• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Alışveriş & Hediyeler

Bayram temizliği kadının görevi midir?

redflowers008
redflowers008 Takip Et
FenomenMaster Yaş: 26
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
1010
Yapay Zekaya Sor
Bayram temizliğini yapmak kadının görevi midir? Erkekler de bayram temizliği yapmalı mı veya erkekler de bayram temizliğine yardımcı olmalı mı? #BayramTemizliği
Erkek Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
20 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • samet49
    samet49 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 60%
    +1 yıl

Bu paylaşımına soru cevap olarak paylaşım yapmayı ön gördüm kardeşim umarım yeteri kadar yardımcı olurum Kadın ve Erkek kardeşlerime...

Hocam bazı konuşmalarınızda duydum. Kadının kocasının hizmetini görmek zorunda olmadığını söylüyorsunuz. Kadın kocasının hizmetini görmeyecek de neden evleniliyor ki? Erkek, akşama kadar dışarıda yorulduktan sonra eve gelip bir de çamaşır mı yıkayacak? Evi mi süpürecek, çocuklara mı bakacak? Bu sözünüzün ne anlama geldiğini açıklar mısınız?

Kadından iki türlü hizmet beklenir. Birincisi kadının, erkeğinin iffetini koruması, onun cinsel ihtiyaçlarını tatmin etmesi ve bu cinsel ihtiyacın tabii bir sonucu olarak eşine çocuk vermesi hizmetidir. İkinci hizmet de, bugünkü evliliklerin neredeyse tamamen özdeş anlamı hâline gelen ev hizmetleridir. Bu hizmetler evi süpürmekten yemek pişirmeye, bulaşığa ve benzeri erkeğin ‘Yapmayacağı’ kabul edilen hizmetlere kadar uzanmaktadır. Kadının birinci hizmet türünün tartışılması gerekmiyor. Zaten evlilik esasen birinci türdeki hizmetler için vardır. İkinci türdeki hizmetlere gelince, bu türdeki hizmetler için Ümmet’in müçtehitlerinin iki görüş beyan ettiklerini görüyoruz. a- Büyük çoğunluğu oluşturan müçtehitlere göre kadın, kocasının ikinci türdeki hizmetlerini görmek zorunda değildir. b- Hanefi mezhebindeki müçtehitlerin içtihatlarına göre ise kadının erkeğinin ikinci türdeki hizmetlerini de görmesi dinen vazifesidir. Ancak onların getirdiği ‘dinen vazifesidir’ kaydı, meselenin hukuka intikal etmesi durumunda kadına bir mecburiyet getirilemeyeceğine de işaret etmektedir. Ortada şöyle bir durum vardır: Kadına, erkeğinin bulaşığını yıkamayı, evini süpürmeyi, tarlasında çalışmayı emreden bir âyet ve hadis yoktur. Evet, pek çok hadiste kadının çalışmalarından, iş yapmasından söz edilmektedir ama onlar, açık bir ifade ile kadına çalışmayı emretmemektedir. Hâlbuki kadının birinci türdeki işiyle alakalı birden çok âyet ve hadis vardır ve onlar gayet açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Bu durum, müçtehitlerin farklı içtihatlarda bulunmalarına neden olmuştur. Bir aile içinde erkek ve kadın, neyi ne kadar yapacaklarına dair hukuki istinatlara başvurduktan sonra o ailede, İslam’ın insanlardan beklediği aile ciddiyeti bulunamaz. Meseleye vacip midir Sünnet midir mantığından önce, aile istikrarı için hangisi gereklidir şeklinde bakmak gerekiyor. Evet, kadına erkeğin ev hizmetlerini görme mecburiyeti getirilmemiştir. Âyet ve hadislerden anlaşılan açık ifade budur. Kadın bunu, hangi din anlayışıyla algılayıp sahiplenecekse o din, erkeğe ‘Doymadıysan bir kere daha otur sofraya.’ tarzında ikinci kadınla da evlenme hakkı vermiştir. Dinin o tarafı kadınlar için iyi de bu tarafı kötü mü olacak? Görülüyor ki Allah’ın hükümleri bir denge üzerine kuruludur. Bu dengenin bir ucundan tutulup çekildiğinde denge bozulabilmektedir. Kadın, kadına sağlanan hakları çekip asıldığında erkek, erkek kendine sağlanan hakları çekip asıldığında da kadın öbür tarafı gerebilmektedir. Şeriat’ımızın kurduğu dengenin formülü şudur:Marûf ölçüsünde iş yürütmek. Marûfun en net ifadesi, karşındakini takdir etmek, kendin için istediğini onun için de istemek, kendin için hoşlanmayacağına onun için de razı olmamaktır. Buna insanlık da diyebiliriz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin, ‘Aişe yemek yap, su ver.’ gibi ifadeler kullandığını, eşlerinin de ona hizmetten zevk aldıklarını görüyoruz. İş resmiyete döküldükten sonra, bir evde haklı yoktur. Anlayış ve fedakârlık ise huzurun kaynağı, bereketin kendisidir. Buharî’nin rivayet ettiği meşhur ‘Hepiniz çobansınız.’ hadisinde de kadın için ‘Kadın da eşinin evinde çobandır.’ ifadesi iyi düşünülmelidir. Evet, kadına evde iş görmeyi emreden âyet yoktur, hadis yoktur ama başta Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin hanımları annelerimiz olmak üzere, ashabın kadınları un öğüttüler, yemek yaptılar, çamaşır yıkadılar, hayvanların bakımlarını yaptılar. Bunları da doğurdukları beş, on çocukla beraber yaptılar. Aişe annemiz radıyallahu anha, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemde söz ederken: ‘Evinin işine yardım eder, namaz vakti geldiğinde de namaza çıkardı.’ demiştir. Meselenin ruhu buradadır.

0
    1 Yorumla
    • Shshsjdnd
      Shshsjdnd
      +1 yıl

İslam'a göre kadin evi temizlemiyorsa kocasi yardimci tutmak zorunda. :) Onceden erkek calisiyordu kadin evdeydi ama su an kadin da calisiyor. Neymis erkekler kadin evi temizlemeyecekse neden evleniyormus. Kadin neden evlensin o zaman?

Yorumla

En İyi Cevaplar

• biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 46
    +1 yıl

şu an eşimin orkestra şefliğinde ev temizleme dansı yapıyorum.

Perdeler sökülsün, perdeler asılsın.
    Yerler süpürülmeden önce odalar toplansın...
    Bize yardım eden vim var.

Evde sadece kadın yaşıyorsa kadının görevidir ama evde bir aile yaşıyorsa ailenin görevidir Çünkü temizlik bilaistisna tüm insanların bireysel görevidir herkes başta kendi kişisel temizliği olmak üzere yaşadığı ortamı temizlemek ve temiz tutmak zorunda
    Özellikle aile evinde birde çocuklar varsa temizliği bir kişiye bırakmak aşırı derecede insafsız bir durumdur Bu anlamda temizlik kadının görevi değildir Sadece kadının görevi değildir herkesin müşterek görevidir ancak temizlik yaparken yapılırken kadının yönetiminde onun organizatörlüğünde bu işleri yapmak daha pratik çözümler sunabilir Ben bu konuda eşimin organizatörlüğünde daha kolay hallede biliyorum

Bayram temizliği kadının görevi midir?Bayram temizliği kadının görevi midir?
    2
    1 Yorumla
    • redflowers008
      redflowers008
      +1 yıl

Çok güzel ve açıklayıcı bir görüş 🙏💫

Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl
    Alışveriş & Hediyeler konusunda 504 cevap paylaştı.

Şunu akıllardan çıkarmamak gerekiyor, ev işleri hiçbir zaman kadının görevi değildir. Kadın eşine ve ailesine saygısından dolayı ev işlerini yapar. Zaten birbirine saygısı olmayan aile ortamında kadın ev işine elini sürmek istemez.

22
    2 Yorumla
    • Elif9559
      Elif9559
      +1 yıl

Malesef sizin bu dediğiniz şey ancs dizilerde oluyor bizim buralarda erkek adam ev işimi yapar? Zihniyeti hakim. Kadın işini yapmasa ya beceriksiz olur ya da pasaklı. 🤷

Yorumla
    • nordun_gadasi
      nordun_gadasi
      +1 yıl

@Elif9559 merak etme yakında bu dediğim olacak

İyi bayramlar

Yorumla
  • wyattscenee
    wyattscenee Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 66%
    +1 yıl

Kadın görevi ve erkek görevi diye bir şey yok. Bunların hepsi insanların uydurduğu kavramlar. Elbette herkes temizlik yapmalıdır ve ev de ortak yaşanan bir alan olduğu için işler de ortak yapılır. Bu kadar basit.

13
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

63

Cevap

76

Cevap

• joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 37
    +1 yıl

Kadın yetişemiyor ise yardımcı olmalı elbette..

Biz eve ekmek getiren tarafız.. Ona göre :)

1
    0 Yorumla
  • ƘıȤıԼЄԼMƛ
    ƘıȤıԼЄԼMƛ Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 96%
    +1 yıl

Gerçekten biz artık bu önyargılardan ne zaman kurtulacağız? Ev temizliği yapmak kadının görevi mi? Başka işleri yapmak erkeğin görevi mi? Bu hayatta yaşıyoruz görevimiz olduğu için mi yaşıyoruz yemek yiyoruz görev olduğu için yiyoruz hayatta kalabilmek için ama sizler her şeyi bir görev olarak algılıyorsunuz ve kadın-erkek ilişkilerinde birçok konuyu böyle görevde zorunluluktur diyerek insanların arasında husumet kavga çıkarıyorsunuz.

Bunlar zorunlu olduğu için ya da görevi olduğu için değil insanın evinin temiz olması için yapılır genelde kadınlar erkeklere oranla daha titiz oldukları için kadınların yapmaları her zaman daha güzeldir Allah kadına erkeğe farklı özellikler vermiştir aynı evde kadın yaşamıyor mu yiyip içmiyor mu uyumuyor mu? Tamam o evdeki olan işler kadının değil bu erkeğin değil o zaman ev nasıl olacak nasıl aile bağları ve düzen kurulacak görevi olduğu için değil yaşadığı ortamı temiz tuttuğu için yapar, yeri geldiğinde eşi yardım eder bir görev değil temiz bir ortamda yaşamak için gerekliliktir.

1
    0 Yorumla
  • itsover
    itsover Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Ablam unideyken ve annem isteyken ben surekli evi temizleyip, giysileri katlayıp yemek yapıyordum.
    Açıkçası ilerde tek yaşamaya başlayınca bu saydıklarım bana çok yardımcı olacak ki zaten kim daha az yorgunsa işleri o gün o yapmalı.
    Eger birisi, bu kadın veya erkek; eğer diyorsa ev işleri sadace kadının işidir. O zaman o kişinin bulunduğumuz çağda degilde, beyninin cok eski caglarda kalan biri olduğunu düşünürüm...

4
    0 Yorumla
  • KaramelMacchiato_
    KaramelMacchiato_ Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 95%
    +1 yıl

Ay öööffff hiçbir şey kadının görevi değildir ya. Sanki bayram diye ev hep mi batık? Temizlik şart sanki ya. Ortalığı toplayıp süpürge tuttun mu tamam. Şu kadın görevi erkek görevi ayrımını bi bırakın ya sallayın şu hayatı artık. Denk gelen yapsın işte.

3
    0 Yorumla
  • Antikekoo
    Antikekoo Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 78%
    +1 yıl

Annemin kolu kırıldığından dolayı ev işlerini ben yapıyorum daha yeni dolma sardım bulaşık yıkadım çamaşır astım beyazları makineye attım süpürge yaptım hatta ilk dolma yapışım çoğu kızdan daha iyi oldu net inanmayan varsa s. emovskii_ girin bakın hikayeye👍

2
    0 Yorumla
  • DarkNavyBlueShadow
    DarkNavyBlueShadow Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

değil evlendiğin hayat arkadaşın, yatak arkadaşın, çocukların annesi olan kadına elbette yardımcı olurum, çünkü grup dağılımı olucak, eşimin yorulmasını istemem, evde anneme yardımcı olduğum gibi, tabakları getirir götürürüm, masayı silerim, süpürge makinesi ile süpürürüm, yeri geldimi perdeleri asarım bunlar bir erkeğin görevidir.

2
    0 Yorumla
  • dido_
    dido_ Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 41%
    +1 yıl

Her iki kişide çalışmıyorsa evde sadece erkek çalışıyorsa birde eve gelip temizlik mi yapacak. O kadın ne iş yapacak akşama kadar. Hayat bu şekilde müsterek olmaz kadının lehine olur. Kadın evdeyse ev işleriyle alakadar olacak ki hayat müşterek olsun.
    Kadin ve erkek her ikiside çalışıyorsa eğer çevremden gördüğüm kadarıyla erkeklerde ev işleriyle alakadar oluyor. Her nekadar bir kadın gibi olmasa da yardımcı oluyor. Olmuyorsa zaten insanlığını sorgulaması gerekir.

1
    0 Yorumla
  • experienced16
    experienced16 Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 62%
    +1 yıl

.

140 M2 evi 3 günde zor temizledim.

Halı yıkama fiyatları uçmuş gitmiş.

Temizlik malzemeleri fiyatları uçmuş.

Üstüne üstlük 3 günlük kazancım.

Yani bu iş çok zor.

Ama her zaman derim.

Yine de;

Her şartta bekarlık Sultanlıktır.

.

1
    0 Yorumla
  • anonimkişi123
    anonimkişi123 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25
    +1 yıl

Bakın eskiden yani savaşlar varken erkekler savaşa gider bayan ise çekip çevirirmiş ama şimdi düzen farklı. Erkek kendi işini kendi görmeli dağınık olmamalı herşeyi kadından beklememeli ancak kadın çalışmıyor ise en azından nezaket gösterip evde birşeyler yapması gerekir buda erkeğin emeğine gösterdiği saygının sonucudur. Herkes kendi işini kendi görürse sorun olmaz.

1
    0 Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Bayram için ayrı bir temizlik yapmaya gerek yok bence. Temizlik her zaman yapılması gereken bir şey olduğu için bayramda da aynı şekilde her iki tarafın görevidir.

1
    2 Yorumla
    • redflowers008
      redflowers008
      +1 yıl

Bayram temizliği biraz daha detaylı, tabiri caizse dip-köşe, yapılıyor ya ondan :)

Yorumla
    • Saddov
      Saddov
      +1 yıl

Biz yaptık mı hep dip köşe temizlik yaparız. Çiceğin yapraağına kadar.

Yorumla
  • melytl
    melytl Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

hayır banyo yapmakta bir nevi temizliktir bunu sadece kadınlar yapmıyorsa temizlikte sadece kadınlara dayatılmamalı

1
    1 Yorumla
    • redflowers008
      redflowers008
      +1 yıl

Bence de, kişisel temizlik kadar yaşanılan yerin temizliği de önemli :)

Yorumla
  • TürkKızıyız
    TürkKızıyız Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 42%
    +1 yıl

Yaşadığı alanı temizlemek her bireyin görevidir. Şu bayram temizliği, bahar temizliği saçmalıklarını bırakalım da düzenli ve kısa zamanda birlikte temizlik yapın yeterli...

4
    0 Yorumla
  • massalizm
    massalizm Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Hiçbir şey kadın-erkek olarak ayrılmamalı, hele ki bayram gibi toplumsal bir olayın temizliği konusu hiçbir şekilde ayrılmamalı. Ben kendimi bildim bileli bayram temizlikleri babam da dahil olmak üzere ailecek yapılır.

2
    0 Yorumla
  • üzübtülüyüm
    üzübtülüyüm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Temizlik insancıl bir davranıştır. Kadını erkeği olmaz bu işin, algılarını kırmayıp da kadının görevidir diye kabul eden herkes, bir tür hayvan bile sayılamaz çünkü hayvan bile pisliğini temizlemeyi kendine görev bilir.

2
    2 Yorumla
    • zzzaaafffeeerrr
      zzzaaafffeeerrr
      +1 yıl

Peki sana bir soru soba kullanıyorsun kömür taşınacak cuvallarla bu evde erkeğin gorevimidir kadının gorevimidir

Yorumla
    • üzübtülüyüm
      üzübtülüyüm
      +1 yıl

güçlü bir bireyin görevidir, aklen nirvanaya ermiş gibi davranıp, kadınlarımız köleleştirmenin normalliğini savunmayı kesin. Çok saygısızca.

Yorumla
  • badgirlll010101
    badgirlll010101 Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Tek kişiye yıkmak çok saçma çünkü o evde sadece o yaşamıyor annem yapar büyük bir bölümünü abilerimde ara ara yardım eder.

5
    0 Yorumla
  • Elfprincess
    Elfprincess Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Kimsenin görevi değildir.

Bayram temizliği diye bir şart yok. Hep temiz olun.

6
    0 Yorumla
  • simge_94
    simge_94 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 50%
    +1 yıl

Hayir evimizn ortak kullanim alani ciftlerin ikisinede temizlik gorevi duser , sonucta tek basima yasamiyorm

4
    0 Yorumla
  • tekilo
    tekilo Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

kadında erkekte temiz bir evde oturmak istiyorsa biri süpürgeyi biri viledayi alıp yasadiklari alanı temiz tutmaları lazım beraber bunun kadını erkeği olamaz kadın da çalışıyor erkekte kadın yemek yapiyosa erkek masayı toplamalı tek taraflı sorumluluk herzaman sıkıntı dogurur

2
    0 Yorumla
  • nickimdebilediil
    nickimdebilediil Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Bizde gelen giden olmadığı için bayram temizliği olmaz. Babaannemlerden bildiğim kadarıyla bayram temizliği tam bir eziyet. Tüm evi sil, süpür, parlat, düzenle diye diye canları çıkıyor. Tüm bu zahmeti kadınlara yüklemenin mantıklı ve doğru hiçbir tarafı yok. Aksini iddia edenlere diyecek bir şey bulamıyorum..

1
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl

Bizde;
    Karım organize eder, beraberce yaparız.
    Toplumda;
    Organizatör de, icra eden de umumiyetle evin kadını olur.
    Doğrusu;
    Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen..

1
    0 Yorumla
  • Kahvekraliçesiiii
    Kahvekraliçesiiii Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl

Temizlik insani bir görevdir, bir erkek gelipte kadına evi temizle diyemez diyememeli, herkes kendi pisliğini temizleme yetisine sahip

2
    0 Yorumla
  • YıllarSonraYeniden
    YıllarSonraYeniden Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 96%
    +1 yıl

Halıların yıkamaya veriyorum bence yeterli :)) ayrıca eskide kaldı böyle şeyler artık kadın tutuyorsun bir günde temizliyor

2
    0 Yorumla
  • Twinturbo35
    Twinturbo35 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 69%
    +1 yıl

Kadın çalışmıyorsa yapmalıdır, erkek ufak tefek ucundan tutsa kâfi. Kadın da çalışıyorsa bayram temizliği noel temizliği farketmez iş bölümü şart.

2
    0 Yorumla
  • HalileoHalilei
    HalileoHalilei Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Temizliğin cinsiyeti olmaz ama bayramın da özel bir temizliği olmamalı, her zaman temiz olması daha mantıklı.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Evi temiz tutmak o evin içinde yaşayan eli bez tutabilen herkesin görevidir 7 yaşındaki çocuğun bile.

5
    0 Yorumla
  • Yışısınırkımız
    Yışısınırkımız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Erkek dediğinn temizlik yapar temizlik yapmayan kendine erkeğim demesin.

3
    0 Yorumla
  • kırmızılego
    kırmızılego Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır erkekte yardım etmeli laftan anlayacak yaşta çocuk varsa o da en azından oyıncaklarını dağıtmamalı

1
    0 Yorumla
  • benimyahu
    benimyahu Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 34%
    +1 yıl

Kadının görevi değil ama kadının takıntısı. Yani kadının başının altında çıkan bir şeyin sonuçlarına neden erkek katlansın?

1
    0 Yorumla
  • Olgarss
    Olgarss Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 61%
    +1 yıl

Kadının görevi değil tabiki. Ama erkeklerde diğer işlere kosturuyorlar o yüzden evde kadınlar olduğu için kadının görevi oluyor

1
    0 Yorumla
  • Sesindekuşlaryaşıyor
    Sesindekuşlaryaşıyor Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 47%
    +1 yıl

Erkeğin görevidir. Zaten şimdi işler de eskisine nazaran kolaylaştı. Çamaşır makinesine çamaşır attım diyen erkek de kendini temizlik yaptım sanmasın.

1
    0 Yorumla
  • PortuganınZezesi
    PortuganınZezesi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Kadın çalışmıyor ise evet kadının görevidir. Ama her iki tarafta çalışıyor ise iki cinsin de görevidir. Beraber yardımlaşarak yapılmalıdır.

1
    0 Yorumla
  • Kırlariçindebikız
    Kırlariçindebikız Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 95%
    +1 yıl

Evdeki herkesin ortak gorevidir ama Turkiyede erkekler lafa gelince hayat musterektir deyip icraata gelince kiclarini kaldirmaz 👍🏼

1
    0 Yorumla
  • platte
    platte Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Daha çok kadının görevidir ama erkek boşsa tabii ki bir çok şeye yardımcı olmalıdır. Hatta işin çoğunu o da yapabilir. Sonuçta biz daha güçlüyüz.

1
    0 Yorumla
  • Eğitilme
    Eğitilme Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 47%
    +1 yıl

Bana biraz viski getir. Temizlik bezleri havada uçuşur. Villada dans eder. Camlar ayna olur , seklimi çizer.

1
    0 Yorumla
  • Öylesine_takılıyor
    Öylesine_takılıyor Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 79%
    +1 yıl

Her ikisi de yapmak zorundadır, erkek işi kadın işi diye bir şey mi var ne saçma işler

2
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

bence erkek bayram temizliği yapmamalı
    kadın da yapmamalı
    el ele tutuşup tatile gitmeliler

2
    0 Yorumla
  • BENJ55
    BENJ55 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 98%
    +1 yıl

Ben yıllardır evi silip süpürüyorum, naapiyim, anneme mi yaptırıyim? :) Hem spor olmuş oluyor :)

2
    0 Yorumla
  • Bambaskabirii
    Bambaskabirii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Evlilikte kadin erkek görevi ayrimi olmaz, hersey fedakarlıkla olur.

2
    0 Yorumla
  • sweetdreams25
    sweetdreams25 Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

orta çag mı yaşıyoruz her ikisinde görevidir sadece kadına yıkmak çok saçma

2
    0 Yorumla
  • Kâl-Ell
    Kâl-Ell Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

Erkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa kadının yapması makuldur. İkiside çalışıyorsa ya temizlikçi tutarlar ya da ortak tatil günlerinde birlikte yaparlar.

1
    0 Yorumla
  • Ceyda_ç
    Ceyda_ç Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 92%
    +1 yıl

Sadece kadınların görevi değil. erkekler de evdeyse gelsin bi zahmet yardım etsinler.

1
    0 Yorumla
  • Kbr12345
    Kbr12345 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 75%
    +1 yıl

Bugun yaptim aşırı yoruldum , yorulmaya basladigim asamada ben de bu soruyu sorgulamaya başladım😄😄

1
    0 Yorumla
  • sinemnergis37
    sinemnergis37 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

Tek tarafli sevgi bile yaşanmıyor hayat msuterek kadının görevi değil ev temizliği nedir bu kadının görevidir polemiği ablamsi değilim

1
    0 Yorumla
  • Herkesyanar
    Herkesyanar Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 84%
    +1 yıl

Ozaman kurbanı gitsin kadınlar taşısın erkekler temizlik yapsın nasıl fikir

1
    12 Yorumla
    • darabüşra
      darabüşra
      +1 yıl

Çok güzel bir fikir

Yorumla
    • Herkesyanar
      Herkesyanar
      +1 yıl

Belinize kuvvet artık hayvan size nerden kafa atar bilmiyom

Yorumla
    • aglayacagim
      aglayacagim
      +1 yıl

Olayı çok farklı yere çekmekte üstünüze yok burda anlatılan şu kadın da erkekte çalışıyorsa evet yardım etmek zorunda kadın da bir erkek kadar yorgun oluyor öteki taraftan kadın evde erkek işteyse o zaman da geldiğinde en azından nezaketen küçük işlerini yapıp karısına yardım edebilir.

Yorumla
    • Herkesyanar
      Herkesyanar
      +1 yıl

Ben odunum böyle işler yapamam yapan yapsın ama hanımcı diye geçer adı heryerde

Yorumla
    • aglayacagim
      aglayacagim
      +1 yıl

Biz işte tam olarak bu zihniyeti kıramadığımız sürece vay halimize.

Yorumla
    • Herkesyanar
      Herkesyanar
      +1 yıl

Hocam anlamıyorsun temizlik yapan erkeğe herkes hanımcı der

Yorumla
    • aglayacagim
      aglayacagim
      +1 yıl

Nolur tam olarak derse?

Yorumla
    • Herkesyanar
      Herkesyanar
      +1 yıl

Herkes sana hanımcı diye seslenir garı pezevengi derler yani daha çok var

Yorumla
    • aglayacagim
      aglayacagim
      +1 yıl

Anladım abicim biz anlaşamayız ama sana bir hukukçu olarak tavsiyem bu kafayla fazla yaşamazsın.

Yorumla
    • Herkesyanar
      Herkesyanar
      +1 yıl

Bende sana denizci olarak şunu sölüyorum 21 yıldır bu kafayla yaşıyorum

Yorumla
    • darabüşra
      darabüşra
      +1 yıl

Neden kafa atsın erkeklere atmiyorda kadinlarami atacak

Yorumla
    • Herkesyanar
      Herkesyanar
      +1 yıl

Kim atmıyo demiş küçükken koç bana arkadan bir koymuştu eve kadar kaçmıştım

Yorumla
  • asabi49
    asabi49 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 43 , eic 38%
    +1 yıl

Eşler arasında eğlence haline getirerek yapılabilir işler 😊

1
    0 Yorumla
  • ƒσятнєgℓσяу
    ƒσятнєgℓσяу Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Anam anamı ağlatıyor perde diye ki yardım etmeliyiz

1
    0 Yorumla
  • Un_insolent
    Un_insolent Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Aile bireylerin bir araya gelip yaptıkları şeydir yani bunun cinsiyetle bir alakası yok

1
    0 Yorumla
  • UDixon
    UDixon Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Kadının görevi tabii Erkek adam en fazla cam siler kapıları siler

1
    0 Yorumla
  • Savagexx
    Savagexx Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır. Genel olarak temizlik kadının görevi değildir zaten

1
    0 Yorumla
  • Kibar-bir_BEY
    Kibar-bir_BEY Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Kadın evde tek yaşıyorsa kadının görevi. Kadın eve temizliğe gelmişse kadının görevi

1
    0 Yorumla
  • ωιтcнєя
    ωιтcнєя Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Hayat müşterek. Çiftler birbirine yardım olmalıdır..

1
    0 Yorumla
  • Nesibeysr
    Nesibeysr Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Bence tüm ev halkının görevidir biz yaptığımızda abim cam balkonu babam duvarları temizledi diğer abimde o perdeleri taktı annemle biz de evin diğer yerlerini temizledik bitikten sonrada yorgunluk kahvesi içtik :)

2
    0 Yorumla
  • papatyamm55
    papatyamm55 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    +1 yıl

Ya genel olarak biz kadinlar temizligi seviyoruz ama erkeklerin bazilarinda hakkini yememek lazim ama dedigim gibi kadinlarin gorevi gibi bisey sayiliyor ama erkeklerde yardim etmeli kesinliklr kadinlara az da olsa

2
    0 Yorumla
  • Beautiful-EyeS
    Beautiful-EyeS Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

Bayram temizliğini saçma buluyorum. Bence herkesin evi her zaman temiz olmalı. Biz günlük olarak yapıyoruz. Düzenli olarak detaylı temizlik yaptığımız için bayram temizliği gibi telaşımız olmuyor zaten detaylı olarak her gün temizliyoruz.

2
    1 Yorumla
    • Beautiful-EyeS
      Beautiful-EyeS
      +1 yıl

Bazen erkek yardım edebilir elbette.

• fangoria u
    fangoria Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl

Görev diye bişey olmaz
    Beraber yapılır yapılmalı da

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

O zaman kadınlar çalışsın erkekler de kadınlarla ev temizliği yapsın beraber erkek çalışmasın siz kendinizi ne sanıyorsunuz be?

1
    0 Yorumla
  • Hipno_tist
    Hipno_tist Takip Et
    Xper 5 Yaş: 48
    +1 yıl

Bu soruların sorulması doğal,
    Umarım bu gibi soruların sorulamayacağı, daha çağcıl yaşam tarzımızın olduğu günleri görürüz.
    Sadece Bayram temizliği değil, evdeki ve ev yaşamındaki her görev eşit şekilde pay edilmeli.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Normalde kadinin gorevidir ama bu zamanda erkekler o kadar pis ki biraz onlar da yapsa iyi olur ogrensinler biraz

1
    0 Yorumla
  • KarışıKKKafalar
    KarışıKKKafalar Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Kimse gelip gitmeyecek, bu kadar zorlamaya gerek yok.

1
    1 Yorumla
    • redflowers008
      redflowers008
      +1 yıl

Belki akrabalar gelir :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kadının görevi tabi. Saçmalamayın yaa erkek mi yapsın bayram temizliğini. İyice suyunu çıkardınız. Kadın yan gelsin yatsın. Ben hayatta eşime yaptırmam. Erkek isterse yardım eder kadının görevidir

4
    5 Yorumla
    • NaneKokusu143
      NaneKokusu143
      +1 yıl

Aslansin be ha şöyle bize dobra sozlu hanım lazım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yani suyunu çıkardılar ne kadının yeri kaldı artık ne erkeğin

Yorumla
    • NaneKokusu143
      NaneKokusu143
      +1 yıl

Doğru söze ulak olmaz tebrikler 🔥🔥🔥

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bence o şekilde sorular la yorumlarla kadın erkeğe erkek kadına karşı kışkırtılıyo

Yorumla
    • NaneKokusu143
      NaneKokusu143
      +1 yıl

Aynen haklısın

Yorumla
  • Devamını Gör (79)
Devamını Gör(124)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Bayram temizliği kadının görevi midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bayram temizliği kadının görevi midir? 28 cevap verildi
Temizlik kadının işi midir? 61 cevap verildi
Bayram temizliği yapmak kızların görevi mi? 8 cevap verildi
Temizlik yapmak yalnızca kadının görevi mi? 12 cevap verildi
Sizce temizlik kadının görevi mi? 24 cevap verildi
Temizlik sadece kadının görevi mi? 51 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir giydiğini bir daha giyer misin?
  • Bir olay olduğunda bunu ilk kime anlatırsınız?
  • Nankör birine kapın açık mıdır?
  • Ölsem de unutamam diyebileceğiniz biri var mı?
  • Kadınların sevemediği hitap şekilleri nelerdir?
  • Duygusuz yaşanır mı?
  • Aşk mı, kariyer mi?
  • Kan değerleriniz nasıl?
  • Telefonunuz bir günlüğüne konuşabilseydi sizin hakkınızda ilk hangi sırrı patlatırdı?
  • Sen mi yola gelirsin, yol mu sana gelir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨