı yatmamalı.
00 Yorumla
+1 yılZor bir durum eşiniz siz yerine traktörle hayat yaşıyor
22 Yorumla- +1 yıl
@LegooLass hahaahahhaha:)
+1 yılBaban doğru olanı yapmış. Peki bir şey soracağım sen de köye gitsen onunla?
06 Yorumla- +1 yıl
Dava açtıysan hayırlı olsun ne diyelim. Dünyanın sonu değil. Bu saatten sonra dikkat etmen gereken düşman kazanacak hareketler yapmamak. Son konuşmayı yapmışsındır herhalde.
- +1 yıl
Ortak tanıdıklarla hal yoluyla haber salın. Bu iş sulh ile çözülsün. Bu tip zıtlaşmanın kazananı avukatlar olur. Yıpranan da sizler. Kimse kazanmaz. Bundan yuva olmaz daha diye haber edin.
+1 yılBence kocan kendini yetersiz hissediyor, bu da senden uzaklaşmasına sebep oluyor. Belki de kendini suçladığı içindir senden böyle kaçması
00 YorumlaHırsımdan aldatırdım ceza olarak kocanın ailesini sevmesi iyi bir şey ama sana karşı böyle tavır yapmasını hazmedemem Çok yanlış yapıyor
00 YorumlaÇok acı bir durum gerçekten. Bu ülkede küçük yaştan eğitim verilmesi gerek. Böyle yok yere nice hayatlar yokoluyor.
00 Yorumla
+1 yılHepsini okumadım o ailesinin yanından yani köyden okuyunca yuh artık dedim 6 ay olmuş evleneli az da karınla ilgilen
00 Yorumla
+1 yılHep böyle devam eder bu olay haberin olsun. Uyar ya da kibarca konuş orası sana kalmış. Ama baktın olmuyor.
Bu evliliğin yürüyeceğini sanmam.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen ondan ayrılabilirsin. Açıklamayı okuduğumda zaten bir evlilik hayatı yaşamadığınızı anladım. Sorun anne babasına yardım etmesi onların iyiliğini gözetmesi değil evlilikte üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmemesi.
00 YorumlaErkenden tanışıp mi evlendiniz? Mutlu değilsen yol erkenken boşan
05 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBence bu is bitir hazır çocuğunda yok o adamdan cacık olmaz
10 Yorumla
+1 yılBazı na. mussuzlar aldat demiş kah. penin çocukları ne diyosunuz siz
20 Yorumla
+1 yılbildiğin çoluk çocukla evlenmişsin..
ayrılacaksınız..30 YorumlaAilesini silsinmi yaşlı bakmak zorunda senin anan babana kardeşin bakınca sıkıntı yokta onu niye sıkıntı yapıyor sun mustehak sana keşke hiç para vermese sana
04 Yorumla- Devamını Gör (120)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat