Güncellemeler
1 yıl
Tarla 5000 metrekare yanlış yazmışım
500 metrekarelik tarla var, buna salatalık domates vs ekilirse ve bir sürü tavuk da alınıp her gün yumurta falan elde edilirse aslında baya kârlı iş oluyor ayda 100-200 bin tl bile kazanabilirim ama bunları nereye satabilirim ve bu tarla için başka ne önerirsiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
500 metrekare sera yaparsan ancak öyle para kazanırsın diğer türlü kendi yiyeceğin kadar ürün alırsın. Ki o zaman bile 100 bin kazanamazsın ayda
Bu arada yanlış yazmışım tarla 5.000 metrekare ya
Sera olursa kazanırsın ama işi iyi bilen biriyle yapmalısın
Sorun şu ki nereye satacağım
Senin gibi bir arkadaşım olsun paraya para demem 20 dönüm tarlam var tek başımayım yapamıyorum
Benim zatem işim yok yaparım en azından başlamalıyım tabi sonrasında neler olacağını göreceğiz belki bunu satıp daha yüksek metrekareli tarla alırım
Dm yazarmısın cidden
Muhtemelen aynı şehirde yaşamıyoruz😢 ben Adana sen?
Adana değil de fikir alışverişi yaparız yazmak istersen
Tamam müsait olunca mesaj atacağım teşekkürler
Rica
Ne güzel işte yaz dm den bi işte burdan ne uğraşıyon
500metre kare arsada ancak maydanoz ekersin.
Eğer işler iyi giderse bunu satıp daha yüksek metrekareli tarla alırım zaten ama işlerin nasıl gideceğini görmem lazım
Öncelikle yetiştirdiğin yesillikleri adana pazarlarında ya da manavlarda sat. parani biriktir daha büyük arazi al. Sonra çeşidi arttır
Manavlar falan alır dimi ya
Alırlar. Ama önceliğin yakınındaki pazar yerleri olsun. Adana merkezde misin ilçesinde mi
Merkezdeyim
Bende
Arsa pazar yerlerine yakın mı
Bu arada yanlış yazmışım tarla 5.000 metrekare ya. Pek yakın değil ama götürürüm bişe olmaz zaten çalışmıyorum boşum bari tarla ekip biçeyim dedim
Yani 5 dönüm. Onun için araç. Ekipman lazım. Elle olacak birsey değil.
üretmek kolay pazarlamak zor
Evet işte nereye satabilirim bu salatalığı domatesi yumurtayı falan acaba? Küçük bir manav mı açsam?
satacağına emin olmadan üretme elinde kalır çöpe atarsın hevesin biter
Bilemiyorum salatalık domates yumurta falan her insanın alacağı şeyler belkide denemeliyim benim dayımlar dedem falanda tarımla uğraşırdı ve paraya para demiyorlar manavlarla falan anlaşsam olmaz mı acaba
pazar tezgahı kiralayıp deneyebilirsin hakkında hayırlısı olsun baktın büyüyorsun mekan tutarsın gözlem analizini iyi yap
komtan hesabı gibi
Tarlayı boş ver satıp pavyonda ezelim
500 metrekare aylik 150k getirecek?
Bilemiyorum belki daha az ama işler iyi giderse bunu satıp daha yüksek metrekare tarla alırım zaten ama işlerin nasıl gideceğini görmem lazım
Bunun ayazı var mahsule don vurması var zarar etmek daha fazla bu işin içinde olduğum için biliyorum hangi ilde bu işi yapacaksın
Adana
Bilmiyorum ama zor bir iş sütçü gibi gezmen lazım satmak için
Sera kur
İyi fikir