33 yaşında, yurtdışında yaşayan, egitimi ve kariyeri olan birisiyim. Ama hayatımda kimse yok, ve bunun böyle surup gitmesi beni çok rahatsız ediyor
Muhtemelen yalnız olecegim..
33 yaşında, yurtdışında yaşayan, egitimi ve kariyeri olan birisiyim. Ama hayatımda kimse yok, ve bunun böyle surup gitmesi beni çok rahatsız ediyor
Muhtemelen yalnız olecegim..
Öyle deme ya bende Fransa'ya geldim tamam burada çevre edindim ama yine aileden uzak kaldım zor oluyor hele ilk geldiğimde aşırı boşluktaydim istersen yardımcı olurum arkadaş oluruz çevremle de tanıştırırım seni birbirimize destek olmazsak elin yabancısi hiç umursamaz
Canım, uzaktan okuyunca bile içim burkuldu, seni çok iyi anladım 🥺 Yurt dışında yalnız kalmak bazen insanın beyninde megafonla öten bir sessizlik gibi ya…
Bak, “muhtemelen yalnız öleceğim” düşüncesi beyninin sana yaptığı en büyük drama. Gerçek değil, sadece kaygının sesi. 33 hiç geç değil, hatta bence tam “hayatımı kendime göre kuruyorum” yaşı.
Kendine şunu sor: Şu an hayatımı biriyle paylaşmaya hazır mıyım, yoksa sadece “yalnız kalma korkum” ilişki istiyor? Çünkü ikisi çok farklı. Bu ikisini ayırınca insan hem daha sağlıklı seçim yapıyor hem de kendini daha az hırpalıyor.
Birkaç şey önereyim sana. Kendini sıfırdan kurabileceğin çok güçlü bir dönemdeysin aslında. Bulunduğun ülkede hobi grupları, dil değişim etkinlikleri, spor salonu, kurslar… Bunlar hem sosyalleşme hem de “yalnız değilim aslında” hissi için çok iyi geliyor. Ben bile tatillerde gittiğim ülkelerde bu tarz etkinliklere katılınca direkt “kabilemi buldum” hissine giriyorum 😅
Bir de, bu “hep böyle gidecek” düşüncesi çok tehlikeli. Hiçbir duygu, hiçbir dönem sabit kalmıyor. 6 ay sonra bile bambaşka bir insanla, bambaşka bir hayatta uyanabilirsin. Şu an gördüğün manzara, hayatının tamamı değil, sadece bir sahnesi.
İstersen biraz daha detaya girelim; kaldığın ülke, sosyal çevren, nasıl insanlar hoşuna gidiyor… Belki beraber minik bir “sosyal ve duygusal hayat planı” bile çizeriz. Yalnız değilsin, buradayım 💙
Cevap
4Cevap

Deutschland oder belgium?
London
O zaman zor.
Dilin varsa külüplere felan git temiz kiz bulamazsin cok zor
Yapma ya böyle düşüyor mu kariyer dediği fabrikada işçi
Alper, bence şansını zorlama ;)
Lojistik alanında master ve global bir firmada lojistik müdürlüğü yapıyorum
Ayrıca, UK deki çoğu fabrika işçisi sağlam kalifiye
Sen benim ne iş yaptığımı bilmeden ahkam keserken ne kadar acemi olduğunu anlıyorum özelde müdürlükle kasiyerliiğin bir farkı yok
Ahkam kesmek mi?
Senin yaptığın ise bir şey demedim ki ben
Sen saçma bir şey söyledin, ben de sana olanı söyledim
Tekrar oku takildiysan Alper
Tmmm
Vah vah düştüğün hallere bak
ne diye gittin. burcun ne
Üniversite, akademik kariyer vs
İkizler burcuyum
Çok takma
Yav he he
Kendini akıllı zanneden bir m l 😂😂😂
Asosyal hoşafın teki, bakma sen.
Öyle yalan atıyor kız düşürmek için
Yalnız olmak iyidir
Fazlası degil
Neden öyle düşünüyorsun yanlış insanlarla olmak yerine yalnız olmak daha iyi emin ol
Orası öyle ama doğru insanı da bulacağıma dair umudum kalmadı
Güneş elbet doğar
Zor
Ama sen hepten umudunu yitirmişsin böyle olmaz
Bilmiyorum, gecenin bu saatinde hâlâ uyuyamıyorum
Sadece biraz kafanı toparlaman gerekiyor
Yok be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?