bugün bu görsel akın akın sosyal medyada paylaşılıyor.. yanılmıyorsam Beşyol durağı :) adım atacak yer yok. insanlar yürüyemiyor bile..

bugün bu görsel akın akın sosyal medyada paylaşılıyor.. yanılmıyorsam Beşyol durağı :) adım atacak yer yok. insanlar yürüyemiyor bile..

Nüfus çok fazla. Bizim de Havaray tarzı sistemlere geçip, bunları çoğaltmamız lazım. Bunlara ek olarak sefer sayılarını arttırmalı ve envartere yeni otobüsler eklemeliyiz. Belki o zaman bir nebze çözüm sağlanır.
Asla yetmiyor ve yetmediği gibi iş-okul giriş çıkış saatlerinde ne metro ne metrobüs nede diğer ulaşım araçlarında ek sefer yapmıyorlar. Her gün saat 17:00dan 21:00 a kadar aşırı kalabalık oluyor ve her yerde izdiham oluyor. Bir gün hiç unutmam o kadar kalabalık oldu ki metro, otogarda inip 1 saat metronun rahatlamasını bekledim çünkü nefes alamadım atak geçirdim. İmamoğlu geldiğinden beri seferlerde azalma var.
Yetersiz
İstanbulun bitmeyen çilesi
Çünkü her geçen gün nüfus artıyor maalesef
Sabah saatleri ve mesai çıkışları aşırı yoğun oluyor
Sefer sayısı artsa kısa vadeli bir çözüm olur
Metro ve metrobüste bir nebze etkin olabilir
Ama otobüs sefer sayısı artsa bile o zaman diliminde insanlar kişisel araçları ile de çıktıkları için aşırı trafik oluyor
Bu yüzden etkili kalıcı önlemler alınması gerektiğine inanıyorum
İstanbul toplu taşıma ağının en başarılı olduğu şehir. Türkiye'de İstanbul kadar yaygın toplu taşıma sisteminin olduğu bir büyükşehir daha yok.
Ama bu şehir aşırı kalabalık ve mantıksız şehirleşme yüzünden bazı noktalarda nüfus yükü daha fazla. O da kendini böyle gösteriyor.
Cevap
57Cevap
Yeterli ama insan çok
İnsanların hepsinin aynı anda trafiğe çıkacağı şekilde ayarlanmış iş hayatı.
Abi ne gerek var. İş saatleri değiştirilsin 5 milyon kişiyi aynı anda sokağa dökeceğinize, peyderpey dağıtarak dökün. Bunun çözümü iş mesai sastlerinin düzenlenmesinden geçer.
Üçe-dörde böl.
Kademeli mesai başlat idare olarak hükümetle işbirliğine git. Yadal düzenleme yapılsın.
Misal a işletmesinin mesaisi 7 de
B işletmesi 8 de
C işletmesi 9 da
D işletmesi 10 da.
metrobüsler istabula atılmış en büyük kazıklardan birisi. bu sistem neden geliştirilmiyor anlamıyorum. hem yetersiz kalıyor hem de tek bir araç bozulduğunda sistem çöküyor. en kötü yanı da o araçlar 100 km de 60 litreye yakın yakıt harcıyor çoook pahalı bir sistem
toplu taşıma bence tam olarak yeterli değil nüfus gitgide fazlalaşıyor ona göre ek seferler ek araçlar konulması gerekir diye düşünüyorum
Nasıl yeterli olsun ipini koparan İstanbul a geliyor ne ulaşım aracı yeter ne barajlarda yeterli su olur İstanbul un su ihtiyacı için artık yağmur değil Nuh tufanı gibi barajların üzerinde yağmur yağmış olması lazim anca dolar
Nüfus çok fazla İstanbul bitik vaziyette ancak metrobüste aylardır süren bir çalışma var kalabalığın ana sebebi o, bazı duraklarda bakım oluyor beton dökme işlemi oluyor o yüzden kalabalık olabiliyor
İstanbul da toplu taşıma sorunu hiç bir zaman çözülmedi. 10 yıl öncede böyleydi 20 yol öncede. Sürekli nüfus artıyor ya da göç alıyor şehir. O kadar yeni yol ve hızlı tren , tramvay vs. Oldu yine aynı.
Okula gidiş gelişte metrobüs'te kullanıyorum ve sabah öğle akşam fark etmeksizin tıklım tıklım seferler mi yetersiz yoksa gerçekten bu kadar insan İstanbul'a fazla mı bilemiyorum
İstanbul'da yaşam yeterli değil ki alan yok toplu taşıma nasıl yetsin
Beşyol üniversiteden dolayı hep yoğun sınava giderken üst geçit sallanırdı ey gidi ey 😂😂 ben trafikte daha fazla otobüs görmek istemiyorum valla zaten insani kullanmıyolar 🤦🏽♀️
İzmirde de yetersiz Metro seferlerini iş saatlerine göre vs ayarladıklarından. İstanbul'da da bu söz konusu olabilir. Ek seferler trafik yoğunlığı vs gibi nedenler etkiliyor.
Çok fazla yoğun nüfus bir yandan alınan göçler ve özellikle afganlar suriyeliler... İstanbul'un göç alması değil göç vermesi lazım. Ancak böyle sorun çözülür.
ben en son 2013 yılında İstanbul'a gitmiştim Zincirlikuyu'dan metrobüse bincem o kadar kalabalıktı ki turnikeye kart basıp geçemedim istasyondan dışarı taşmıştı kalabalık
Ring sayısı 50 tane daha artsa, yollar ekstra duble de olsa İstanbul yüzölçümü bu yoğunluğu kaldıracak kapasite de değil. Ülkenin 5/1 i sadece İstanbul da.
Beşyol durağında üniversite var. O durağı yapanlar hiç mi akıl etmemişler minnacık durak mı olur. Çoğu zaman okuldan eve yürüyorum
İstanbul'da otobüsler, dolmuşlar, taksiler ve hatta yollar bile yeterli değill
Hep böyleydi aslında bundan 8 yıl önce metrobüste merdivenden inmek için bile sıra bekledim insan trafiği… 😅
Yeterli kimsede bu sehrin parlayan yogunlugunu baska ile alalim demiyor oraya tren gibi hic bosluk birakmadan otobus gelse yinede kalabalik
Yeterli olmaya bilir. Hiç bir zaman çözülemedi çözümede ulaşmaz. İstanbul'da yaşamanın bedeli diyelim
toplu tasımalar yeterli nufus asırı gereksiz bi sekilde cogaldı
türklerden daha çok yabancı varken bu şehirde bu çile bitmez.
Metrobüsü artiramazlar ki. Sayısı artınca bu kez de metrobüs trafiği oluşuyor yoğun saatlerde. Bir duraktan bir durağa gitmesi 10 dakikayı bulabiliyor o zamanda.
İpini koparan İstanbul’a gelirse yetmez tabi insanları İstanbul dışına çekmek lazım
Oradaki köprüdeki merdiveni filan yıktılar sabah akşam insan trafiği oluyor
Göç ediyordu sözde herkes ama boşlukluları mülteciler katlayarak doldurdu galiba
Allah dan her yere motorla. gidiyorum yoksa kriz geçiririm bu ulasimlarla
Avrupanın birçok ülkesinden daha fazla nüfusu olan got kadar İstanbul herseyi yoğun olur.
bi swhrin max nufusu 3 5 milyondur 20 milyon insan olan bi yerde yeterlilik beklenmez
Bizim okulun ora valla her gün o çileyi çekiyorum her gün küfür ediyorum 🙄
Aydın univ mi
@Urtlantosx hfgdctk evett
Besyol istasyon
@Urtlantosx yess
Parayla rezil olmak dedikleri bu olsa gerek
@Urtlantosx bursluyum ama haklisin
Bölün me
Metronun metrobüsün merdivenden ilerleyip durağı görmen sıraya girmem iş saatleri en az yarım saat ⏰ şansına arıza çıkmadan kavga olmadan eve ulaşabilirsen senden iyisi yok
Depremden göç aldı
Suriyeliler geldi ordan göç aldı İstanbul nası dayansın kimin eseri bunlar
Valla ben bu nevcut başkana eğer ı M12 yi açamazsa oy vermem, öyle işi savsaklarsan açılmaz tabi
Yetmez tabi
Nüfus 25 milyonu buldu
Belediye seçimleri de yaklaşmışken kullanalım demişlerdir
İstanbul hep böyle bir metroyu onbeş dakika bekliyoruz gelince bir on dakika daha iki sefer bir arada yapılıyor
Ekrem istifa😃
Dalga geçme uza ya
Bence deyil okadar tıklım tıklım ki afdersiniz ama yani arkamdaki adam bana day8yor ya diyon napiyon napma gardaş diyor adamda haklı ya
Böyle kalabalığı ben bayramdan bayrama görüyorum o da anca İzban ve metro değişimin de oluyor.
Aga yeterli değil ama yollarıda görüyoruz trafikten geçilmiyor aşırı kalabaliklaştı
Metro hiç kullanmıyor şu İstanbullular. Gelenek edinemediler. Sırf internet için sanırım üst ulaşımı kullanıyorlar.
1 kere binmeye çalıştım binmez olaydım ellediler sürekli
Bizdeki toplu taşıma alışkanlığı milletin akraba oluşu olsa gerek insanlık dışı bı sistem
İstanbul'a ne yapsalar yine de ulaşım sorunu çözülmez, nüfus çok arttı maalesef.
İnsanlar kaos seviyor napalım. her şey güzel olursa kimse kalmaz İstanbul’da
Bir kaç kez kullanmıştım ama öyle bir şeye rastlamadım, umarım kullanmak zorunda kalmammm
Mültecileri kovsalar çözülecek
Suriyeliler afganlar çıksa ztn alan açılacak
Ayy kızlara yazık abazalar dayanmıştır arkalarına
İstanbul kapatılsın..
İyiki İstanbul'da yaşamıyorum
Toplu taşıma da yollar da yetersiz bence
Çok şükür ki İstanbul da yaşamıyorum
İstanbul her zaman öyleydi zaten.
mazota zam yapan gvatkar sebep oluyorlar
Havayolu bile açılsa trafik olur İstanbul'da
İstanbuldaki her şey yetersiz
her şey çok güzel olmamış mı🤪