öncelikle metabolizma hızını ölçtür. buna göre kendine bir liste oluşturabilirsin genel hatlarıyla;
sabah kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı elma sirkesi için bir çay bardağı suyla tadı kötü olursa bal karıştırabilrsin.
kahvaltı için zaman sınırlıysa 6 yemek kaşığı mısır gevreğini yarım yağlı sütle yiyebilrsin.
öğlen yemeği vaktiyle kahvaltının tam arasında birşeyler atıştırman gerekecek,1 avuç leblebi, 1 avuç kuru meyve, 1 meyve, 1 yağsız gevrek yada yarım paket diyet bisküvi olabilir.
öğlen yemeğinde 2 ince dilim kepekli ekmek 6 yemek kaşığı kadar sebze yemeği+ 4 yemek kaşığı pilav yada makarna + salata+ ayran yada yoğurt yiyebilrsin. sebze yeeği yerine 4 köfte olabilir yada aynı büyüklükte tavuk.bol su içmek gerekli :)
akşam yemeğiyle öğlen yemeğinin tam ortasında aynı kuşlukta yediklerinden yiyebilrsin leblebi kuru meyve vs.
akşam yemeği de öğlen yemeğnde belirttiğim miktarlarda yiyebilrsin.
pilav makarna yerine çorba da içilebilir.
öğün aralarında yeşil çay tüketmeye özen göster.
aç kalmayacağına garanti verebilirim. çükü bu diyeti uygulayıp toplamda 10 kg verdim. boyum 1,67 kilom 69 du şimdi 59 kiloyum. haftada 2 3 kez de 45 er dklık spor yapabilrsen daha hızlı sonuca ulaşırsın.
bir diyetisyen kadar vakıfım konuya onu farkettim :))
bu işte esas olan aç kalmamak aç kalırsa vücut kıtlık psikolojisiyle yağ depolamaya başlar. aç kalarak kilo verilmez :))
eksi vermezsin umarım :)))11 Yorumla- +1 yıl
vermem:)
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Doktora git,demeyin"yazmışsın ama arkadaşım grup terapiye katıldı.her konuştuğumda biraz daha kilo veriyo ve hızına inanamadım.Hızla kilo vermesini bi kenara bırak bi daha almamanın yollarını da öğreniyolar.yiyerek zayıflamayı öğreniyorlar.Bi araştır derim.
Yok eğer sadece diyet söyleyin diyosan kahvaltıya büyük önem ver.En önemli öğün.Dengeli beslen.Hiç bişeyden kısma.Herşeyden ye ama az ye.Ve spor yap..02 Yorumla- +1 yıl
ama ben çalışıyorum
- +1 yıl
Ama sen diyosun ki"Ne kaşık kirlensin,ne pilav azalsın yiyin yiyebildiğiniz kadar":)))
doktora gitmem demişsin ama doktor demeyelim de diyetisyen önce seni tanıyor yaşama stilini öğreniyor, ondan sonra yaşama stilini minimum değiştireceğin böylece en rahat uygulayacağın diyeti buluyor. Ayrıca sana bazı testler de verebilir bunun sonucunda ne yememen gerektiğini öğrenirsin bazısı et yerken çok hızlı kilo alır bazısı da karbonhidrat.
kendi kafana göre yöntem belirlersen kilo versen bile ya ülser olursun ya 50 yaşından sonra diyalize bağplarlar seni ya da karaciğeri dağıtırsın veya kolon kanseri olursun. daha geçen gün bi adam sirke+soda+limon karışımı içerek 50 kilo zayıfladıktan sonra mide delinmesinden öldü gitti haberlerde okumuşsundur.
dukan diyeti falan demişler uygularsın mis gibi 15 kilo verirsin bırakınca 2 ay sonra 20 kilo alırsın. diğer diyetler de aynıdır. yaşam sürecini seviyeli olarak değiştirmek, doğru beslenmeyi öğrenmek ve ömrünün sonuna kadar bu kurallara bağlı kalman lazım. ve doğru ve diyetisyen yardımı ile yapılan bir diyette aç kalmayı bırak tıka basa nefesin kesilinceye kadar her istediğinden yiyip ciddi anlamda da zayıflayabilirsin.
not: ben diyetisyen veya doktor değilim ancak yakınımda diyetisyen sayesinde çok güzel zayıflayan ve kendi çabaları ile yıllarca zayıflayıp zayıflayıp geri kilo alan örnekler var.10 Yorumla
diyet değilde son 2 aydaki beslenme şeklimi anlatayım sana
çayı mutlaka şekersiz içiyorum bitki çayları dahil.
sabah kahvaltı yok öğlen yemeği tavuk veya balık yiyorum ve doymadan kalkıyorum.
akşam 1.5 saat spor yapıyorum
akşam yemeğide havuç, elma, salata veya kendimi çok aç hissediyorsam akşam yemeği her ne yapılmışsa çok az yiyor ve uyuyorum.
başlarda zor oluyordu ama şimdi alıştım.
bu düzeni bozduğumda oluyor. hep buna bağımlı değilim.
tam olarak 8 kilo verdim diyebilirim.01 Yorumla- +1 yıl
iyide bnde kilo veriyorum önemli olan kiloyu korumak..bi kere kahvaltı şart diyorlar...çayıda şekersiz içmek çok zarallıymış...bn çayı şekersiz içmeye başladığım an çikolata tatlı isteğim artıyor..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Ne kadar hızlı kilo verirsen o kadar da çabuk alırsın!
Yeme şekloni değiştir. Sabahları iyi kahvaltı ysp ekmek/ hamur işleri hariç her şey yeyiver, öğleyin sadece meyve ye, akşama da ekmek ve hamur işi olmayan yemek ye. Gün içinde miden kazındığında arada meyve atıştır. Bunu sabit yaparsan 2. haftafa vermeye başlar, ideal kilona kalıcı ulaşıtsın. Kahvaltıda mutlala yumurta yiyiver. ::--))))05 Yorumla- +1 yıl
sen nerelisin ola_? temem yeme şeklomi değiştircem ..ama bi şartla sende yazı şekloni değiştir anlaştık mı_?
- +1 yıl
bn çocukken çöpbacaktım ..
- +1 yıl
ha yok yok ..işte o zaman korkuom
diyeti doktordan al gerçekten ama benim sana bilgim dahilinde diyebileceğim spor yapmak. Diyetle beraber spor yaptığında istediğin kiloya gelebilirsin. Sporda cardiyor ve fitness çalışmaları yağları daha çabuk yakmanı sağlar. Haftada 3 veya 4 gün yapacağın fitness çalışması sana düzgün bir fizik kazandırır. Bilrisn kilo verirken sarkmalar da olur insan vücudunda bu sarkmaları engellemek ve sıkı bir vücuda sahip olman için fitness da yapman gerekir.
04 Yorumla- +1 yıl
bn 15 kilo vermek istiyorem
- +1 yıl
zınk diemi ahahha :D ne güldüm yaa
spor yanı kelın ılacı olsa basına surucek ama ınan spor sporsuz dıledıgın kadar dıyet yap butun hayatını yemeden geçır sadece kas verırsın kılo degıl sekılsız vucudun olur ondan kesınlıkle spor yapmalısın bunun dısında gun ıçınde aldıgın sıvılar yedıklerınden fazla olmalı
00 YorumlaMango africayı dene :) iştahını keser metabolizmayı hızlandırır ve kötü huylu beyaz yağları yakar diğer türlü reçetelere yok kibrit çöpü vs. gerek yok sadece biraz araştır bu dediğimi görüceksin :) kolay gelsin
12 Yorumlaher an dikkat etmen lazım
yemek suyunu yeme
ekmeği kes
yürüyüş yap
günde 2 lt su tüket
öğünlerin sık ve düzenli olsun
et yiycem dersen ızgara tarzı ye
kilolu olduğunu kabullen vercem diye inat et:))02 Yorumla- +1 yıl
geçen sene ne güzel kilo verdiydim yaaa offs geri aldım
+1 yılDiyet falan hikaye. Yediklerine birazcık dikkat edeceksin. Herşeyi ye. Aksam 7ye kadar tabiki. Sonra aksam 9da koşuya çık 10a kadar seviye arttırarak koş veya tempolu yürü. Sonrasında benim gibi olursun emın ol :) Kolay gelsin :)
Saygılar :)00 Yorumla
+1 yılbol bol seks yap. ciddiyim. pislik olsun diye söylemiyorum. en iyi kilo verme yöntemi. yalnız kazık yutmuş gibi yatma. aktif ol yatakta. üste çık alta in tepin bişeyler yap. zira seks vücutta kilo vermen gereken yerlerin (bel bölgesi, basenler vs vs) en çok çalıştığı zamandır. tabi ki kazık gibi yatmadığın sürece. tabi sevgilin/kocan yoğun tempodan ölür kalırsa sorumlusu değilim.
16 Yorumla- +1 yıl
bi git yazma sen yaa
- +1 yıl
sordun söylüyoruz. kezban.
- +1 yıl
kezban deme bana osman
- +1 yıl
he la he sen haklısın he.
- +1 yıl
oo tamam haklıyım tabiii
- +1 yıl
ahahahahahahahahaha
Bak şimdi gidiyorsun güzel bir köpek alıyorsunun her türlü ihtiyacını karşılayacaksın sabahın köründe kalkacaksın tuvalete çıkaracaksın öğlen çıkaracaksın akşam çıkaracaksın bi bakmışsın kilo vermişsin denendi onaylandı :)
00 Yorumladukan diyeti etkilidir ama biraz serttir, sorup soruşturup öyle uygula derim. birkaç gün boyunca sadece protein alıyorsun.
01 Yorumla- +1 yıl
yok ben dengeli diyet istiyorumm
+1 yılKaç kilosun ki? Diyet yerine spor yap bence 7 gündür yapıyorum ben :D bugün akşam 8. gün olcak :D çok fazla kilolu değilsen boşver diyeti bence.
02 Yorumla- +1 yıl
100 kilo değilim ama ynede vermek istiyorum
- +1 yıl
Çok değilse gerek yok bence :)
sadece ekmeği kesin çok kısa sürede verir sinz yemeği istediğinz kadar yeğin biz denedik kesin çözüm
10 Yorumlakesin bir diet bilmiyorum ama ögünlerin cok olsun 5 falan azar azar ye fazla ekmek tüketme abur cubur da aksam yemeklerinden tama doymadan kalk yürüse git gec yemek yeme ama en önemliside ac kalma ac kalirsan daha kötü olurr
00 YorumlaEn iyi diyet yemektir... :) Şu türk kadınları hep böyle .) yiyolar yiyolar oturuyorlar :) gidin spor yapın gezin en azından yürüyüş yapın bakın nasıl fit bi vucudunuz oluyor
02 Yorumla- +1 yıl
sporu bırakınca alıyoruzzzzz amaaaaa offs:S
ideal kilona kavuşmak için,yemeğinden kısmana gerek yok..Her yemeğin yanında samandağ biberi yemeni tavsiye ederim..Metabolizmayı hareketlendirip terlemeyle beraber 2-3 ay içinde istediğin kiloya kavuşturur seni..
00 Yorumla
+1 yılniçin yemek yediğini araştır...bilinçaltında niçin yemek yediğinin cevabını bulunca da azar azar yemekleri kesersin..ilk bi hafta yarısını yersin yemeklerin sonra da sebze meyve ile yaşarsın
00 YorumlaKilo verebilirsin ama kilo almamanın bir garantisi yok.Dikkat edeceksin yediklerine,sağlıklı besleneceksin.Patates diyeti falan olabilir.
00 Yorumlaben de tatlı yeme hobisi var hergün yemesem iğne iplik olucam buna inanıyorum:)
00 Yorumla
+1 yılÇok çiğne, yavaş ye, ara ver. Akşam 7-8'den sonra bir şey yeme.
00 YorumlaEkmeği kes direk kafadan 5 kilo veriyorsun. Ben kesemiyorum o ayrı :))
016 Yorumla- +1 yıl
kafadan 10 kg fazlan var galiba;)
- +1 yıl
ne olacak bu halımız :D
- +1 yıl
üzerimde 10 kilo fazla var :D
- +1 yıl
çok şükür yüzümün güzel oldunu sölerler..oda olmasa bittim ayol :S
- +1 yıl
hıh.layabilirsin tubimm. Yagmurlu havalarda küsüyorsun galiba;)
- +1 yıl
durun yavf şurda kilo vermeye çalışıyoruz kavga etmeyin daa
- +1 yıl
kocaman iyi bir kalbin ve güzel bir yüzün var;) bence barişabilirsin artık;)
- +1 yıl
ben kilo vermek istirem bu gerçek
- +1 yıl
çirkinlik görecelidir, kimseye çirkin demem ben tubimm:)
- +1 yıl
ortada kalıp dayan yiyen şener şen gibi oldum yafw
Akşam 6'dan sonra yemek yeme kafii ve Plates - Jimnastik yap.
02 Yorumla- +1 yıl
yemiyıoreemm ama olmuyore
Ekmeği kes ve uyumadan en az 4 saat önce yemeyi kes. Kahvaltıdan yarım saat önce elma sirkeli ılık su iç, otururken bile karnını içine çekerek egzersiz yapabilirsin. Sporla destekle.
00 Yorumlaelma yiyorum şuan açlığımı bastırmak için benimde kafama soktunuz ya şu olayı pes diyorum :D
13 Yorumla- +1 yıl
afiyet olsun:)
- +1 yıl
geç oldu ama +ladım:)
görürsem de beğenirim:)
abur cuburu kes. sık aralıklarla az ye. ve ekmeği azalt.
00 Yorumladiyete falan gerek yok..basit olay..aldıgın kalori yaktıgın kaloriden az olacak hepsi bu
00 Yorumladiş teli taktır,kesin çözüm bence.
00 Yorumlabi de tehdit ediyo eksilerim diye :) bizim de gücümüz var biz de sorunu iğrenç diye oylarız :)
09 Yorumla- +1 yıl
mahvedicem sizi :):)
- +1 yıl
iğrenç die bi şık yoq hıh :D
- +1 yıl
Aaa yokmuş hakaten yeni gördüm ben de. Sana bi diyet önericem şimdi bak :
proteinli ama yağsız tüket sonra da spor yap. Ama proteini çok alma sonra kaslı falan olursun :)
Ekmeği de az ye ve mümkünse bol bol sebze ye - kıvırcık salatalık falan bunlar seni hem tok tutar hem de vitamin alırsın. Et olarak da yağsız tavuk eti falan ye arada balık da ye.. Havuç falan aman ihmal etme. - +1 yıl
bşe sorabilirmiyim_? seninnichin neden şişko_?
- +1 yıl
evet çoq şişqo gelio
- +1 yıl
bi anısı yok severim türk filmlerini ordan çaldım ..devamıda var bayım memur bey..:) ama uzun geldi die kabul etmedile ..
bandıra bandıra ye beni doyamazsın tadıma :)
01 Yorumla- +1 yıl
şişko
dengeli ve saglıklı beslen, pilates yap..
00 Yorumlayemek tarzını yasam tarzın yaparsan verirsin kilo
00 Yorumlaakşam 7den sonra hiç bişey yeme inan zayıflarsın
01 Yorumla- +1 yıl
denicem
bence kesin doktora git.
00 Yorumla
+1 yılölüm diyeti var hiç yemiyorsun ?
00 YorumlaSeda SAYAN diyeti saat 6 dan sonra yemek yeme
05 Yorumla- +1 yıl
bide tencerenin dibini görme dmi_?
- +1 yıl
allah kurtarsın kardeş:S
- +1 yıl
bnde seviyorum onu ..güzel hoş naif kadın...dizilerdeki hırçınlığı bana benziyor..
spor...ekmeği kes.abur-cuburu kes...meyveeee
00 Yorumlaemekli diyeti...
05 Yorumla- +1 yıl
ben ssk lı alıym :D
- +1 yıl
nieeymiş ooo
- +1 yıl
haa süper be benim bian önce emekli olmam lazım gelir o hal
Gizli Üye(30-35)+1 yıldukan
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!