Ve ne kadar süre devam etmek gerekiyor şimdiden biraz esnedim ama yeterli değil tabi vücudumun da biraz daha toparlamaya ihtiyacı var. Bir soru daha en az kaç kilo ağırlık hafif kas yapar bi süre sonra yeni ağırlık alıcam ona göre

Ve ne kadar süre devam etmek gerekiyor şimdiden biraz esnedim ama yeterli değil tabi vücudumun da biraz daha toparlamaya ihtiyacı var. Bir soru daha en az kaç kilo ağırlık hafif kas yapar bi süre sonra yeni ağırlık alıcam ona göre

Ağırlık için şu ağırlık kas yapar demek doğru değil ilk etapta 2:30 kilogramla başlarsınız zamanla 2,5 kg size az gelir 5 kg’a çıkarsınız zamanla oda az gelir 7:30 kilograma çıkarsınız kademe kademe arttırırsınız. Esneme sıkılaşma ya da ağırlık antrenmanlarının hemen etki etmesi beklenemez. Öyle olsaydı bütün herkes kaslı ya da fit gezerdi. Görseldeki fotoğraf size size ortalama 3 ay içerisinde belirgin sonuçlar alırsınız.
Ağırlık kaldırma ve esneme hareketleri düzenli olarak yapıldığında vücudu güçlendirir, esnekliği artırır ve kasları şekillendirir. Ancak, tam olarak ne zaman etkisini göstermeye başlayacakları, kişinin mevcut durumu, antrenman sıklığı ve yoğunluğu gibi faktörlere bağlıdır.
Genel olarak, ağırlık kaldırma ve esneme hareketleri yapıldıktan hemen sonra vücutta bazı değişimler olabilir. Örneğin, egzersiz sonrası kaslar daha büyük görünebilir ve kan dolaşımı artabilir. Ancak, kalıcı değişiklikler için düzenli ve uzun vadeli bir antrenman programı gereklidir.
Ağırlık kaldırma için minimum ağırlık seviyesi, kas yapmak için gereken minimum ağırlık miktarı kişiden kişiye değişir. Vücut ağırlığınız ve kas yapmak istediğiniz bölgenin büyüklüğü de bu miktarı etkileyebilir. Genel olarak, ağırlık kaldırmaya yeni başlayanlar için hafif ağırlıklarla başlamak önerilir. Daha sonra ağırlığı yavaş yavaş arttırarak kas yapımını teşvik edebilirsiniz.
Esneme hareketleri de kasları güçlendirmek için önemlidir, ancak daha çok esnekliği artırmaya yöneliktir. En iyi sonuçlar için, esneme hareketlerini antrenmanın başında ve sonunda yapmak faydalıdır. Esneme hareketleri genellikle daha hafif yapılır ve ağırlıklı çalışma kadar yoğun değildir.
Sonuç olarak, ağırlık kaldırma ve esneme hareketlerinin ne zaman etkisini göstermeye başlayacağı kişisel faktörlere bağlıdır. Düzenli bir antrenman programı, uygun ağırlıklar ve doğru tekniklerle yapılan egzersizler, kas yapımını ve esnekliği artırmak için önemlidir.
Ağırlık çalışmak bünyeye bağlı bünyen güçlüyse ağırlıkları kademe kademe daha hızlı arttırırsın. Ama bence şimdilik 5 kg ile çalışman doğru olur. Ama kalça veya bacak çalışırken en az 10 kg gerekiyor.
Cevap
49Cevap
Ne kadar uzun süre, o kadar kalıcı etki. Net bir şey söyleyemeyiz bu kişiden kişiye değişir.
Bence bu ne kadar doğru yaptığınız ile ilgilidir. ama zaten fiziğin iyi olduğu için çok uzun sürmez bence 1 ay sonra farkı görmeye başlarsın
10 haftadan once karsidan bakan bir farklilik gormeyebilir. Agirlik olmasi gerektigi kadar olup calistirilan bolge kasi pump olduktan sonra tekrara devsm edin dinlenme suresini enaza indirip sete devam etmek daha basarilidir.
Powerliftcilikle vucut gelistirme birbirine karistirilir. Ben vucut gelistirme yapiyorum gunluk calisma hayatim var naturel yapicam diyorsan asiri limit ve limit ustu agirlikla calismayi bir kenara birakin
Düzgün bir beslenme planı ve doğru formda yapılan ağırlık egzersizleri en az 6 ay içinde belirginleşmeye başlar. Bu vücudun yağ oranına da bağlıdır.
Vücut tipine bağlı olarak değişir
Endomorfsan maks bir ayda
Mezomurfsan maks 15 gün
Ektomorfsan o hak getire allah bilir ne zaman
2-3 haftada etki etmeye başlar 2-3 ayda gayet iyi bir seviyele gelirsin. Benim 2. ayım olacak.
Kol icin 1 kgdan baslayip yavas yavas arttir. Alt vucut icin de 2 3 kg den baslayip arttirabilirsin
3 kilodan başladım ben
Esneme yle ağırlığın ne alakası var kanka anlamıyorum seni konu ne
alakası var diyen oldu mu araya ve koymuşum
ikisini aynanda yapıyorum
aynanda ikisi olmaz mı
ama tekvandocu erkekler kaslı ve esnek
heh işte
Kardeşim o konuda fazla kasmayın kas yapınca seksapaliteniz düşüyor bence
erkeklerin seksi bulup bulmaması kimin umurunda ki zaten
6 aydan sonra hemen ağır girme ama programın var mi
ağır girme derken nasıl yani
ben 3 le başladım da yeteri kadar zorlamıyor gibi artık biraz daha güçlenince daha ağırını alırım
daha çok kol için istiyorum aslında
hip trust, squat hareketlerine ağırlık ver.
belin zaten ince gibi temiz bir kilo alıp tekrar vermen gerekiyor.
fiziğin iyi, potansiyeli var beğendim.
Güzelliğin göz kamaştırıcı insanın aklını başından alıyor
Hafif hafif esneme hareketlerine devam et şınav mekik filan çek
Movementbydavid diye bir Instagram hesabı var. Bir bak derim. Fizik güzel iyi çalışmalar 👍
Bence fiziğin aşırı çok hoş teninde muazzam gerek yok bence
Düzenli ve her gün dengeli yaparsan en geç 1 aya kadar etkisini gösterir
Sözümü geri alıyorum en fazla bir hafta biraz kırıcı oldu bu
neden ki
motivasyon olsun diye
bu motivasyonla alakalı bişi değil ki herşeyin bi süreci var
Düzenli yapıp iyi beslenirsen en az 3 ayı var oda çok bir şey bekleme sadece bi toplanma olur
Dostum fitsin de senin yaş kaç
19
neyin
Beslenmen nasi o önemli.
kötü besleniyorum aslında ama yağlı şeyler değil protein vitamin açısından dengesiz
Değişimi unut o zaman
sert oldu ya
Napalim öyle bi spor buda. Antreman zevkli kısmı
neyse düzeltiriz bi şekilde
Beslenme okeyse 7-8 aya değişim olur ufak tefek
ciddi ciddi o kadar sürer mi
fazla kas yapmıcam sonuçta
Sürer, fazla kas yapamazsın zaten. Bizim salonda 7-8 aydir spor yapan çocuga yeni mi başladın dedim. Sen bide kızsın kaslanman imkansiz
o fazla çalışmıyordur ya da kendini zorlamıyor beslenme şeyini de düşünürsek
😅 Bol şans
sağol
Kasa acı gelinceye kadar hareketi çalüş
öyle yapıyorum zaten anca o zaman etkisini gösterir
Ohooo oh kaslar ağrıyorsa 1 hafta anca sürer
Ğ
Göğüslerin son 2 fotoda farklı gözüküyorlar neden acaba :)
ne alaka
En son ki kombin sorunda daha iri durmuşlar bak kendin istersen
ışık açısı
hm hangisini baz almalıyız peki :)
soruyu mesela
İki haftada forma girebilirsin.
Belin kırıldığı an, sonucun alındığı andır.
Fiziğin çok güzel muhteşemsin
Düzenli yap askım 2 ayda kendini belli eder
iki ay kadar bir sure diye biliyorum
Bir uzmanla çalışsan iyi olur
Peygamberliğini mi ilan etcen daha ne olsun
memikler dikleşmeye başladiysa tamamdir
zaten dik ordan anlaşılmaz
6. Ayda gözle görülür bir değişim başlar
Şinav çekebiliyirmusu
Etkisi tamamen sana kalmiş 2- 6 ay degişir
denemedim
2 haftaya etkisini gösterir
Onu bunu bilmem ama sağlam bir makinasın ☺️
İyisin bende abla aslında
Daha nasıl göstersin aga
daha başlayalı 3 gün oldu
Cokmu sert sini
annem bile benden daha esnek düşün yani
Nasıl yani ama resimde iyiisn
esnek olmak için iyi görünmek yetmiyor
Bende yetiyor esneklik için sonucta iyisen vğcüdün esner ve şekil alır
benimki katı baya
Nasıl katılık
kolay esneme hareketlerini bile yapamıyorum yani mesela dizlerini kırmadan ayaklarına dokun annem rahatça yaparken benim arada baya mesafe kalıyor
Sende annene sor nasıl esnek diye
bütün gün oturuyon ondan öyle oldu diyor hakkatten alakası var mı ki
Var tabi hareket Ettirmeliainiz bir yerlerinizi kaslarınızı
Gayet iyisin aslında
esnek değilim ama hareketleri yapmam için esnek olmam lazım
2 haftada esneklik oldukça iyi oluyor
Kas için daha uzun zaman gerekli
Kol kası Mi shd
hee niye komik mi geldi
2 3 ay sonra
çok uzunmuş be inşallah devam edebilirim
Disiplinli çalışırsan sorun olmaz motivasyon önemli
ben çabuk sıkılan biriyim aslında o yüzden zor biraz
İstersen seni motive edebilirim
😂
Niye güldün kız ciddiyim ben 😄
bomba gibisin zaten bebeğim
En az 2 ay
En az 1 ay sonra 👍
İki ayda
2 ayda falan
Yardımcı olayım fittnescıyım
Fiziğin güzelmiş beğendim
Hemen yarin
Bu konular tahmine gelmez. Herkeste farklıdır.
üç ay
Zamanla
2 aya Yozgatlı
5-6 ay sonra
Fizigin guzelmis
Bir ay falan
1 2 ay
2 ay sonra gösterir
Uzun surer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?