Vucut ağırlığını kullanarak yapılan hareketler ağırlık çalışmasına girer mi?
Cevabın nedir?
Girer, fazlasıyla girer hemde. Kas ağırlığına oranla en güçlü sporcular jimnastikçilerdir dikkat edersen. Kendi ağırlıklarıyla vücut geliştirmecilerin bir ömürde yapamayacakları şeyleri yapabilirler, esneklikerini ve çevikliklerini kaybetmeden. Calisthenic diye arat youtube'dan, oradan başla, sonra jimnastiğe, yogaya ya da pilatese kayabilirsin.
112 Yorumla
Soran+1 yılçok sğolun ya bana ağırlık olmadan olmaz dediler burdan bir kaç kişi. ee spordada adam derslere gir dedi pilates abs gibi bende korktum adam oyalıyor mu yanlış bir şey mi olcak diye..
Soran+1 yılfit tam olarak ne oluyor internete yazınca bazılarında hafif kas var. sanırım kas için ağırık lazım doğru mu?
- +1 yıl
Fit aslında kaslı ama atletik vücutlar için kullanılır. Olimpiyatlardaki sporcular gibi. Kasları şişkin olanlar zaten yapılı - kaslı diye geçer.
https://i.hizliresim.com/j3RGvJ.jpg
https://i.hizliresim.com/LQaQMV.jpg
Soran+1 yılfit güzelde ben biraz da atletik olmak istiyorum attıgına göre. o platesle olurmu ya da abs yani endi ağırlıgınla
En İyi Cevaplar
Evet ancak ağırlık çalışmak kadar etkili olmaz belli bir yerden sonra etkisi azalır
017 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar sure? Spor salonundaki hocalar uyarır mi
- +1 yıl
ben spor yapmadan önce cılız bişeydim 55 kiloydum spor hakkında hiç bir bilgim yoktu evde şınav barfiks mekik çalışmaya başladım 3 ay içinde gözle görülür bir değişim vardı sonra kasa giden sinyaller hep aynı olduğundan kas alışıyor gelişim duruyor artık bunun üstüne harici kilo ekleyip çalışmak gerekiyor yani şu an barfiks çekerken belime kilo bağlıyorum şınav çekerken üstüme kilo koyuyorum gelişim devam ediyor ancak erkeklerle kadınlar arasında kas gelişiminde büyük fark var sen internette gördüğün o kaslı kadınların işleri bu olduğu için kimyasallara başvuruyor haplar alıyor kürlere giriyor kendini geliştiriyor yani aman aman kas olmaz erkeklerin testestoron hormonu kadınlardan 10 kat daha fazla bilmem anlatabildimmi?
Soran+1 yılYok acayip bir kas istemiyorum mesela instagramin varsa mysweatlife diye bir sayfa var o kadin gibi istiyorum
Soran+1 yılŞimdi benim ideal kilodan 5 kilo fazlam var ana ben bundan 10 kilo daha zayifkeen bile gobegim vardı yani 10 yaşımdan beri sanırım var gobegim ve Şu an artık kilo mu neyse kalça basen göğüs iyi yani kilo vermem için bunların hepsinden vermem lazım ki sonra yine verip gobegieritmem lazım eee bunu yaparken ideal kilomdan çok dusucem ve ben o kadar zayıf olmak istemiyorum şimdi beli incelse sadece yeterli ama bütünün degil sanirim?
Soran+1 yılBen Şu an spor salonuna gidiyorum zaten kardiyo ve pilates abs yaptiriyor agurlik olarak sadece bacak yaptirdi onun dışında fitness aleti kullandirmiyor. yani belki istesem kullanabilirim ama ilgilenir mi yani salonlarinda bu kadar takip ederler mi bana vakti geldiğinde ağırlık önerir mi? ben Şu an karin aletlerini kullansam karindan yağ yakma gibi bjr şey olur mu
- +1 yıl
Önce bir baştan alalım kafamız karışmasın :D yaş boy kilo soylermisin? Kalori miktarını hesaplayıp yediklerini hesaplayıp fazladan kalori almaman lazım ki yağ miktarın azalsin İdeal kilo illa hesaplamalardaki rakam olacak diye bir kaale yok sen ideal kilonu hesaplandığında 50 çıkıyorsa 55 kilo isen ve aynanın karşına geçtiğinde kilondan memnunsan o senin ideal kilon :) aynı boyda kiloda 2 insan birbirinden farklı gözükebilir bunun nedeni vücut yapısı genetik vs göbegin yağlı vücudun normalse beslenmen pek iç açıcı değil
Soran+1 yılÖzelden yaziyorum
Soran+1 yılYazılmiyor. Neyse 162 boyum kilomda 58-59 bana kalırsa vücudum normal gobek dışında ölçulerim 90 -90 -90 gibi ama omzum geniş sanırım 105 oyüzden zayıf ve guzel duruyor. ama isye gobegi de nornalde saklıyorum çok da büyük değil ama onun dışında bence her şey güzel hatta kilo almadan önce göğüslerim kucuktu onlar ve kalça sikilassa yeter. ki sanırım biraz oluyor pilates sayesinde ama işte gobek maşallah. Yemek olarak sabah kepekli ekmek yiyorum peynir domates falan yarın yumurta da yicem ama biraz erken kahvaltı edince yumurta yjyemiyorum. Onun dışında tatlı sevmem pek arada küçük olursa yiyorum annem mesela tiramisu gibi bir tatlı yapmis demin onu yedim tereddüt ettim ama :D çünkü spordan geleli 1 saat oldu. hani öyle bir şey duydum kilo almak istersen sporda sonra vermek için once yenirmjs. onun dışında öğlen tavuk et köfte bu tarz yiyorum akşam da.. ya da taze fasulye kabak gibi şeyler. çay 2 şekerli içiyorum onu da baya azalttım yarım gibi içiyorum. Kola bıraktım.
Soran+1 yılHurma fıstık yiyorum tatli ama ara öğün gibi yiyorum akşam biraz 8e 8.30 sarkiyor yemek bazen. ama ozaman da daha geç uyumaya calisiyorum ve sanki ben yedikçe kilo veriyorum. Daha veremedim de en azından almadım ama geçen hafta mesela ya da ondan önceki hafta yemek saatini bekliyordum ama acikiyordum aksine az kalsın kilo alıyordum
- +1 yıl
android telefon kullanıyorsundur sanırım kullanıyorsanız Google playden fatsecret uygulamasını indirmeni istiycem uygulamanın amacı sen mesela sabah 3 yumurta yedin uygulamaya yazıyorsun 3 yumurtayı o sana kalorisini makrosunu hesaplayıp şu kadar kalorin kaldı şu kadar proteinin eksik diye yazıyor bende kullanıyorum bu uygulamayı işimi kolaylaştırıyor evde mutfak tartısı hassas tartı yoksa almani tavsiye ederim çünkü yumurta yi falan tane tane yazabilirsin ama mesela yulaf yediğinde tartiya koyup gram hesabıyla bakarsın 200gram yediysen aynı şekilde uygulamaya yazarsın uygulama yine hesaplar sana eksik kalorin kaldığını gösterir kalori hesabı yapmak çok önemli kilo alıp alamayacağını o belirler senin günlük kalori ihtiyacın 2000 ise sen 2500 alırsan kilo almaya başlarsın 1500 alırsan kilo vermeye başlarsın eğer 2500 kalorini aşarsan hızlı bir şekilde kilo alırsın ama vucut yağ tutmaya başlar sonra o göbek olur ;) 1500 altına dusersen de hastane yolunu tutarsin :)
- +1 yıl
Birde kaloriden önemli olan makrolar var makrolar protein karbonhidrat ve yaglar içeriyor program bunları da hesaplıyor sen bunları tamamlamaya özen gosterirsen istediğin forma kavuşursun programa ilk girdiginde sana kilo vermek almak kilonda kalmak mi istiyorsun diye sorar onu sen kendine gore ayarlarsin ha bu arada programın sponsoru falan değilim :D internette bolca uygulamalar var en iyisi bu ben bunu tercih ettim :) birde hassas tartı yani mutfak tartisini dedim yurt dışından alırsan 15 TL ye alabilirsin veya turkiyeden alırsan 30 tl gibi bir fiyata kullanışlı bir terazi alabilirsin çok yararı olacak emin ol :)
Soran+1 yılKullanıcı adım cicimcicim7 seni takip ettim. ben işte belden kilo vermek istiyorum o programa bakicam sanırım aradığım seydi
+1 yılEvet girer. TRX antrenmanlarını araştır. Kas gelisimi ve guc kazanimi icin etkilidir. Ozellikle sporda yeniysen, ilk once kendi agirliginla calisman daha cok verim almani saglar.
113 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler iyi oldu ogrendigim
- +1 yıl
https://www.trxtraining.com/ bu siteye de bakabilirsin ingilizcen iyiyse. Pilatesle sıkılaşır, denge ve esneklik kazanırsın ama fazlasını bekleme. Zumbada da yağ yakarsın ama ağırlıkla elde edeceğin kas kütlesine ulaşamazsın. Salondaki trainerlar yetersizse başka yere git. Ne zamandır salondasın
Soran+1 yıl6. haftam. ben 10 kilo zayifkeen yine gobegim vardı. Göğsü ve kalcam kucuktu şimdi onlar iyi durumda ama bel incelmiyor. yani gobegin gitmesi için 15 kilo mu vermem lazım o zaman çok cılız olurum
- +1 yıl
Cardio ağırlıklı çalışmalısın. Vücut tipine göre bölgesel çalışarak bedenini kas kütlesi ve hacmi kazanarak şekillendirirsin. Kilonun az olması değil, yağ oranının azalması gerekir. Bu nedenle zayıflamak isteyen kadınlar için de ağırlık çalışmalarını pilates egzersizlerinden daha etkili bulurum. Aslında konu çok uzun. Vücut yapın, bünyen, kitle yağ indeksin, uyku düzenin, yediğin yemekler, bulk ve definasyon süreçleri, cardio ağırlıklı idmanlar bla bla uzar gider. Trainer dediklerimiz de işi güya kolaylaştırmak için varlardır ama her antrenör de ne yazık ki işinin uzmanıdır/yaptığı işten keyif alıyordur diyemeyiz.
- +1 yıl
Henüz yenisin ama etkili sonuçlar almak istiyorsan kendine bodybuilding uzmanı bir trainer ile iyi bir diyetisyen bulmalısın.
Soran+1 yılÇok teşekkürler agirsaglam diye bir sayfa buldum çok güzel anlatıyor bunları. sana da soyliyim dedim ayrıca çok teşekkürler ya :*
- +1 yıl
Rica ederim. Biliyorum :) kolay gelsin
Soran+1 yılGerçekten mi başka sayfa var mı onerebilecegin :)
- +1 yıl
Youtuber önerisi istiyorsan ağırsağlam'ın yanı sıra aşağıdakileri de izleyebilirsin:
https://www.youtube.com/user/bodybuildingcomvideo
https://www.youtube.com/user/BeFit
www.youtube.com/channel/UCBINFWq52ShSgUFEoynfSwg
https://www.youtube.com/user/XFitDaily
https://www.youtube.com/user/TRXtraining
https://www.youtube.com/user/FitnessBlender/videos
www.youtube.com/user/charliejames1975/videos
https://www.youtube.com/user/elliottsaidwhat
- +1 yıl
Türkçe kanallar:
www.youtube.com/channel/UCQnrrEf_tNszMZc0mv5P8_g
https://www.youtube.com/user/BoostYourBodyTR
www.youtube.com/channel/UCrZqjWKYrLYgXPQxh2Sa-kw
Yukarıdakiler işine yarayabilecek idmanlar ve açıklamalar paylaşılmış youtube kanalları. Açıkçası yabancı youtuberları daha çok takip ettiğim için, Türkçe kanal fazla öneremiyorum.
Bunun yanı sıra, başlangıç için sana telefonuna indirebileceğin bir uygulama önrebilirim:
www.nike.com/tr/tr_tr/c/nike-plus/training-app
- +1 yıl
Hızla kilo vermek ve aynı zamanda güçlenmek istiyorsan HIIT idmanlarını araştırmanı öneririm. Hem yağ yakmak, hem de ağırlık çalışarak kaslarını geliştirmen için oldukça çeşitli hareket içeriyor.
Soran+1 yılYa süpersin ya süper :D :*
- +1 yıl
Merci :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
33Cevap
+1 yılBir yerini sakatlama sakın hep dozun aşağısında bırak. iyice yorulmaya çalışma :) Hayır ağırlığa gerek yok. Daha sonra alırsın 3 kiloluk iki tane işini görür.
11 Yorumla
Soran+1 yılZorlamam lazım faydası olmuyor :D bahsettiğim plates abs zumba ya da taebo gibi seyler
+1 yılHerahlde sınav sonra ayaklarını düz tutup ellerindele arkadan tutup iner kalkarsın triceps çok var arnold un kitabını al 6 ay ayırlıksız kendi ağırlığınla başlıyorsun çalışmaya
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok çok teşekkürler
- +1 yıl
Bir vucutçunun kitabı ismi bu kitabın ucuz pahalıda değil evdeki sandalyelerle basit bir süpürge sopaıyla bir harekrtler yapıyor kanat göğüs omuz sırt kol herşey
Soran+1 yılmutlaka bakıcammmm :)
- +1 yıl
😊 kolay gelsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo, bildiğini düşünüyorsan tartışalım kardeşim, kulplu beygiri geçtim, barfiks çekebilen, halkada dips basabilen badiciler gelsin bu tarafa seninle birlikte, varsa. Doğal değil, insan anatomisinde yok 3 10 150 basmak.. Şüphen varsa iyi düşün söylediklerimi..
10 Yorumlavücut ağırlığı ile yapılan hareketler genelde fit kalmak için yapılan sağlık hareketleridir. ağırlık çalışmalarıyla kıyaslanamaz
12 Yorumla
Soran+1 yılBayan icin serbest ağırlık olmasa da hafif kas olur mu
+1 yılGirer Zaten eger fit yapı ıstıyosan bu sart daha fazlasını ıstıyosan agırlık sart
12 Yorumla
Soran+1 yılBayanlarda hafif kas yapıyor ya öyle istiyorum. kaç ay bu şekilde devam ediyim
- +1 yıl
Kendin hissedersin bu durumu senın vucudunla alakalı ve gelısım surecıyle tahmını bı zaman soyleyemem
- Spor konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıltabiki girer vücut ağırlığın neyse o ağırlıkta egzersiz yapmış olursun.. ancak burada önemli bir nokta var sabit ağılrık bir zamandan sonra vücudun tepkı vermemesıne neden olur bu nedenle ağırlıgı ufak ufak zamanla arttırmak gerekır.
07 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar zamanla? Spor salonuna gidyorum hoca toplu derslere gir dedi yani pilates abs zumba gibi. yani bunlara ne kadar süre devam ettikten sonra ağırlığa geçiyor hoca uyarir mi? Kaçıncı ayda olduğumu falan takip ediyor mudur? Genelde nasıl olur spor salonlarinda
- +1 yıl
ağırlığın sırası yok ilk hafta dahi başlanabilir zaten kendini çok zorlayacak ağırlıklar kullanmayacaksın.. pilates branjım değil cok bilgim yok açıkcası ama zumba dansla beraber iyi kalori yaktırıyor.. zumba olmayan gunler ağırlık çalışabilrsin daha etkılı sonuc gorurusun ayrıca beslenme dınlenme kurallarına mutlaka uymalısın yoksa yıne sonuc alamazsın
Soran+1 yılZaten çok tatlı yemem ekmek olarak kepekli yiyorum. gece de çok geç yemiyorum 8e sarkiyor biraz o zaman da geç yatmaya çalışıyorum. onun dışında dışarda yersem hep tavuk köfte. hamburger kestim zaten onun yüzünden aldım kilo. 5 kilo versem yeterli. gobek hep hafif oluyor o 5 kilo gobekte gitse çok güzel olacak ama 10 kilo daha zayif ken bile gobegim vardı sanırım genetik. acayip zayıf olmak da istemiyorum ama gobek en son kilo verdiğim yer sanırım. Ama gobegi gelene kadar basen gider göğüs gider ki bence onlar Şu an iyi durumda
- +1 yıl
aynen öyle genetiğin nasılsa o şekilde yağ yakımı oluşur.. bölgesel yağ yakımı diye birşey yok malesef.. göbek gidene kadar mecbur diğer bölgelerindende yağ yakımı oluşacaktır. beslenmen güzel hayvansal proteın kaynaklarının yanında salata turu lifli ve yanında çok az karbonhidrat alırsan dengelı beslenmış olursun.. dikkat edilecek nokta burada gunluk alıdıgın kalorı toplamnın nekadarını enerjı olarak yakabılecegındır.. eger bazal metabolizman çok hzılı degılse şayet ozaman örnek olarak bugun 1000 kalori aldıysan 1500 kalorilik spor yapmalısın ki 500 kalorilik bir açık senin yag yakımın demek olsun.. anahtar kalori açığı yaratmak mantık bu.
Soran+1 yılPilates abs onları bilmem ama kardiyo da 300 falan oluyor sanırım :/ ya bir de ben çok zayıf olmak istemiyorum ki gobegim gidene kadar acayip zayiflamam lazım ozaman? Yani normal kilomdan 5 kilo fazlam var. gobek dışında her yerim Cok iyi bence yani zayıf duruyorum zaten çok az gobekte gitse keşke :(
Soran+1 yılBu arada çok teşekkürler tam ihtiyacım olan bilgileri veriyorsun takibe aliyorum
- +1 yıl
rica ederim spor konusunda sormak istediklerini yanıtlarım herzaman
Elbette. Örnek barfiks, şınav vb hareketler vücut ağırlığı ile yapılan hareketler sınıfına giriyor.
10 Yorumla
+1 yılElbette girer sonuçta vücudunda bir ağırlık sayılır ama kısmi yerlerin çalışır kol kasların gibi
10 Yorumla
+1 yılvücut ağırlığını nerde kullandığına göre değişir 😄😄
10 YorumlaGirer tabii ki ama bir yere kadar gelişim sağlanabilir.
10 Yorumla
+1 yılBenim olmuşsa herkesin olur, sadece birkaç hareket de ek ağırlık kullandım
10 Yorumla
+1 yılTabiki hatta en iyisi vücut ağırlığı ile çalışmak denebilir.
10 YorumlaEvet girer sıfırdaysan
13 Yorumla
Soran+1 yılKaç ay bu eekilde devam ediyim
Soran+1 yılYaa çok tesekkurler
+1 yılVücudunun neresine agırlık uyguladıgına bağlı
11 Yorumla
Soran+1 yılAbs ya da plates zumba taebo gibi
- Spor konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılGirerde doğru yapılırsa
10 Yorumla
+1 yılYok kanka ne ağırlığı sen ilksin
10 Yorumla
+1 yılevet girer ve en sağlıklısıdır.
10 Yorumla
+1 yılen iyisi ve en verimlisi o zaten.. yapabilene
10 Yorumlaen iyisi o şekil zaten
10 Yorumla
+1 yılFilm gibisiniz yeminle
01 Yorumla
Soran+1 yılgirmez diyenlerde vardı
Girer fazlasıyla hemde
10 Yorumla
+1 yılEvet en sağlıklısı budur zaten 👍
10 YorumlaMantıken evet
10 YorumlaGirer sorun varsa spor hocasıyım badi fitnes
06 Yorumla
Soran+1 yılKardiyo yapıp sonrasında abs pilates ya da bazen zumba gibi derslere giriyorum bazılarında 1kg lik dumbilla kullandiriyorlar faydası olur mu? Hafif kas da yapmak istiyorum ama beli mi biraz inceltmem lazım 1ay oldu, spora başlayalı. pek bir degisiklik yok. ağırlık egzersizi olarak hoca sadece bacak altını kullandirtti fitness aleti olarak. yani bazı sitelerde ağırlık çalışması şart diye okudum ama kiziz diye mi yaptirmiyorlar anlamadım ki
Soran+1 yılTeşekkürler 5 kilo fazlam var bu şekilde yavaş yavaş verilir değil mi? Bjr de sanırım bel inceldiginde göğüs biraz sarkiyormus bunu engellemek için göğüs egzersizi yapmam mi gerekiyor yani yoksa sınav falan yaparsam da faydası olur kj
Soran+1 yılYarın atarım unutmazsam sınavım varda sabah şimdi ders çalışıyorum şimdi geldim diye mesaj atsamsen oraya yazsan olur mu
evet girer
10 Yorumla
+1 yılHayır ek alman lazım
10 Yorumla
+1 yılYok canim
10 Yorumla
+1 yılevet elbette girer
10 YorumlaEvet, girer.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki girer.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hemde.