Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde (UKOME) tüm toplu ulaşım ücretlerinde yüzde 36 zam kararı alındı. Servis ücretlerinde ise yüzde 27 oranında zam yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kur artışı sonrası, özellikle akaryakıt ve yedek parçalara getirilen yüksek maliyetlerin karşılanması için, toplu ulaşım ücret tarifelerinin görüşülmesi teklifinde bulunmuştu. Bunun üzerine tek gündem maddesiyle toplanan UKOME’de, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü Barış Yıldırım, İstanbul’daki tüm toplu ulaşım araçları için yüzde 36, sadece servis ücretleri için yüzde 27 zam teklifinde bulunduklarını açıkladı. Taksici esnaf odaları adına söz alan Eyüp Aksoy, “Kısa mesafe (indi bindi) ücretlerine yüzde 100, km başına ise yüzde 60 zam talep ediyoruz” dedi. Aksoy ayrıca, minibüsçü esnafı için öğrenci indi bindisiyle normal indi bindinin eşitlenmesini talep ettiklerini belirtti.
İstanbul’da toplu ulaşıma zam. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Zaten yapacağı kadar zam yapmıştı. Şimdi dolar iniyor çıkıyor bu durumdan istifade ederek biraz daha bindireyim demiş sayın başkan. Yakında istanbulumuzu batıracak. Hal böyleyken ağız ağıza gidiyoruz. Otuz saat bekliyoruz. Her şey çok güzel oldu
Ben memnunum… İstanbul Topbaş döneminden çok daha keyifli. Tüm kültürel etkinlikleri, çekim noktalarını bitirmişlerdi. Şimdi tekrar sosyal hayat canlanıyor.
Zam diğer gelen şeylerin yanında oldukça makul. Gönül ister olmasın. Ama artık küçük bit arabanın bile deposu 600’e doluyor. Maaş zamları da geliyor. Her şey güzel olsn isteyen insan, zorunda kalmazsa yapmazdı. Hayat pahalılığını düşürme sorumluluğu daha üst ekonomi yönetiminde.
Bırakın bu fanatizmi artık. Başa gelinse de hep bir bahane bulunuyor. Bu işin a kişisi b kişisi a partisi b partisi yok. Göreve gelmeden önce şu bedava olacak bu böyle olacak uçacaz kaçacaz diyenlerin geldiğinde söz verdiği hiçbir şeyi tutamadığını gördüğünüz halde hala takım tutma mantalitesiyle hareket ediyorsunuz. Bizim ülkenin en büyük sorunu bu işte. Her yerde adam kayırmacılık. Bu zihniyet olduğu sürece bu ülke düzelmez. Herkese her şey müstahak.
Aynen dostum… 20 yıldır aynı kişiden kopamadık. Herkes kendi tarafinin fanatigi ama farkinda degil. Asil sikintili fanatizm hangi tarafta o da belli zaten
Ben her iki taraf için de konuşuyorum. Bizim ülke insanı bu kafayla bir yere gidemez. Herkes kendi menfaati peşinde. Kimse aynı gemide olduğumuzun farkında değil. Herkes istiyorki benim adamım gelsin sonra ben de ordan burdan rant sağlayayım. Seçimlerde bol keseden sallayayım gelince yapmasam da olur nasıl olsa hepsi bana tapıyor bu malların diyorlar. En yakın örneği belediye seçimleri işte. Adamı bir de buna rağmen cb adayı çıkarmak için resmen itekliyorlar. Gel de gülme bu duruma 😂😂