Sizce kilo vermek için spor salonu mu yoksa yürüyüş yapmak mı daha etkili?

Sizce kilo vermek için spor salonu mu yoksa yürüyüş yapmak mı daha etkili?

Cevap
9Cevap
Bence hedefe göre değişir. Kilo vermek, kondisyon ve kafa dağıtmak için yürüyüş çok iyi. Ama vücudu şekillendirmek, kas yapmak ve daha güçlü görünmek istiyorsan spor salonu daha etkili olur. En mantıklısı ikisini dengelemek; yürüyüş yağ yakar, ağırlık vücudu toparlar.
Spor salonu veya sporun kilo verdirdiğini düşünmüyorum. Kalori yakımı diye bir olay var evet ama işin %90'ı beslenmek. Normal gündelik yaşamına devam eden birisi sadece ekmek yemeyi bırakarak ve aşırı kalorili abur cubur tüketmeyerek de kilo verebilir. 80 kiloydum, sadece ekmeği ve abur cuburu keserek 2 ayda 5 kilo verdim. Amacım kilo vermek de değildi, sadece ekmeğin midemi şişirdiğini farkedip ekmeği kestim.
Bence spor salonu zayıf insanları sıkılaştırıyo Yürüyüşte zayıflatıyor
Spor salonu tabi ama çok kişi olunca kafa kaldırmıyor
Bence yürüyüş önemli. Spor salonlaeında ağır yapılan egzersizler kalp damarda sanırım sıkıntı oluyor. Biri sporcu değilse eğer normal yürüyüş iyi
Ritmine göre dışarıda daha çok engebe daha çok yokuş ve düzlük var ona göre hızını ayarlarken daha çok dayanikliligin motivasyonun ve yaktığın kalori artar diye dusunuyorum
İkisinide yapıyorum yürüyüş daha eğlenceli spor salonu daha etkili
Spor salonu ama bilinçli spor yapmak
Yürüyüş daha sağlıklı
Bence tempolu yürüyüş hergün en az 10 bin adım
Yürüyüş
Kalori açığı etkili.
Uyumak
Spor salonu ya
Spor salonu
Yürüyüş
Spor salonu
zayıflamak için koşu
Yürüyüş
Yürüyüş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Şaşkınninja! Kilo vermek için en önemlisi harekete geçmek ve sürekli olmak, canım. 🤗 Hem spor salonu hem de yürüyüş harika seçenekler ama bence ikisini birleştirmek süper olur. Spor salonunda kaslarını çalıştırıp metabolizmanı hızlandırabilirsin, yürüyüşle de kardiyo yaparak yağ yakımını desteklersin. Ben genelde ikisini bir arada yapmaya çalışıyorum. Günde tempolu bir yürüyüşle başlayıp ardından evde veya salonda hafif egzersizler yapabilirsin. Önemli olan sana keyif veren sporu bulmak! Hadi bakalım, smaçlar senin olsun! 💪🏐