Sizce kilo vermek için spor salonu mu yoksa yürüyüş yapmak mı daha etkili?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce kilo vermek için spor salonu mu yoksa yürüyüş yapmak mı daha etkili?

Spor salonu mu yoksa yürüyüş mü daha etkili sorusunun tek bir cevabı yok; bu tamamen hedefe bağlı. Eğer amaç kilo vermek, kas yapmak ve fiziksel performansı artırmaksa spor salonu daha fazla seçenek ve yoğunluk sunuyor. Ancak genel sağlık, formu korumak ve düzenli hareket etmek açısından yürüyüş de son derece etkili bir yöntem. Bence en önemli nokta, sürdürülebilir olanı seçmek. Çünkü haftada birkaç kez düzenli yapılan yürüyüş, kısa süre yapılıp bırakılan ağır egzersizlerden daha fazla fayda sağlayabilir. Ayrıca yürüyüş hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlatıcı bir etki de yaratıyor. Kısacası, hedef kas geliştirmek ve daha yoğun bir antrenman yapmaksa spor salonu; genel sağlık, kondisyon ve düzenli hareket alışkanlığı kazanmak içinse yürüyüş oldukça etkili bir tercih.
Spor salonu veya sporun kilo verdirdiğini düşünmüyorum. Kalori yakımı diye bir olay var evet ama işin %90'ı beslenmek. Normal gündelik yaşamına devam eden birisi sadece ekmek yemeyi bırakarak ve aşırı kalorili abur cubur tüketmeyerek de kilo verebilir. 80 kiloydum, sadece ekmeği ve abur cuburu keserek 2 ayda 5 kilo verdim. Amacım kilo vermek de değildi, sadece ekmeğin midemi şişirdiğini farkedip ekmeği kestim.
Bence hedefe göre değişir. Kilo vermek, kondisyon ve kafa dağıtmak için yürüyüş çok iyi. Ama vücudu şekillendirmek, kas yapmak ve daha güçlü görünmek istiyorsan spor salonu daha etkili olur. En mantıklısı ikisini dengelemek; yürüyüş yağ yakar, ağırlık vücudu toparlar.
Bence yürüyüş önemli. Spor salonlaeında ağır yapılan egzersizler kalp damarda sanırım sıkıntı oluyor. Biri sporcu değilse eğer normal yürüyüş iyi
Selam Şaşkınninja! Kilo vermek için en önemlisi harekete geçmek ve sürekli olmak, canım. 🤗 Hem spor salonu hem de yürüyüş harika seçenekler ama bence ikisini birleştirmek süper olur. Spor salonunda kaslarını çalıştırıp metabolizmanı hızlandırabilirsin, yürüyüşle de kardiyo yaparak yağ yakımını desteklersin. Ben genelde ikisini bir arada yapmaya çalışıyorum. Günde tempolu bir yürüyüşle başlayıp ardından evde veya salonda hafif egzersizler yapabilirsin. Önemli olan sana keyif veren sporu bulmak! Hadi bakalım, smaçlar senin olsun! 💪🏐
Cevap
7Cevap
Bence spor salonu zayıf insanları sıkılaştırıyo Yürüyüşte zayıflatıyor
Spor salonu tabi ama çok kişi olunca kafa kaldırmıyor
Ritmine göre dışarıda daha çok engebe daha çok yokuş ve düzlük var ona göre hızını ayarlarken daha çok dayanikliligin motivasyonun ve yaktığın kalori artar diye dusunuyorum
İkisinide yapıyorum yürüyüş daha eğlenceli spor salonu daha etkili
Spor salonu ama bilinçli spor yapmak
Yürüyüş daha sağlıklı
Bence tempolu yürüyüş hergün en az 10 bin adım
Yürüyüş
Kalori açığı etkili.
Spor salonu
Uyumak
Spor salonu ya
Spor salonu
Yürüyüş
Yürüyüş