önemde 3 hafta var yazın aldığım kiloları vermek için. yürüyüşe başlayacağım yanında dikkat de edeceğim artık.. sabah mi yurumeliyim? akşam mi? ya da koşmalımıyım? gereksiz yorum atmayın..
Kilo vermek için sabah yürümek mi? akşam yürümek mi daha iyi? ya da koşmak mi?
Kilo vermenin en önemli kuralı; şeker ve unu kesmek. Bol su içmek. Kandaki şeker oranı yüksekse ne yapsan kilo vermezsin. Koşmak daha iyi ama sürekli koşma, bir gün koş diğer gün ip atla.
Verirsin çok zor değil sadece yeriklerine dikkat et. Çoğu kişi aç kalınca kilo vereceğini düşünüyor ama yanlış yapıyorlar. Çayı hiç içme zaten bir işe yaramıyor, onun yerine su tüket. Her gin hafif tempo 30 dk koş çok iyi bir forma kavuşursun.
herkesin bünyesi farklıdır ama aç kalmak kilo verdirir herkesde.. çay içmeden olmaz 5 6 bardak çay içerim ama suyu arttırmam lazım. bugün açlık orucuna başladım zaten 😊
Sabah Yürümen daha iyi olur. Koşmak tabikide daha çok kalori yakar fakat kilon fazla ise bu senin için sakıncalı olur. 5-10 kilo fazlan varsa koşabilirsin. Sabah yürümek daha çok kalori yakar sebebi Güne başlarken harekete geçirdiğin kasların metebolizmanı gün boyunca aktif tutar Normalde göre metebolizman daha fazla çalışıp daha çok kalori yakar.
Hemen koşmaya başlama. 1 Saatten fazla yapma 10 dk normal yürü 20 dk Koşar adımlarla yürü 5-10 Dk yüksek Tempo Koş Sonra 15 dk koşar adımlarla yürü 5 Dk normal yürüyerek bitir. Kalbin ve kasların için en sağlıklısı bu şekilde olur.
ilk önce her sabah açkarna bir bardak suya 7/8 damla lımon damlatıp içmek midemize bagrsaklarımıza cok ıyı gelecektır. zayıflatma etkısı fazladır. Kahvaltı oncesı orta seyırde yurumek yeterlı
sirkeyi bilmem ama birdak suda /7/8 damla limon suyunun boş mideye ararıyok tamırı yararı vardır lımon herderde deva oluyor reflusu olan mıdesınde yarası olanlarada bırdak suya lımon damlatıp ıcılmesı tavsıye bıle edılırken.. Gecmıs olsun bu aradaa prenses.. donuk olma nebıcım nıck o oyle nıkın bıle senı mutsuz eder donuk nedemek :)
Aksam yurumenin daha faydali oldugunu okudugum icin aksamlari cikiyorum ben yuruyuse firsatim olaa sabahta cikardim ama gerci ise yuruyerek gidiyorum oda yuruyus sayilir ;)
bilimsel olarak güneşin ilk ışıklarının metabolizmayı hızlandırdığı ve sabah güneş doğarken yapılan sporun gün içinde yapılan spora göre 2 kat daha etkili olduğu kanıtlanmıştır
Sabak aksam gunes dogmadan ve batmaya yakin hafif tempo kosu cigerini nabzini sen biliyorsun temponu kendin ayarla.. ip atlamak cok faydali mekik cek aralarda dinlenirken
Dogru pozisyon al bel agritmaz mekil cektigin yerde sert olmasin. mekik karin yaglarini yakmak ve karin kaslarini guclendirmek icin en iyo hareket ama duzgun ve nizami cekmeye gayret et
Twist yap öncelikle 👍 yürüyüş gün içi yapsan daha iyi olur.. sıcaklık dolayısıyla ter atımın daha fazla olur.. ayrıca beyaz gıdaları bir süre azaltırsan kısa zamanda gevşek kiloların gider..
Bence yavastan hızlıya doğru vucudu alıştırarak ve sabah kalktıgında bı bardak sıcak ılık su içip su şişenı elıne alıp yuruyuse cıkmalısın abur cubur yemeklerden kaçınmalısın ve aksam yemegını sebze meyve ıle gecıstırmelısın
ya lafın gelişi o. Düşün demin kahvaltı yaptım 1 ekmek yedim. Öğlen vakti olacak 2 ekmekle tam porsiyon yiyecem :D akşama yine 1 ekmek uyuyana da kadar hep çerez meyve falan. Yok ya kar etmiyor :D