Bayram temizliğini yapmak kadının görevi midir? Erkekler de bayram temizliği yapmalı mı veya erkekler de bayram temizliğine yardımcı olmalı mı?

Bayram temizliğini yapmak kadının görevi midir? Erkekler de bayram temizliği yapmalı mı veya erkekler de bayram temizliğine yardımcı olmalı mı?

Tek kelimeyle hayır. Bayram temizliği kimsenin doğuştan görevi falan değil ev kiminse, içinde kim yaşıyorsa herkesin sorumluluğu. Kadının göreviymiş gibi davrananlar da genelde temizlikten kaçmaya çalışanlardır😄 Ev işinin cinsiyeti olmaz, emeğin olur. Birlikte yaşayan herkes de elini taşın altına koyar.
Sadece temizlik değil genel olarak yaşam alanı ile ilgili belli durumlar erkeğin de sorumluluğunda olmalı bu yanında aile eş olsun olmasın erkeğinde yalnız yaşasa dahi sanki bi aile ortamında olması gerektiği gibi tutum ve davranışları olmalı. Ve elinden de gündelik hayattaki ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bilgili ve becerikli olmalı. Bunu cinsiyet ayrımı yaparak hareket etme taraftarı olarak hareket etmek ilerleyememesine sebebiyet verir aynı durumlar kadın için gerekli maddi durumlarda da kadının erkeğinin planlarına sadık kalmalı. Özet olarak hayat bütünüyle müşterek
Bence temizlik komple kadının göreci. Erkeğin görevi ise kadınına yardımcı olmak. Ne kadar silersem sileyim ne kadar süpürürsem süpüreyim işin ehli bir kadın kadar temizliyemiyorum :D Anca ütü yap, perde çıkar as, mobilyaları çek çöpü çıkar vs :D
Kolay yapılacak şeyleri beceremiyorum ben ya :D Bİ ara ocağın demirlerini temizliyeyim dedim 4 saaat sürdü ve temizlenmedi de bahkjsfaskjh
Bu ülkede yakına yıkılmayan, itilmeywn görev var mı ki? Evdeki her şeyden kadın sorumlu, o yaşıyor o yapacak algısı yüzünden evden çıkamaz oldu zaten bütün kadınlar
Evet
Cevap
11Cevap
Ortak bir görevdir ama görev dağılımı tamamen ev içi dinamiklere bağlı. O gün çalışan var mı mesela? Bunun gibi.
Durumun cinsiyetten çok hakkıyla görev dağılımı yapmakla alakalı. Çalışan varsa, yaptığı işe bağlı o gün ya hiçbir şey yapmaz, ya da bazı şeylerin ucundan tutabilir. Akşam yemeği kim yapacaksa o daha az yardımcı olabilir. Birisi temizlik yapmayı daha az biliyorsa öteki ona nasıl yapılacağını gösterebilir. Ya da mesela hepsini ben yaparım diyen de olur. Ama durumu kadına atfetmek tamamen cahillikten başka bir şey değildir. Ayrıca erkekler yapamaz değil, işine gelmiyor. Öğrenilmeyecek bir şey değil.
Evi paylaşan iki kişi olduğuna göre Bayram temizliğini de erkek ve kadın beraber yapmalıdır. Sadece kadına yüklemek olmaz
Bir evde kim yaşıyorsa o da yardım etsin bi zahmet nedir bu kadınlara çektirdikleriniz ayıp ya
Kim yapıyor bu görev dağılımını. Herkes yapmalı
Aynen öyle
İki tarafta yapmalı ama anlamıyorsa mümkünse uzak dursun 😂
Demek ki anlamamak lazım, not aldım bunu😅
@Başak6419 sen eli değdiği yeri güzelleştiren EN KIYMETLİ kadınsın🙏🌺
Temizlik hiçbir koşulda kadının görevi değildir güzel bebek
Ama maç oynaya gelince IQ fırlıyor 😅😃
Hangi IQ hehehehe
Aşırı iyi bir kapak shsjs
😘😘🤍
🫶🏻
Ah ablam nerdesin 🫤
Valla evde kim varsa onun görevidir. Ben tek yaşıyorum ya da annemle, genelde ikimiz yaparız.
Erkeğin görevidir
Bence de ☺️
Harika 😅🤌🏼
🌸🙏
Kadının görevi diye tutturmuşlar. Halbuki erkeklerin de bilmesi lazım. Anlayamazlar asla..
Hayır temizlik sadece kadının görevi değildir. Yeri geldiğinde erkekte yardım etmelidir.
Hayır erkekte yapabilir
Bayram temizligi görev falan değil hiçbir erkekte karısına hadi gel bayram temizliği yap demez kadınlar kendi kendine istiyor
Lanet olsun bayram temizliği dkdkd
bayram temizliği çalışmıyorsa kadının görevidir
İyi hanımlar yapmayın evi bkk gotursub herseye baheniniz var
Hayat müşterek lakin kadın çalışmıyor ise erkekten beklentisi olmamalı
Eş dost çoluk cocuk kim varsa girsin içeri bebeğem 😏
iki tarafta çalışıyorsa iki tarafta yapmalı ortak olmalı
Eğer adam çalışmıyorsa az da olsa yardım etmeli temizlige
Hayır, yapılacaksa erkekte yardım etmeli.
Görev değil de yapılsa iyi olur bence
ortak yapılabilir
Birlikte yaparız
Gücünün yetmediği yerde erkek yardım eder
Bayram temizliği yapmayın yahu ne olacak ☺️
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?