Milli Takımın Hırvatistan karşısında ortaya koyduğu performans hepimizde hayal kırıklığı yarattı. Arda'dan Hakan'a Ozan'a bir çok isim eleştirilerin odağında oldu.
Peki sizin gönlünüzden geçen Milli Takım'da görmek istediğiniz ilk 11 hangi isimlerden oluşuyor?
Sizce Milli Takım'ın sahaya sürmesi gereken kadro nasıl olmalı?
Arkadaşlar bilmiyorum siz bana katılıyormusunuz? Iyi, hoş, yetenekli oyuncularimiz var ama bir kac hafif pürüz, eksikliklerimiz var. Fatih terimi inanin anlamiyorum onun gibi ust duzey bir teknik adam nasil bu kadar hatalar yapabilir takima birkac cagirmasi gereken oyuncularin oldugunu düşünüyorum bizim takima abilik yapacak adam lazim birkactane ozaman daha da iyi bir takim olacagimizi düşünüyorum soyluyorum.. birkere mehmet topal stoper oyuncusu degil.. tamam serdar aziz sakat, yok.. semih kayada formunda degil okey, anladik.. herneyse.. Koy mehmet topali göbeğe sonra koy yanınada emre belözoglunu koy saga hakan calhanoglunu solada at ardayı ileriyede koy burak yilmazi bu iste yaa.. Hee stoperlere gelince hakan baltada neymis ya ne anliyor şu herif hakan baltadan, koy ersan gülümü,, yanınada koy İstanbul başakşehirli yalçını.. sağbek herzamanki gibi gokhan sol bek caner herzamanki gibi.. Kalecide volkan demirell..
Kardesim onu demiyorum takimada kotude demiyorum zaten ama 1-2 tane tecrubeli oyuncu olmasi lazim şart diğer takimlari gormuyormusun kesin 1-tane kadrolarinda tecrubeli oyuncu barindiriyorlar kusura bakma ama kardesim sen futbol falan bilmiyorsun
Yahu abicim yaptığın kadro mafya. İsim dışında hiçbir şeyleri yok. Yaşları almış başını gidiyor. Pardon ama Emre Mor kadar etki edemez hiçbiri. Fenerbahçe'de küfre armayı öperek cevap veren milli takımda sahayı terk etmekte buluyorsa çözümü hiç gelmesin. Daha çok şey söylenir ya neyse. Ben bilmiyorum futbolu. Soru tartışma amaçlı sorulmadı.
Tamamından emin değilim ama Mor ilk 11 de olmalı. Volkan şen de. Burak tan ziyade Cenk olmalı. Gerekince Arda yı almakta çekinmemeli Terim. Gereksi beklememeli. Çalhanoğlu ve Oğuzhan olmalı. Başka da aklıma gelmedi :)
Ya hep art niyet :) Niye böyle düşünüyorsun ki? Ben sadece adamın futbolunu seviyorum. Aynı şekilde Arda oynadığı zaman onu izlemeyi de seviyorum. İzlemeyi sevdiğim futbolcular hepsi bu :) Yani düşündüğün gibi bir şey değil :)
:D Laf olsun diye söylemiştim özür dilerim. Hem yakışıklı adam niye öyle diyon ki. Bu arada Arda'yı da Hakan'ı da izlemekten hiç zevk alamadım. O yüzden Olcay'ı verelim dedim.
Estağfirullah :) Ben futbolu adam yakışıklı diye izleyenlerden değilim. :) Gerçekten sevdiğim için izliyorum. Mesela Selçuk'un kredisi de sonsuzdur :) Öyle bir anda öyle bir gol attı ki :) Bu maç bende sevmedim ama düzelir :)
Ya ofsaytı tanımlamak içi vikipedi den ezber yapmıştım futbola ilk ilgi duyduğum zamandan :) "Kol hariç kafa, vücut veya ayağın herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakipten daha yakın olduğu durum." diye geçiyordu. :) Görsem tanırım her zaman :) Rica ederim hayırlı akşamlar :)
Ama tanımı bu :) Görünce bu ofsayt diyorum :) Ama tanımlayamam :) Aktif pasları da çok okudum ama ezberleyemem :) Olay görünce tanımak :) Ya ben pes oynayan falan bir kızım :) Normalden farklı :)
Ben FIFA sevmiyorum :) Sebepsiz yere :) Pes favorim her zaman için ! Ya ben babamın futbolla alakası olmaz diye küçükken öylesini bir takım tutturduğu ama şimdi oğullarından daha fanatik bir futbol izleyicisi olmuş kızıyım :) Hatta aşırı :) Statlarla aramda tuhaf bir bağ var :) Ya yazarken gülüyorum gülücük koymak istiyorum hep
Peki :) Ben :) Tr'deyken :) hep :) PES :) oynardim :) ama :) sonra :) 2 :) sene :) PS :) oynamadim :) yeniden :) oynamaya :) basladigimda :) arkadaslar :) FIFA :) oynuyordu :) 2015'te :) sadece :) FIFA :) aldim :) bu :) sene :) 2'sini :) aldim :) ama :) PES :) tam :) hayal :) kirikligi :) oldu :) 2017 :) icin :) de :) FIFA :) daha :) iddiali :) geliyor :)
Ya ben genel olarak gülen bir insanım ve yazarken gülmeyince insanların nasıl bir hisle yazdığını anlamıyorum. Aynı şekilde benim de nasıl bir duygu içinde yazdığım anlaşılmıyor :) Yanlış anlaşılma olmasın diye gülücüklü yazarım :)
Ya çok gidebildiğim söylenemez. Yaşadığım şehir itibariyle statlara hasretim :) Galatasaray dışında Türkiye maçlarına gitmek isterim :) Ben daha ziyade stadyum seviyorum. Yani herhangi bir stadı görünce sebepsiz mutlu olup gülümsüyorum. Heyecanlanıyorum. TT Arena'nın yanından her geçen bana fotoğraf getirir. Nette fotoğrafları var fakat bunlar bana özel ve çok mutlu oluyorum :) İnsanlar mutlu olsun diye hep bunlar :) :) :)
Hakkari de yaşıyorum, İzmirdeyim, Muğlalıyım vs deyip de gidemiyorum demek çok zor olsa gerek ki arkadaş gizem yaratıp acaba Türkiye'nin neresinde stadyum kalmadı diye düşündürtüyor :D Ya ben gitmeyi çok istiyordum ucuzdu hatta biletler 60 Euroya bulmuştum Hırvatistan maçını arkadaşlar Türkiye'ye 60 Euro değmez zaten yenileceksiniz dediler tek kaldım :( Halen gitmek istiyorum da bu oyunu gördükten sonra 10 Euro koymak bile çok geliyor..
Ali Sami Yen bence daha değerliydi TT Arena'dan. Sulu derbide oradaydım :D Hatta bir golü çekmiştim galiba. Her stadyum heyecanlandırmıyor :/ Senin ki biraz hastalık olmuş :P :D
TT Arenaya bu GS'yi izlemeye gideceğimi sanmıyorum. Gidersem fotografları atarım sana :D
ahah :) Yaşadığım şehri söylemem ama dediğin yerler değil :) Ya parasında değilim bence bu oyundan daha kötüsü için bile değer :) Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Milli duyguları çok zirvede yaşayan bir insan olarak hepsine sarılıp teşekkür etmek istiyorum. :)
Ya ben futbolu aşırı seviyorum. Çok aşırı :) Bir kere derbi için arkadaşımın düğününe gitmedim :) Hala benimle konuşmuyor. Üstelik sadece tvden izledim. Geçen Türkiye maçında da bir yakınımızın maçı vardı Hentbol ona gitmedim. Hala trip atıyor :) Ya çok farklı benim için :) Yakında halı sahaya falan giderim ben :D
Bacakları her piknikte mosmor olup dönen bir kızım. Bir defa iki hafta üzerine basamadım bacağım şişti bileğim burkuldu devasa bir morlukla o zaman anladım kızlarla ve futbolu bilmeyenle oynanmaz. :) :) :)
Ali Sami Yen elbette daha değerli fakat TT ARENA şu an aslanın yuvası :) Her zaman ayrı olacak benim için :) Ooo çok sevinirim :)
Yani bomboş bir stat da saatlerce oturup film izler gibi bakabilirim :)
Bu sefer gülerken yüzümü ekşittin ya :/ :( :D Geçmiş olsun, çok üzüldüm. 15 yıldır oynuyorum sadece bir kere darbeye bağlı sakatlık yaşadım :/ 2 3 ay oynayamamıştım... Bir de o an ilk defa futbolda ağlamıştım ya :D :D
Fark ettiğim için buradan sormuyorum zaten nereli olduğunu. Ben hiç maç uğruna kendimi kısıtlamadım herhalde ya :S Belki 2002'de. Onun dışında pek hatırlamıyorum.
Canım milliyetçilik eyvallah hepimizde var da gerçekçi olmaz isen milliyetçiliğin seni ileri taşımaz. Milli formayı giyiyorsa, kaldı ki bu seneki forma milli mi o bile tartışma konusu, o arma için savaşmalı. Biri saçını tarar, diğeri parkta gezer.. Ben senin gibi düşünmüyorum pek..
Benim şehrim de bir tane kız bizimle hakı sahada çok maç yaptı. Arkadaşımın kuzeniydi. Ama kız gerçekten iyiydi.
Abartma bence :D Oturup boş saha izlenirmiymiş :D :D :D
Benim her ilkbahar da ayaklarım mosmor :) Erkek kardeşlerimle maç yaptığımdan :) O oo kötüymüş :) Nereliyim nereden fark ettin? :)
Ya haklısın ama ben Fransa'ya bizi götüren o golü unutmadım ve hazırlık maçları. Ya bilmiyorum bir yerde temsil ediyorlar ve istiyorlar. Sadece milli takıma inanmak istiyorum :) Kızlar böyle işte :)
İyi miyim kötü miyim orası bilinmez ama çok seviyorum ve boş sahayı izlemek konusunda sana yemin ederim hiç abartmıyorum. Ya çok seviyorum :)
Ya nasil sürerlerse sürsünler, kimi koyarlarsa koysunlar, TAKIM sahaya ciktigimi Futbolu korkmadan , cekinmeden, zevk alarak oynayacak.. Aman ilk hatayi ben yapmayayim korkusu ile oynadiklari sürece basarai zor.. ALMANLARDA bu utanma duygusu yok, ya kaybedersek korkusu yok, cikiyor sahaya futbolunu oynuyor.. Bizdede elestiriler gercketen cok cok agir, futbolcu sahaya psikolojik olarak 1:0 yenik basliyor, kabiliyetlerinin altinda oynuyorlar, malesef.
Valla Almanya'da oynuyorum ve acikcasi sistemlerini hic begenmiyorum. Bahsettigin sey hata yapmaktan korkma falan degil. Sistem. Yani bir calim fazla atsan laf yiyorsun.. Bazen antrenmanda enlemesine mac yaptiriliyor, tek dokunus oynamak zorundasin... diger bir oyun 3 dokunus ama uzun top oynamak amac.
Bende almanyada yasiyorum, ben sistemden bahsetmiyorum. Almanyada seni elestiren genelde sisteme uymazsan, antrenörün olur, her antrenöründe sistemi ayni degil.. Benim burda bahsettigim, almanyada medya, spor elestirmenleri ve taraftarlar Türkiyedeki kadar acimasiz degil, yani SACHLICH elestiri yapiyorlar.. ama Türkiyede öyle degil herkes Teknik Direktör, herkes UZMAN. Almanyada hangi spor programindan spor yayininda al geri al geri dur, bak burda ileri al geri al elestiri. Milli mac oynuyoruz, maci galip bitiriyoruz yine elestiri. Ya Türkiyede almanya gibi cekirdekten futbolcumu yetistiriliyor, zamaninda okul cantasini direk yapip ayakkabilarla futbol oynarken, Almanyada 6 yasinda cim, direkli sahalarda futbolcu yetisti.. Bizde Futbolculardan beklentileri cok yükseklere koyuyuruz, olmazsa, en agir elestirilere maruz kaliyorlar.. Sende futbol oynuyorum diyorsun, ayni baski, ayni elestirlere sende naruz kalsan, birde 75 Milyon elestirmenin gözü üzerinde olsa, bilidigin seyi unutursun.
Babacan Caner Semih Hakan balta Gökhan gönül Mehmet topal Selçuk inan Emre mor Arda turan Cenk Burak yılmaz
Takım bu 4 -2-2-2 diziliş mehmet topal asıl bölgesinde oynamalı selcukla ikis defansif emre morla arda da kanatlarda burakda gizli forvet cenk santrofor bence bu
Arda hariç kadroya itirazım yok. Çift forvet sevmiyorum. Burak ve Cenk'in de gizli forvet olabileceklerini hiç sanmıyorum. Ama dediğim gibi çok sevmiyor ve bilmiyorum çift forvet oyununu.
Volkan Gökhan Semih Hakan Caner Selçuk Topal Volkan Hakan Arda Burak duruma göre cenk emre mor ve oğuzhan oyuna girebilir. Gerçi bizim sorunumuz kadro ya da teknik heyet vs değil derin düşünürsen hayırlısı :)
Ona itirazım zaten yok da o sistemden koyduğun oyuncular her türlü zaten çıkıyor. Bak Emre Mor, Volkan Şen, Oğuzhan vs... Taktiğe tam uymadılar ki. Taktiğe uysalar Arda gibi, Hakan gibi son maçta ruh adam misali gezinecekler. Yani bu şekilde kadronda itiray ettiğim yerleri de söylemiş oldum :D
Anlatmak istediğim kafa yapısı değişmeli herhalde izlediğim maçlarda en rezalet futbolu biz oynadık 1 pozizyon var oda tam adamına geldi zaten ozana :) Başka pozizyonu geç iki pas yapamıyorsun bekler hücuma çıkmamaya yemin etmiş zaten adamlarda sağ bek yaşı gelmiş kaça srna var adam koridor etti orayı açtığı ortaların haddi hesabı yok Allah sonumuzu hayreylesin :)
Maç sonu yaptığım yorum buraya sığmıyor. Kısaca anlattığım şuydu, Eyvallah Arda, Gökhan, Hakan, Caner vs isimleri olan oyuncular. Ama formsuzlar. Sahada yoklar. Bu sadece milli takım için değil, kulüplerinde de böyle. Buna karşın İsmail Caner'den ne kadar kötü olsa da bu sene şampiyon takımın sol bekiydi ve oynadı ! Keza OLcay da öyle. Volkan Şen bu performansı sonrası Avrupa'da üst düzey takımlara transfer olsa kimse şaşırmaz.. Sen bu isimleri yedek bırakıp isim kadrosu kurarsan başarı anca hayal. Kaldı ki oynatıyor olsan bile Cenk gibi hırslı oyuncularını da öldürürsün bu sistemde.
Düşünsene adam tüm sene neredeyse yedekti Gomez'in arkasında ama ne zaman şans verilse hazırdı. Çünkü hak ettiğinde hakkının yenmeyeceğini biliyordu.
Yani güzel anlatıyorsunda sorun oda değil bende uzun yazı yazmıştım şimdi tekrardan dönemiyorum sorun kafa yapısı aslında ligimizi kaliteli sanıp oyuncuların şişirilmesi vs vs sistem desen oda yok :)
sahaya çıkmamaları en hayırlısı en azından 3-0 maç tescil edilir :d şaka maka iyi bir jenerasyon yakalanmadı aslında, şarkı türkü reklamla olmaz bu iş, insanlar havaya sokulmaya çalışıldı ama gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı...
olablir, oyuncu değişiklikleriyle herşeyin değişebileceğini mi düşünüyorsun derin sorunlarımız var bence bu turnuvayı geçelim gelecek için gerçekci bir yapılanmaya gidilmeli...
Kalede Volkan Babacan. Defans hattı Gökhan, Ahmet, Hakan, Caner. Orta Saha Emre (90 dakika şans verilmeli), Oğuzhan, Selçuk, Çalhanoğlunuda kanat olarak kullanabiliriz. Forvet arkası Yunus, Burak.
Yunusun esas mevkisi orası olduğu için öyle dedim. 4-5-1 tam tersi defansif yönlü takımların tercih ettiği bir formasyon. Mourinho bu formasyonla 2 sene şampiyon oldu. Tabi takımı 1-0 gibi sonuçlarla galip çıkıyordu. Yunus iyi futbolcu milli takım içinde yeterli. Dortmund bu sene istedi ama takımı bırakmadı.
Defasif değil. Savaşçı. Hatırlayalım Madrid'te Mou için benzer şeyler söylendiğinde Madrid tarihinde en çok gol atan takımı kurdum demişti. Defansif değil savaşan bir takım yaratıyor, 4-5-1.
Her neyse.. Valla Yunus'u hiç izlemedim. Dortmund'un istediğini de bilmiyordum :S
böyle kupalarda, emre mor'un yapacagi bir hata, belki de kariyerine mâl olabilir. daha toy ve ögrenecegi çok sey var. O'nu ilk 11'e koymak hata olur bence. neyse.. o Terim'in bilecegi is.. bize sadece desteklemek gelir elimizden :)
olabilir.. dedigim gibi daha toy.. bir çok oyuncu var ki gençken yaptigi bir hata dan dolayi kariyerinde ileriye gidememis.. örnek verirdim ama aklimda yok :D
Volkan Şener s. aziz h. balta caner volkan selçuk topal töre ? ? Forvet yok bana göre ama toreyi cagirmamak hangi akla hizmet ediyor anlamadm adam Joker oyuncu
Galatasaray kaç gol yedi bu sezon? Galatasaray'da neden oynayamadı bu sezon? Ahmet çalık oynaya oynaya tecrübe kazanacaksa bunun yeri elemeler değildir. Grup maçlarıdır.
Onur Kalede. Gökhan Serdar Hakan Caner Arda Hakan Ozan Mehmet Volkan Burak Kesinlikle Bjkli hiç bir oyuncu ilk 11 de olmamalı. Yoksa 0 puan çeker döneriz.
kusura bakma ama mantıklı 1 2 sey söylersin sandım da gelmiş fanatizanlık yapıyorsun. O BJK son 2 sezondur Avrupada gerçekten kaliteli işler yapıyor. Fatih Terim milli takımın başına geçerken vaadi başarı değil kaybetse de alkışlanacak bir milli takım yaratmaktı. Baktığın zaman yaklaşık 6 sezondur BJK tam olarak bu evrelerden geçiyor. Hele bu seneki şampiyonluğu, gerçekten şapka çıkartılacak kalitede. Halbuyken şampiyon takımın oyuncuları oynamasın demek saçmalık.
Son 2 sezonda Bjk kalite şey yapıyor diyorsun sen öyle mi. 2014-2015 senesi 3. turda eveinde Club burge 1-3 yenilmiş deplasmanda 2-1 yenilmiş bu yıl gruptan çıkamadı sizin başarınız ne kadar sığmış. Başarı nedemek sizin için.
1 Kalite Başarı demek değildir 2 Başarı koyduğun hedefleri aşabilmendir. BJKnin hedefi Avrupa'da kalıcı olmaktı. Bunu başardı. 3 Beşiktaş'ın elendiği takımlar Fenerbahçe'den de Galatasaray'dan da daha kalıcı şekilde oynuyor Avrupa'da.
Hmm buyıl Bjk ı eleyeni Fenerbahçe eledi biliyorsun dimi hakem olmasa yarı finalde olucak takımda Fenerbahçeydi. Avrupa liginde kalıcı olmak diyorsun da Başakşehirde kalıcı demek ki oda 3. büyük takım hani 3 büyük takımız diyorsunuz ya başarılarınız aynı.
Bu arada Fenerbahçe'nin elemesi bize ne ifade ediyor? Sen BJK Braga'ya Brugge'e elendi, Fener Brugge'u eledi o zaman Fener Brugge'den daha iyi diyerek mi izliyorsun maçları :D
O zaman şöyle diyim sana Fener'in elendiği Braga 4., BJK'yi eleyen Lizbon 2. Arada 18 puan fark. BJK 1., Fener 2.
Yahu birader saçma sapan tartışma yapıyorsun. Gelmiş fanatizanlık taslıyorsun soruda. Yorumun için teşekkürler.
Sadece birşey merak ettim hangi maçta hangi yıl yollandı söylesene bir Bjkli iddia ediyorda 2003 yılında Cordoba Gs maçında şike yaptı yollandı diyor bende 2006 senesinde diyorum senbce hangisi doğru.
@Fenerllilili Cordoba gönderildi demedim. Şike muhabbeti 2004 te çıktı dedim hatayı her insan yapar. Sen sözünü yedin. Verdiğim adreste bekliyorum ak korkağı.
Evet korkak herif gelemedi Antalyalı bile değilmiş yarım saat bekletti beni. Plajın önünde bekledim o da oradayım dedi kafenin adını sordum iba dedi. Orada kafe bile yok oysa ki.
Topal ön liberoda ön numara olur da stoper yok. Ön liberoda topal önünde Selçuk oynasa selcuk daha iyi katkı yapar. Selcgun formsuzlugunun sebebi on libero oynatılması. Selçuk melonun önünde oynayan adamdır melonun yerinde değil onun için Selçuk formsuz görünüyor. Nurinin yerine oğuzhan olabilir ama arda her türlü oynar. Nerde ne yapacağı belli olmaz. Elemelerde hiç maç yapmamış olmasına rağmen milli takımın en iyisidir. Bur maç kotu oynadı diye arda silinemez
Bir maç kötü değil ki. Arda'yı ben şimdiye kadar hiç beğenmedim. Ha ama hakkını da yemem. Bazen çok yararlı bir isim de oluyor. Ama bu sene çok çok formsuzdu. İspanya'da yılın en kötü transferi seçildi. Gerçekten iyi değildi.
Diğer dediklerine katılıyorum. Ve Selçuktan yarar alınabilmesi için ve en önemlisi ortasahaya hükmedilebilmesi için Topal ın önliberoya çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sebepten Semih ya da Ahmet olmalı stoperde.
Yok benim dedigim baska. Ptt 1 ligdeki muhammet reis var onun sayende super lig yuksektiyor ama nedense sonra sezona baska ptt 1 ligdeki takima oynamayi tercih ediyor. Onceden balikesporda oynamisti simdi kardemir karabukde oynuyor bakalim sonraki durak hangi takima gidecek.
En İyi Cevaplar