İstanbul'da elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs fiyatlarına yüzde 36, servis ücretlerine yüzde 27 zam talebi UKOME'de oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi.
İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
İmam oglunu kotuleyenler çıkmış. Şimdi şu yönden bakiyormu o insanlar bu zamlar İstanbul geneli değil ülke geneli var ulaşımda akar yakıt dolar arsada i sede indirim oldumu? Dolar fiyatlarını merkez bankası piyasaya dolar sundu reis faizleri arttırdı bir şekil düşürdü sonrasında ne dendi akaryakıta gelen indirim pimpya ayansimayacak ÖTV olacak peki sorarım ulaşım akar yakıt özel tüketim e giren bir şey mi yoksa ihtiyaç mi? Malum fiyatlar böyle olunca ulaşımın zamlanmasi gayet normal. Üzerine asgari ücreti. Sözde yüzde 50.5 zamlanmasi maliyeti arttırır. Su ne bekliyorsunuz bubulkede her şey zamlanirken İstanbul'da fiyatlar zamlanmasin mi? Acın gözünüzü bakın ocakta gelecek zamlara kulak arkanızı boşa çıkarın ki rahat kulak arkasına etsinler ama bir suçlu arıyorsanız belediyelere değil yönetime bakın...
Aç iyi arasir ufaklık. Akaryakıta indirim geliyor doğru bu indirim ne oluyor ÖTV ye devlet vergi alıyor. Yahu hersye bu şekilde artarken belediye ne etsin? Bu kadarda at gözlüğü takip kıçının kılık demeyin gerçekleri kabul edin. Sunuda anla ne ekremcoyim ne reisci Sadece geçinmeye çalışan ülke in ahlini görüp kurunun yanında yanan yaş im... Bak bu akşam da benzine mazota log ye indirim hatta LPG'de 1 TL indirim var ama devlet ne diyor ÖTV ye sayıyoruz pompaya yansimiuor. Budolari kim çıkardı nerden nereye? Kim yandasini zengin etti yap işlet devretler sonra en son ki merkez bankasinindaki açık olan 9 kılar dolara yakın para bunun açıklaması neden ypilmiuor? Peki geçen meclise sunulan öneride en duucl emekli maaşı da asgari ücret kadar olsun dendiğinde neden akp ve MHP önergeyi red etti. Yahu açın goUnuzu kulağınızı bakın ya bu kadarda olmayın...
Siz akp belediyelerine yapılan ile muhalefet belediyelerine ypilanlari baskıları hır görün araştırın bu kadar karalamayapilirken belediyesini geçtim onlara inanlar müslüman inanmayanlar kâfir zillet terörist her şey oluyor
Ya ne kadar sala. k insansınız akp 20 yılda ülkenin ırzına geçti 40 tl olan çeyrek altını 1200 lira oldu 5-6 tllik sigara 20 tl oldu elektriğe doğalgaza hep zam geliyor araç fiyatları almış başını gitmiş utanmasanız onuda imamoğlu yaptı diyeceksiniz
@crazyboys54 imamoğlu kendini bitirdi soydu ibb yi. Artık nah alır bi daha bu belediyeyi. Millet illallah çekiyo. Ne hizmet var ne bişey. Eski hizmetler bile aksıyor azaltılıyor kaldırılıyor. Bok etti iyice
Daha çok ağlarsınız 2023te başınızdakiyle birlikte gönderecez sizi ibbnin neresi soyuldu? Adama bütçe desteği bile vermiyorsunuz tek bildiğiniz şey adamın projelerini reddetmek, üstten üssten zam yapıp vergi bindirip sonrada fiyatlar düşmüyor diye chpli belediyeleri suçlamak tek yaptığınız bu.. aç gözlerini görürsün kör dolaşma imamoğlu geldiğinden beri kykli öğrenciler rahat nefes almaya başladı siz ne konuşuyorsunuz
Ekrem İmamoğlu'na laf atanlar var. Gerçekten çok Komik.
Dolar'ın yükselmesi sebebiyle her gün Akaryakıta zam geliyordu. Kullandıkları Toplu Taşıma araçları su yakıyor sanki. Mecbur toplu taşımaya da ZAM yapılacak.
Tabi, Akaryakıta zamları sorgulama ama toplu taşımaya yapılan zamları sorgula..
Canım zaten İBB akaryakıta zam gelmeden önce yola zam yaptı ondan haberin var demi? O zaman neyin nesi o zaman. Belediye dediğimiz şey boşa mı var. Üstelik bir sürü azaltılan sefer var. O kalkan seferlerin personeline yapılan ödemeler de yok. O seferlerin benzini de yok. O seferlerin bakımı da yok (şimdi de bakım yok gerçi de çaktırma knk). Akp İstanbul'u yönetirken de ülke genelinde zam geliyordu ama böyle bir uygulama şekli yoktu. Biz aradığımız her sefere yazdığı saatte ulaşıyorduk seferler yazdığı saatte bile gelmiyor. Bunların hepsi sözde tasarruf. Eee, hakla hizmeti israf olarak gören bu adam bu kadar her şeyden kıstığı "halde", bu para niye yok ibbde?
İmamoğlu yaptı diyen net akıl yerine saman taşıyordur. Dolara indirim gelse nolacak tüm her şeye zam geliyor maliyetler artıyor kendileri sararayda pudra şekeri çekiyor halk cepte 5 kuruşsuz geziyor bir tüp bile 250tl olmuş, ama sorsan imamoğlu yaptı kfjdjdjdm
İstanbul Yönetimi '' AKP '' de iken, İBB'ye destek tamamen '' Ülkenin Hazinesi'nden '' sağlanıyordu. Çünkü İstanbul en önemli Kale'dir her zaman. Tabi durum böyle olunca İBB o zamanlar, Başakşehir Spor Kulübüne bile Arda Turan'ı Barcelona'dan transfer edebilmek için 70 Milyon TL destek sağlayabiliyordu. Sonuçta İBB'de o zamanlar para sınırsız, çünkü koskocaman bir ülkenin kaynağı sadece bir belediye'ye sunulmuştu. Tabi en önemli kale CHP tarafına geçince, mecbur İstanbul kendi yağıyla kaynamaya başladı. Ayrıca belediye borçlar varken alındı. Şimdi anladın mı neden İBB'de para yok canım?
Komedyen misiniz oğlum siz? Dolar düştü diyorum halen zam diyor, akaryakıta indirim geleceği açıklaması geliyor ama ekrem zam yapıyor ne iş? Belediye esnaf değildir her maliyeti vatandaşa yüklemez, ibb nin çok büyük gelir kaynakları var en büyük şirketlerden daha fazla geliri var nereye gidiyo o paralar? Niye vatandaşın akbiline mi kalmış belediye? Yılda kaç kez zam yapıyor? Eski belediyeler niye böyle yapmıyordu eskiden hiç mi ekonomik kriz görülmedi? Develuasyonlar gördü bu ülke ama hiçbir belediye bu kadar vatandaşa yüklenmedi. Ayıp bee!!!
Sizin inandıklarınızla Dünya turu yapmaya kalkışsam, Dünya'nın etrafında 7 kere dönerim. Bırak da ben de bu görmezden geldiğiniz gerçeklere inanayım.. Elektrik - Doğalgaz ve gıdaya zam yapılınca sesini çıkarmayan insanlarla cidden ulaşıma yapılan zamları tartışmak lüzumsuz.
Canım belediyenin görevi gelen parayı halkın çıkarına kullanmak değil mi! Geldiğinden beri nasıl bir proje sundu, nasıl bi hizmet yaptı, nereye bi metrobüs, tren bir şey yaptı? Sıfır. Eee. Nerde bu para. Ne yapılıyor bu parayla. Hazineden karşılanıyor dediğin parayla bu şehirde her türlü ulaşım, yol, köprü yapılmış, yapıldığı 'halde' bu kadar pahalı değildi yol. Şu an yapılmadığı 'halde' yola ikinci zam yapılıyor. Kalkan bi ton sefer var. İsmekten çıkarılan kaç bin işçi var. Kapanan kaç İSMEK var biliyor musun? İBB gelene kadar açık olan kaç tane kart dolum noktası bile kapatıldı bizim burdaki hala kapalı. Bu kadar personelin parası karşılanıyordu. Onlar bile yok nereye gidiyor bu para bu adam yolun parasını da çıkaramıyor, araçların bakımını yapmıyorsa? Her bindiğim araçtan ses geliyor, kapısı bilmemnesi kapanmıyor, yolda ağrıza yapıp aktarıyor, travmay hatlarında ağrızlaardan kaç saat hat kapalı kalıyor, bi hat hala da açılamadı. Nereye gidiyor bu kadar tasarrufun parası?
Öyle olsa neden kaygılanalım, diye ERROR 404 verdiren "Maaşı dolarla mı alıyorsunuz" karşılığı alınabiliyorsa ve bir işletmeci olarak daha çok yabancı turist geldiğinden kurun artmasının daha çok kazandırdığı düşünülebiliyorsa arabası olmayanın benzindeki zamdan etkilenmeyeceği düşüncesi ya da toplu ulaşıma yapılan zam da doğal karşılanmalı, diye düşünüyorum.
Profil bio'nu şimdi fark edip okudum. Bu yüzden öneride bulunmama gerek olmadığını fark ettim. :) Güncele hakim olan insanlara son zamanlarda ciddi görev düşüyor. Yukarıda bahsettiğin konuları herkes, her mecrada ısrarla anlatmalı. Çünkü malum kesimin nobranlığı bilgisiz vatandaşlar üzerinden yükseliyor. Anlatım bozukluğu konusunda mini bir atıfta bulanacaktım ama biona bakılırsa gereksiz bir atıf olacakmış. Epey yaratıcı olmuş. Rahatsızlık için özür diler, yorum için teşekkür ederim.
50kglik unda 2021 yılın başımda 185 tl idi geçen hafta 350tl oldu. Gıdayı da bir zahmet kendiniz kıyaslayın. Dolar düşmesine rağmen zamlar geri alınmadı. Ha birdee zenginin dolardan ötürü zararınıda biz ödeyecez. İmamoğlunu konuştuğunuz kadar ülkeyi zarara uğratanları konuşmuyorsunuz.
Olan yıne garıbana yıne ıscıye emekçiye ve aılelerıne oluyor.. şu partı bu parti farketmez koltuktakılerın karnı yok sırtı pek akrabalarına kadar hepsı ıs güç sahıbı.. Yıllardır bu düzen degısmedı gelen yedı gıden yedı.. Kimi din uzerınden yedı kimi Atatürk’ün arkasına saklandı yedi kımı benım memurum ısını bılır dedı vs vs.. kırlı sıyasetın kırlı sonuçları..
Vergilere cezalara elektriğe benzine doğalgaza kol gibi zam geldi 3 maymunu oynuyorlar, İmamoğlunun yönettiği belediyede zam oldu diye ortalığı birbirine katıyorlar. İmamoglunu sevdiğimden veya savunduğumdan değil de madem zamlara tepkilisin ona da buna tepki göstereceksin. Onlar yapınca görmezden gel bunlar yapınca ohoo kaos kıyamet. İkiyüzlü olmamak lazım.
Kimin ne olduğu belli merak etme sen üstteki şahsiyet yorumlarımı silmiş olmasaydı bu yorumu yazma gereği duymazdım, ibbnin bütçesini kısıtlayan meclise sunduğu projeleri reddeden bütçe desteği vermeyen sizler değil misiniz? İhale ortaklarına gelince kimin 5li çeteyi zengin ettiğini gayet iyi biliyoruz git onlara bir araştır ülkeyi araplara satınız şimdide yetimin fakirin hakkını yiyip kanal İstanbul diyorsunuz. En güzel para aklama yöntemi yap işlet devret akpde aynısını yapıyor. Sen git önce ankarayı batıran melih gökçeke söyle bunu 750 milyon doları anka park yaparak çöpe attı resmen kendi bakanlığına dezenfektan satanlara söyle. Kendi belediyelerine gelince bütçe desteği %100 ama chpli belediyelere gelince bütçe kısıtlanıyor nedense.
Ulan...2 gün önce akbilimdeki bakiyeye güvendim otobüse bindim yetersiz bakiye diye bağırdı xd şoföre bozuk para uzattım ibdirdi beni aw git yükle akbilini sonraki otobüse bin dedi puahhaha
Hükümet yandaşları hükümetin yaptığı zamma normal diyor, muhalefet yandaşları muhalefetin yaptığına normal diyor, bir kişi de çıkıp bunların hepsi aynı halt, olan bize oluyor, hepsini komple değiştirelim, bu düzen komple bozuk demiyor.
Normal görüyorum. Ama akp yandaşlarının bunu eleştirmesini çok saçma ve haksız buluyorum. Tipsizlikten yıkılan birisi, bir baskasinin tipini eleştiremez.
Herşeye zam geliyor hak veriyorum ama muhalefette zam yapacaksa muhalefeti seçmenin mantığı ne chp li olarak söylüyorum akp yerine chp seçilse oda zam yaparsa ozaman neden gelsin
Normal akaryakıta gelen indirim ötv den devlete gitti mtv ye %25 emlak vergisine %10.18 ötv ye de %36 21 şubatta zam geldi İstanbul ile kıyaslamayın sadece
Ünlemden dolayı ironi olduğunu düşünüyorum ama değilse yazık halinize keşke aynı tepkiyi ayda 4 kere yağ benzin zammı elektrik zam mı yapanlarada söyleyebilseydiniz
İmamoğlunun elinde olan bişey değil, baştaki şahıs sürekli yeni vergiler yeni zamlar çıkartıyor onun bu yaptıklarına doların hafif düşüşü bile etki etmedi haliylede maliyetler arttığı için zam yapılmak zorunda kalınıyor sonrada çıkıp bazı ağızlar imamoğlunu suçluyor olan bu
Ne düşündüğümüzün bir önemi var mı sence her şey daha güzel olacak dediler bi nenemi dikmedikleri kaldı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İptal ettiği projelerden gelen parayı y-chplilere peşkeş çekeceğine, pkk sempatizanlarına iş vereceğine, millete daha ucuz ulaşım sağlasaymış keşke hdpli kekremeddin
iki Tarafta hala tapınmaya devam ediyor putlarına. Demek ki onlara koymuyor bu zamlara. Ama şaşırmadım bunların kafasına taş yağdırsalar yine tapamaya devam ederler. Sağıda soluda aynı.