AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
180Cevap
Bu sadece ezanla ilgili değil, yaşadıkları yerin dinine ırkına kültürüne saygı duymayan insanlara saygı duyulmamalı ve prim verilmemeli.. Bu hindistana gidip büyük baş hayvan diyerek sokaktan toplatmak gibi.. Böyle kendini bilmez insanları ciddiye alıp tartışılması bile saçma.
Ezandan rahatsiz olan terketsin ulkeyi bence onun kadar huzurlu mukemmel bisey var mı bu dunyada biz yurtdisinda yasayanlar olarak hasretiz bazen telefonda konusurken akrabalarla duyuyoruz susunda dinleyelim diyoruz❤️
Yani 5 vakit namazlı biri olarak aşırı derecede yüksek sesin hoparlörden verilmesine karşıyım. Uyuyan olur çocuklar korkar vs. Zaten normalinde de çıplak sesle okunmalı. Cemaatle namazda bile hoparlörle namaz olmuyor. Çoğu bilmez mesela. İmamın çıplak sesini duymanız şart. Ne diyek. Müslümanımız bile cahil.
Hakli buluyorum simdi kimse bana din dusmani bilmemne demesin biahallede en az 5 tame cami var ve tam dibimizdeki cami ztn ses yalitimi rezalet olan evimizde cok net duyuluyor. Eyvallah muslumanlarada karsi diilim yasasin herkes istedigi dini bana bulasmadiktan karismadiktan sonra umrumda degil. Ama cok yanlis yani heryeri cami yapmak musluman olmayanada saygi duymak lazim. Ulkenin her yerini camiye cevirmek bana mantikli gelmiyor her mahallede 2 yeterdi bence.
Hislerime tercüman oldun sağol
Elhamdülillah Müslümanım. Asla Ezan sesi ile ilgili bir rahatsızlık benim için söz konusu bile olamaz. Ama eğitimini almamış müezzinim edası ile imamların ezan okuttuğu kişiler çok fazla detone, cırtlak ve harfleri doğru çıkartmadan ezan okuyor. Buda insanı çileden çıkartıyor. Ve mahalle adalarında ezan sesi ile ilgili mutlaka bebekler için ayar yapılmalı. Şu günlerde sabaha kadar huysuzluk yapmış bebekler pencere açık yatamaz haldeler. Konuya buradan da bir bakılmalı
hergün 5 kere çok yüksek sesli bir şeyi dinlemek zorunda değilim arkadaşlar burası müslüman ülke demiş ama insanların dini olur devletlerin değil sesi kısılmalı bence hatta hiç gerek yok sonuçta ezanın amacı namaz vaktinin geldiğini duyurmak artık herkesin cebinde saati telefonu var ezan olmadanda namaz saatinin geldiğini anlayabilir.
Aşırı haklı a. mk alxöldşwşsşdlps
İnancını yaşaman için sana sağlanan özgürlükle başka birinin özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmak ne kadar doğru?
O yüzden boşa muhalefet yapmasınlar bencr
1000 yıldır bu topraklarda ezan okundu ve 1000 yıldır bizansın artıkları bundan rahatsız oldu rahatsız olmaya devam etsinler biz okumaya devam edeceğiz
Öyle gereksiz boş insanlarla ülkemiz kirleniyor anca cehennemde de ateş sesine ne tepki verecekler bakalım yanmak için resmen sebep arıyorlar bu kadar mı Allah'tan korkusuzlar ya hayır siz kimsiniz yani ne sanıyorsunuz kendinizi !!!
Ayrımcılığı sevmem, benim mezhebim farklı aleviyim ama rahatsız olmuyorum alıştık küçüklükten belli ezana Türkçe olsa daha çok rahatsız olabilir insanlar ama Türkçe de olsun isterdim anlamını yitirse bile ikisi de çok anlamlı, bana göre bu bir gerçek.. Ayrışma bizim ülkemizde çok fazla malesef bu bir duyarsızlıktır.. 😊
Bence Imam Alinin konuştuğu dilden ezan daha güzel. Onun dili olduğu için o dili öğrenmek güzel.. 😊
O da var, ama beni rahatsız etmiyor bu durum.. o fotoğraftaki yer neresi
İvriz Ereğli Konya
Güzelmiş 😊
Yabancı ülkedede çan var bizimde ezanımız var ezan sesiz duymak çok güzel namaz kılmıyor olabilirsin ama laik bir ülke demek dinsiz bir ülke olucağımız anlamına gelmiyor rahatsız olanlarsa mümkünse ülkeyi terk etsinler...
Can sesinden rahatsizim diyen ne hiristiyan nede bir dinsiz duymadik. Neden acaba.
Katlanmak var saygı göstermek zorundalar bende alışveriş merkezlerinde ve cafelerde çalan müzikten , araba seslerinden rahatsız oluyorum ama sesimi de çıkarmıyorum
ezan sesinden değil bizim müezzinin sesinden rahatsızım ben
acayip kötü okuyor bir de uzatıyor böyle Allah diyecek Allah oluyor allaaaaaaaaaaaa 'aaaaaaaa' oluyor yani Allah affetsin ama hoca olacakları bir ses eğitiminden de geçirmek gerekecek
ezan güzel okunmalı duyana öyle bir tesir etmeli ki içine işlemeli namaz kılmayan bir kişiyi bile namaza yönlendirmeli
Makamıyla okuyamayanlardan dolayı acı çekiyorum. Bu nasıl ses nasıl bir okuyuş. Önce makam öğretmeli, sonra sesi güzel olanlar seçilmeli. Cidden ana camiiler dışında diğerlerinin kalitesi felaket.🤔 Makam sorarsanız, anlatmam ayıp olur😂Anlatırım o ayrı🙈
Soruyu görür görmez yorumların beyinsizlerle dolup taşacağını anlamıştım, gerçekten hiç şaşırtmıyorsunuz mk andavalları
Çocukluğumun mikrofonsuz okunan ezan sesini özlüyorum. Bence bunu kastediyorlar rahatsızlık olarak. Özellikle camiye yakın oturanlar çok iyi bilirler bunu kulağının dibinde bağırılmasını. Yani bence sorun ezan sesi değil desibel olayı.
Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli,
📌Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli. 🕌
ben solcuyum, sosyal demokratım, istiklal marşına saygısızlığı hoş göremem deyip. ezana dine saygısızlık yapmaları enteresan değil mi.
İsteyen istediğini düşünsün ama o ezanlar dinmeyecek !
Iyiki Onlar için Cehennem var diyorum pis paçozlar !
Müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz. ezandan rahatsız olma gibi bı lüksü yok kimsenin
Hiç özel olarak oturup bu konu hakkında düşünmedim. Çünkü hiç ilgilenmiyorum başkasının ne düşündüğüyle. İster aşık olsun ister sevmesin kendi problemidir, herkesin Allahla arasındakidir. Ben kendi inancıma bakarım.
Oturduğum yerin etrafında 4 tane cami var rahatça duyabildiğim senkron kayıyor tabi hiç hoş değil.. Herhangi bir dine mensup değilim herkesin dini kendine ben saygı duyarım. Tabi oda karşılıklı olması gerekiyor.
Atomlar senden daha üstün yani?
Ezan sesinden rahatsız olan yok. Son derece ucuz ve cızırtılı hoparlör ile son ses gelince ister istemez oluyor böyle şeyler. He bu kime yaradı hakikaten rahatsız olanlara da koz veriyor bu tarz cümleler çıkıyor ortaya.
Yallah başka ülkeye diyeceğimde
Dinsiz gereksizlerin gideceği ne bir ülke var ne de yaşayacak yerleri
Yalamaları olduğu batıyada gitseler çan sesi duyacaklar :)
Sabahın 5'inde size çan çalalım görürüz kim rahatsız oluyor. Siz müslümansınız diye sorun etmiyorsunuz. Biz dinsizler sabahın 5'inde Alahuekbeeeeeeeeeeer diye bağıran o sesi çekmek zorunda değiliz.
Hoparlörün sesi çok açık değilse rahatsız olmam. Ama cami dibindeki evlerde çok ses oluyor insanların rahatsız olması normal.
Bir müslüman olarak farklı bir dinin yaygın olduğu bir yerde yaşadığınızı düşünün, onların ibadethanelerinden çıkan sesten belki siz rahatsız olacaksınız. Empati yapın.
Herkesin duşunce yapisi farklidir. Rahatsiz olmasi sadece kendine ise amenna kimse bise diyemez ama rahatsiz oluyor diye ezan'a Islam'a hakaret veya şiddet affedilemez. Islam dini hoşgoru dini'dir. Hoşgorulu olmak lazim. Saygili ol ki saygi goresin
Allah ezanımızı dindirmesin bayrağımızı indirmesin inşallah.. Rahatsız olan varsa defolsun gitsin terketsin Türkiyeyi onlara söyleyecek söz yok kelimeler az kalır çünkü..
Sevmek zorunda değiliz namaza çağrı eski Arap kültüründe iletişim yok bir şey yok oralardan bağıra bağıra çağırıyolarmış günümüz dünyasında yersiz bir şey sabah öğle akşam ikindi yatsı sen dinine düşkün bir insansan namaz vaktini de bilet gider kılarsın gereksiz
Çok cızırtı yapıyor bizim camimiz merkezi sistemin bas ve tiz i sonuna kadar açık
Aşırı gürültülü ve cızırtılı okunuyor ezan halbuki daha naif şekilde okunması lazım bu benim fikrim
Ezan sesinden rahatsız olduklarını söyleyen insanlar ezanı duyduklarını sanmıyorum. Bu tepkileri sadece politik ve emperyalizme verdikleri destekten kaynaklanıyor. Kısacası canları cehenneme.
Turk egemenligine karsi hazimsizligi vardir ezan sadece dini cagri degildir Turkiye de politik yonude vardir Turk egemenliginin semboludur isterse budist olsun kaninda Turk olan ezana dusmanlik etmez...
Bende inançlı birisiyim aslında bu kişiler ezan sesinden değil desibelin yüksek olmasından rahatsızlar ve bu konuda haklı olduklarını düşünüyorum bir de camilerde ayrı ayrı okunuyor ezanlar karışıyor bir birine merkezi sistemle daha iyi olur diye düşünüyorum
Kilise çanı olan ülkelerine gitmelerini tavsiye ederim.
Dinlerle alakam yok ama ezan Türkiyenin bir parçası, okununca nedense rahatlıyorum, seviyorum.
Rahatsız olan azınlıklar fesatlık derdinde.
Berlinde yaşıyorum, kilise dibimde, oturduğum bölge müslüman ağırlıklı, kimse kilise çanından rahatsızım demiyor, kolaysa desin, Almanya Türkiye değil.😁😁
Bazıları rahatsız olabilir ama saygı duymak zorundalar. Bilakis bazen o huzurlu ezan sesini duymak için gece 4.50'de uyandığımı bilirim
Terkedebilirler ülkeyi çan sesi duymaya gidebilirler.
Ben de rahatsız oluyorum. Evimin dibinde sabah akşam 5 vakit bağırıyorlar. Neyse Amerika'ya gideceğim günün birinde
Ben sabah akşam çatıya çıkıp Allah yok diye bağırıyor muyum? Dengesizler
Ben kendime bakarım. Ben ezan sesini seviyorum. Şu an okunuyor hatta. İnsan Allahın ismini duymaktan rahatsız olmamalı bence.
Kimliğinde islam yazıp dininden bir haber olan nice insan var bunu diyenler de dinini tanımayan aklını kullanmayan insanlar.
Rahatsız olabilir sevmeyebilir çok normal inancı veya inançsızlığı üzerine davranabilir. Ama saygısızlık edemez sadece buna hakkı yok
Birtakım ergen beyanları. Ben yurtdışında hiç "çAn SeSiNdEn rAhAtSıZ oLuYoRuM yHa" diyen birisi görmedim.
Ben rahatsızım. Gürültüsünden uyanmak zorunda değilim. Beğenmeyen defolsun gitsin diyen tayfaya da ayrıca kılım.
Nihayet farklı düşünen birisi
@rotasızadam1 eksilere bakılırsa öyle. Ne gereksiz duyar kasıcı dinci mal kaynıyormuş site.
1 sene camiye komsuluk yapmis deist biri olarak bir zaman sonra alisiyorsun hele guzel okuyorsa hic sikinti etmiyorsun.
Ama bazilari bogazi sıkılmıs horoz gibi okuyor yapma be amca sen okuma mk.
Ben çok rahatsız oluyorum. Sözde laik ülkede ezan okunma saçmalığı. Sanki kimse bilmiyor namaz vaktini ilk çağda yaşıyoruz sopa dikip saati anlıyoruz su saatiyle falan anlıyoruz saati.
Tutan yok seni bu ülkede
@gzm_byndr babanın malı değil bu ülke. Benim dinime göre de her gece 5 kere davul zurnayla uyandırılmam gerekiyor . Sen tamamsan ben de ezana tamam ım
Neymiş senin dinin davullu zurnalı din mi olur be
Ülke babamın malı senin gibi gereksiz çöpleri dışarı atıyoruz koku yapmasın diye hadi yol al ikile
Rahatsız olmuyorum da, ezan okunurken eğer uyumuyor ve yatıyorsam toparlanıyoruz ya. Özellikle sabah ezanında biri bitiyor öbürü başlıyor 😄 şu işi bir merkezi sisteme ve güzel okuyan birine okutmalılar
.
Bazılarında hiç anlayış yok.
Buna bir şey diyemem illa anlayışta beklemem,
Ama bazı hoca ve müezzinlerde mikrofonu ağzının içine sokup ta ezan okuyor,
Her şeyin bir adabı usulü var,
.
Şeytanın kularından ne beklenir ki
Ezan bizim dinimizin semboludur . Ve burası da müslüman bir ülkedir. Aksini söyleyecek olan önce müslüman kimliklerini gavurlaştırsın.
Bence bu ezanı kayıttan açsınlar aşırı ses olmadan. Kimse rahatsız olmaz hatta imana gelirler. Bizim caminin sesi cırtlak adam bağıra bağıra söylüyor atlı kovalıyor sanki bir de.
Ben insanları inancına ırkına göre yargılamam ama netice de müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz inanmak inanmamak kişinin kendi özgürlüğüdür ama insanlara ezana yine de saygılı olmak gerekir.
Ezan sesi değilde, okuyan kişinin avazından diyerek düzelteyim ben. Bazıları cidden kulak tırmalıyor, oysa işinin hakkını verenler aynı dinden olmasanız dahi huzur veriyor ses renginden.
Sevmiye bilirler duymakta istemeye bilirler haklılar ama dünyanın her tarafinda dinler var ve herkesin de kendine ait bir figürani var bunları o guccuuk beginciklerine sokmalilar
En güzel davette bizim.🌙
Saçmalık madem rahatsız oluyosun git kilise korosuna katıl mk
Burası Müslüman bir ülke ezan sesi tabiki olacak rahatsızsanız yaşamayın o zaman burda.
Ezan sesinin normal desibelin üzerinde okunmaya başlandığından söz ediliyor sanırım. Ezandan rahatsız olanların sebebi de budur kanımca.
Yani bu tarz konularda hemen, din elden gidiye gibi saçma fikirlere girmemek lazım.
Kıyamet günü yakındır olan olaylar çoğalmaya başladı Allah ıslah etsin hepimizi
ilk defa duyduğu için belki olmuş olabilir diye düşünüp alılmasını beklerim. Buna rağmen oluyorsa kendi bilir ne diyim
Saygısızlık sadece müslüman olmak zorunda değilsin ama saygı duyacaksın yok rahatsız oluyorum bilmem ne geçsin o ayakları...
Rahatsız olan aslında aciz insan değil..
Kulağına fısıldayan şeytan..
Maneviyat eksildikçe , şeytan ipleri ele alıyor ne yazık ki..