AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
180Cevap
Müslüman bir ülkede olupta ezan sesinden rahatsız olanları anlamıyorum zira müslüman olmak zorunda değilsiniz ama müslüman bir ülkede ezan sesini duymak zorundalar.
Ezan sesinden değil ama her perşembe okunan sela sesinden rahatsızım. İçim ürperiyor duyunca çok korkunç bir ses.
Sela arap adeti zaten
Aşağıda ki müptezel sela için arap adeti yazmış. Neyi inanıyor bilmiyorum ama halen dinimizin sanki bir topluluktan çıktığına inanacak kadar kör cahil olduğu da kesindir. Din mekke ve medine peygamber efendimize nail olup tüm insanlık kıyamete dek sürecek bir dindir. Bunu bildiğini sanmıyorum. Sela ezan namaz farz ibadetler ve de ibadet dışı davranışlar kur-an ı kerim ve hadis üzerinden kıyamete kadar tüm insanlığın mesuliyetine verilmiştir. Dine inanırsın inanmazsın ama dini kendi sığ ve boktan bakış açın ile alcatamazsin. Bu dini gram küçültmez. Ama senin pespayeligini zirvede tutar ölene dek. Sen herhangi bir millete mensup olamayacak kadar canımsın
S**l**k sin yazmıştım sistem saçma bir düzeltme yapmış. Sistemin düzeltmesini düzelteyim bende
Kimseye saygısızlık yapmıyorum ama şahsen sevmiyorum sesini.
Evin hemen yanında cami var bir okunuyor insanı rahatsız ediyor hani.
Yes
Rahatsız eden şey ezan değil okuyan kişinin ses eğitimi almamış olması ya da ses sisteminin kalitesiz olmasıdır.
Evlerine kalın pimapen yaptırmaları gerektiğini düşünüyorum.
Biz de duymak istiyoruz ama pimapenlerden duyamıyoruz.
CAmiye gitmez anca dinler tiplerin taptığını sevmeyenlerinde sevmiyor ne düşünecem. Bizim ülkede islam dışında diğer dinlere sövenler adammı oldunuz ülkede ayin yapsalar yırtarsınız bir tarafınızı iki yüzlüler.
Şu burası müslüman ülke yok defolsunlar gitsin diyenler nerenin yarımakıllılarısınız bu ülkeyi var edenler sadece müslümanlar mı atalarının dinsiz olduğunu kabul edemeyenlere bilgi Türkün islamiyetle tarihi sadece 710yılcık TÜRKLÜĞÜN TARİHİ 5bin yüzyıldan daha fazla kimin ülkesinden kimi kovuyorsunuz çakma müslümanlar ezana ses çıkarana kadan dinci sapıklatınıza ses yükseltin pislik sürüleri.
Senin gibiler yüzünden müslüman kalmıyor. Müslüman ülkede saygı sıfır böylesi müslümanlığın. mk
@rotasızadam1 aynen o kadar saygılısınız ki diğer kitapların alayına sövende babam.
Ezanın sesinden rahatsız değilim ama inşallah bizim müezzin değişir yok böyle bir ses ya ama Allah yaratmış :)😕
Ezan sesinden rahatsız olan varsa çıksın ülkemden size zorla ezan beğendiricek halimiz yok
Selâ okununcada içim rahatlıyor 🙂🙂
Yarın hesab gunu ne dicekler merak ediyorum dogrusu :)
Ay biz bilmiyoduk demek yetmicek...🤣
Benim dinim de gece 4'te davul zurna eşliğiyle uyanmamı emrediyor. Siz buna tamamsanız ben de tamamım.
Niye durup bunları kaşıyorsunuz? Talimat tepeden mi geliyor? Yalancı gündem mi lazımmış?
Aykırı düşünenler defolsunn
Müslüman olmayanlar müslüman olanlar kadar rahatsız olmuyor. Kıyamet yakındır.
Sesinin aşırı açık olduğu bir gerçek ve her köşe başında bir cami var
Herkes saçma sapan triplere girmiş nedense. Rahatsızlık duyabilirler kimse sevmek zorunda değil.
Oluyorum bazen cok yuksek okuyolar hasta olan olabilir bebek olabilir herkes vaktini kendj bilsun bence
Aynen öyle
Bazi alanlara hoparlörler daha yakin olmali herhalde. Bazi dairelerde evin icinde yankilaniyor evde cocuk veya hasta varsa sıkıntı olusturabilir.
Ezan sesi huzur verir. Ne çocuğu nede hasta insanı rahatsız edeceğini düşünmüyorum
Herkes bu fikirde olmayabilir ayrica memleketimizin asil sorunu insanların düşüncelerine saygı duymamak zaten.
Neden olmasın ki ateist bir aile karşı çıkar sadece
Kimin ateist kimin pagan kimin deist oldugu seni bizi ilgilendirmez insanlara saygi duymak zorundasin.
Benim her zaman saygım vardır kendi fikrimi belirtiyorum
@Cynesta Ateist bir aile karşı çıkar sadece diyerek insanları sınıflandırıyorsun buna hakkın yok. Sonra da gelip saygım var diyorsun saygın olsa insanları ayrıştırmazsın kendi karakterini kavra öyle konuşalım iyi akşamlar.
Hahha her ateist aile için demedi din karşıtı olur başka bir şey olur duyduğum çok iyi ateist insanlarda var bir müslümanı oruca kaldıran
Ben de
ezan sesinden
rahatsız olmalarından
rahatsız oluyorum ama
aynı dünyada yaşamaya mahkumuz.
Onlara düşenecek bişey yokki yazık kendilerine ya kimin ne haddine düşmüş rahatsız olmak kendileri başlı başına rahatsızlar zaten
Hiçbirşey düşünmüyorum..
Hatta "Allah Hidayet etsin, doğru yolu göstersin" diye dua ederim..
Çan sesi nasil ki Muslumani rahatsiz ediyorsa onlarda Ezan sesinden rahatsiz oluyorlardir... Herkesin inanci kendisine.
Bunu laik biri olarak diyorum: o kadar yıl ezan okunuyor şimdi mi çok affedersiniz g*tlerine battı?
siktirsinler gitsinler klisenin yanına taşınsınlar.
Küfür bize yakışmaz... Ezanını nuruna erişemediyseler böylelerine Allah hadlerini bildirsin.. Avrupadakiler gibi modernleşeceğim diye kendilerini kaybetmişler. Hiç avrupada ya da bir Hristiyan ülkesinde Çan sesinden rahatsız oluyorum diyen birini duydunuzmu? Sabah öğlen akşam ve gece dang dung dang dung çalıyor hiç şikayetleneni duymadım
Müslümana huzur
Gayri Müslüme ızdırap verir
Arapça olarak oknmaya devam edilmeli
elin gavurları bile ezan sesinde huzur bulduklarını sölerken..
ne bilim değişik bir ironi
Sevmiyorum İnsanların dini olur devletin değil inananlar alarm kursun kendine okutsun bize ne.
Bir şey düşünmüyorum, yaşadığım yerde ezan sesi yok zaten.
Bazı yerlerde hem caminin ses sistemi kötü hem de ses şiddeti aşırı yüksek oluyor. Oraya yakın yerde oturanları haklı bulduğumu söyleyebilirim.
Olabilir ama çoğunluk müslüman bir ülke yapcak bişey yok
Berbat şekilde okunursa gürültü kirliliği olur. Siz ezanın makam ve usule göründüğünü bilmeyen bir sürü olduğunuz içim bu soruyu sormanız normal.
Bilinmediğini kim söyledi?
Sabah Ezanı Saba makamında
Öğle Ezanı Rast makamında
İkindi Ezanı Hicaz makamında
Akşam Ezanı Segah makamında
Yatsı Ezanı Uşşak makamında okunur.
Biliyorsan neden soruyorsun
Benim sorumun açısı farklı.
Neyse iyi günler.
Camilere kurulan kötü ses sisteminden insanlar rahatsız olabilir. camiler profyonel ses sistemleri ve merkezi bir yerden güzel bir makamla okunursa sorun kalmaz
Alakası yok kardeşim uydurma o Rahatsız olma sebepleri şu ki Ezan Toplanma Çağrısı ve Sesi çok yüksek olduğu için Rahatsız oluyorlar ( işine gelmeyenler de yok Değil Tabiki...)
Canlari cehenneme ezan okunmayacaksa bu devlet olmasin daha iyi
Kâfir olan rahatsız olur. Besmele çekince şeytanlar kaçarmış. Onun misali, rahatsız olanlar da aynı.
Bende ezan sesinden rahatsiz olanlardan rahatsiz oluyorum. O halde Kapayın Cenenizi
ezan sesi kiyamete kadar ebedi olarak kalacaltirr..
benim psikolojim ona benzer sesleri kaldırmıyor. Kıraat sorunu yani
Rahatsız olanlar olabilir. Bundan daha normal ne olabilir?
görüşlere bakınca diyorum ki allah topunuzun belasını vermedikçe gavurluk daha da tatlı geliyor
İnançları ne olursa olsun, saygı duymaları şart ve bunu dile dahi getirmemeleri gerekir..
Rahatsız olmuyorum onunla doğdum onunla büyüdüm ama rahatsiz olabilirler onunla doğup buyumeyenler vardir
defolsunlar gıtsınler çan sesi olan yerlere , s. kt. r olup gitsinler
Rahatsız olmakta herkes özgür önemli olan saygı duymak
Nihayet düzgün düşünen birisi
Hiç birşey düşünmüyorum. Kudursunlar. Şeytan azapta gerek diyorum
Şöyle sorular sorup insani insana kirdirmayin iyice günaha sokmayin ya
Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ben aracımda müzik dinlerken nasılki kimseyi rahatsız etmeden dinliyorsam ezanda o şekilde okunmalı
Rahatsız oluyorsa müslüman bir ülkede yaşamasın kardeşim biz mi dedik rahatsız olma gibi bir lüksü yok kimsenin
Bazen dinlerim bazen asiri rahatsiz ediyor gurultu kirliligi gibi geliyor
Olabilir. Herkes sevmek zorunda değil. Din ve vicdan özgürlüğüne saygın varsa bunu hoş karşılarsın.
Ayrıca, ibadet yoksa ezan sesini sevmek de kişiye bişey kazandırmaz
Muhammed Suresi 23. Ayet
"Ulâ-ike-lleżîne le’anehumu (A) llâhu fe-esammehum ve a’mâ ebsârahum"
"İşte bunlar, Allah’ın lânetleyip, kulaklarını sağır, gözlerini kör ettiği kimselerdir."
Ezanlar dinmesin vatan bölunmesin. Saygi duymayan gitsin başka ülkeye
Devlet bahçeli sen misin
Ney
Sakin buna demokrasi demesinler s. ktirsin gitsinler avrupaya
Hoparlörün sesini iyice açsınlar. Ses azlığından şikayetçiler herhalde.
Sacma baya inançlarını yitirmiş insanlar rahatsız olur. Nickin güzelmiş güneş 😍 neyse ama boşver
Öyle insanları düşünmeye yazık. Tek bir gerçek var ki, o ezanlar susmayacak!
Sesi cirtlak nerde adam var imam yapmışlar. Müslümanım ama bende seslerini beğenmiyorum açıkçası
İmam ezan okumaz muezin okur bilgilendirme
@Glikozen neyse ne. Takıla takıla buna mı takıldın. 3 dislike sesi cirtlak muezzinler
İnadına karga gibi bağırıyorlar
@rotasızadam1 😂😂😂
İstedikleri kadar olabilirler bana huzur veriyor müslüman ulkedeyiz ve herkes saygı duymak zorunda.
def olup gitsinler gavur ulkesine o zaman ne isleri var musluman ulkelerinde
O zaman s. ktirolup gitsinler ülkeden onlar kiliselere layık
Ezan sesine tahammül edemeyen defolsun gitsin avrupaya
Beyin hucrelerime pazar pazar mesai yaptıramam ama bakış açım tamamen lüzumsuz tipler...