Haftada 3 gün vs. mi yapılmalı yoksa her gün yapılsa da zararı olmayan şeyler midir bu egzersizler?
(Bilgisi olan cevaplasın)
(Bilgisi olan cevaplasın)
Yaptığın ağır bir egzersiz ise (squat'ı 80-100 kilo ile yapıyorsan) 2 günde 1
Fakat serbest ağırlık şınav mekik barfiks yapiyorsan günlük yapılabılır ama fazla bir gelişim sağlamaz.
Zararı olmaz böyle hafif egzersizlerin , ben tatil dolayısı ile spora gidemiyorum kan pompalamak ve form tutmak amacı ile sabah öğlen akşam toplam 100-150 olacak kadar barfiks çekiyorum daha zararını görmedim.
Zararı olmaz ama yararı da olmaz mı diyorsun? Ee biz napcaz ozaman
Yararı olur elbet ama squatı ağırlıkla yapmazsan fazla bir yararı olmaz eğer imkanın yoksa en azından ileri seviye squat çeşitleri var onları uygula.
Bulgarian split squat önerebilirim eğer dumbelların varsa veya ağırlıksız yapmak istiyorsan , barfiks çekmen de cok önemli bence düzgün bir postur için sırt kasların güclü olmalı ( sırt kasları gücsüz olanların genellikle omuzları öne eğik ve kambur dururlar)
Dumbell var
Tamam 2 günde 1 dumbell ile bulgarian squat yaparsin gayet güzel gelişir , ben geçen sene ekimde kaval kemiğimi kırdım yaklaşık 5 ay spordan uzak kaldım son 3 ayda dumbeller ile sadece bulgarian split squat& barbell squat çalışıyorum bacaklarım inanılmaz gelişti ve parçalandı istersen quadricepslerin before after da atarım.
Şınav mekik ve barfiksi her gün yapabilirsin.
Ben haftada 6gün spora gidiyordum hergün yaptığım tek şey mekik ve barfiksti bir gün ayak bir gün göğüs bir gün sırt kanat öyle çalışırdım hergün aynı bölgeyi çalıştırmazdım
ben haftada 2 den fazla yapılmasını önermiyorum
(macfitte antrenörüm)
Cevap
7Cevap
kalistenik antrenmanlar her gün yapılabilir her gün 50 şınav 50 squat yap mekiğe gerek yok hatta zararlı bir de diyet de yapman gerek
haftada 3 gün yeterli. vücut dinlenmezse gelişemez.
Ben erkek olduğum halde eriniyorum ya siz nasıl yapabiliyorsunuz :d:d
Yoktur ama dinlen arada bir gün vücut toparlansın
O zaman bir gün durup bir gün yapmak olur dimi. Yapmadığım günler yuruyus yapabilirim
siskoysan her gün
şekil için 2 günde 1
52 kiloyum. Sadece göbek sorunum var
lecarnit al profesyonel yapacaksan
Sadece sorduğum sorunun cevabını alsam yeterli?
ben sana bunu en az yarım saatte anca anlatabilirim ki ,
1 boy kaç
2 in body git vücut yağını ölçtür
3 yaş kaç
4 hedef ne
5 zamanini ayırabilmek misn
6 beslenmen nasıl
7 maddi durumun nasıl
8 hedefinde kararlı misin
Egsersizin fazlasi zarar vermez
her gün yapılmalıı
Yoktur