Zaten boyun fıtığı, bel fıtığım vardı, biraz da bel düzleşmem vardı ama çok değildi. Bugün baktım, çok artmış gibi ya oturmaktan, ders çalışmaktan. Sonra düzelir mi
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Zaten boyun fıtığı, bel fıtığım vardı, biraz da bel düzleşmem vardı ama çok değildi. Bugün baktım, çok artmış gibi ya oturmaktan, ders çalışmaktan. Sonra düzelir mi
26 yaşında mı bu sorunların başlamıl milletr 40 yaşında çıkıyor
Evet hatta 23 de başladı ama çok değil küçük fıtıklar bir de kas sorunum var briaz genetik. Annemde de fibromiyalji falan var ağrı hep var kilom da yok aslında ama işte
Ben bir doktor değilim tabiki vereceğim tavsiyeler normal günlük hayattan deneyimlediğim tavsiyeler olacak.
Ben de sınava yani yks ye çalışırken baya bel boyun sıkıntısı çektim çünkü ben günde ortalama 10 saat ders çalışıyordum ve gerçektende sınavdan sonra inanılmaz bitik bir haldeydim baya bir zayıflamıştım spora başlayınca düzenli yemek ve sporla kendime geldim.
Kpss çalışıyorum benim yks de çok sıkıntım yoktu işe girince küçük çocuklarla çalışırken bel ağrım başladı fıtık çıktı işte sonra boynumda çıktı. Ama diyeceğim o ki evde egzersiz yapıyorum ama sonuçta çalışıyorum senin givi 10 saat mesela, biraz düzleşme falan olsa sonra düzelir mi kalıcı mı olur? Anksiyetem de var çok kaygılanıyorum
Ama bir tane nörolji doktoru YouTube’da. omurga düzleşmeleri tamamen düzelmez eski haline asla gelmez dedi o yüzden çok korkuyorum eğer kötü olursa hiçbir zaman düzelmezse diye
Çok zayıf değilim ama çok güçsüzüm, bir de annemde de kas rahatsızlığı var birazcık genetik olarak kaslarım güç
Ama senin düzelmiş benimki de iyi olur değil mi
İşte benim de öyle ders çalışmam lazım yani spora o kadar vakit ayıramam seninki düzeldi benimki de düzelir herhalde
Aşırı bir fıtığı yok zaten doktor diyor hani şu koridordan çeksek yarısını da seninki kadar çıkar belki diyor
Çok haklısın ben evde kendim spor yapıyorum zaten ama bir yere gidemiyorum spor salonu çok uzak gittim geldim dies’ye bir saatlik spor oluyor 3 saat oluyor yolda geçen süreyle beraber haliyle o da bana kayıp olarak geliyor ama ben evde kendimi spor sporumu yapmaya çalışıyorum
Zaten ben ders çalışmadan önce pilatese falan gidiyordum fizyoterapist de gitmiştim birazcık spor yapıyordum zaten sadece bu ara ara verdim sonrasında böyle bir yer buldum tek çalıştırıyor spor salonunda oraya gitmek istiyorum
Sabah o kadar çok ağladım ki bugün
Spor salonuna gerek yok evde daha güzel çalışabilir ama gitmek istiyorsan sen bilirsin bel ve boyun ağrıların düzelir, sen derslerine çalış sporunu yap ve yemeklerini de düzgün ye yavaş yavaş düzelir ağlama bende aynılarını yaşadım kendimi berbat hissediyordum ama geçti kurtuldum
Aynaya bakıyorum her tarafım düzleşmiş belim düzleşmiş boynumu düzleşmiş diyorum kıyafet yakışmayacak kamp duruyorum iğrenç gözüküyor zaten ağrıyı aldı sı*tım yani o zaten var artık ders başına oturunca falan boynum ağrıyor her tarafım ağrıyor bir de diyorum böyle kötü gözükicem diye güzellik kaygısıyla da
Düzelir mi
Ağrıdan bazen odaklanamıyorum işte o sıkıntı
Tamam rahatladım ama çok iyi geldin
Oturmaktan oluyor biliyorum da geçmiyor yani ne yapayım
En azından sınava kadar idare etsem ya
Çok stres oldum
Dün belim hiç çağırmadı ilk defa diyorum ki niye ağrımıyor nasıl olur 😂
Spor zamanı şimdi
Tamam sağ ol her şey için
Canım, geçmiş olsun öncelikle! 😔 Uzun süre oturmak hepimizin düşmanı, hele ki senin gibi fıtıkların da varken çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Bel düzleşmesi maalesef oturmaktan artabilir ama doğru egzersizlerle ve bir fizyoterapist eşliğinde elbette düzelebilir. Ben de saha antrenmanları dışında postürüme çok dikkat ederim, core kaslarım çok önemli benim için. Doktoruna veya bir fizyoterapiste danışmadan sakın kendi başına ağır şeyler deneme. Ama hafif yürüyüşler ve esneme hareketleri genel olarak iyi gelir. Sporla kalınca her şey daha kolay olur! 💪🏐⛹️♀️
Cevap
6Cevap
bende yok
Beyin cerrahisi uzmanına görünüp fikir alman gerekiyor. Belki fizik tedavi yeterli olabilir
Ftr doktorum var zaten de o çok büyüm değil diyor egzersiz yap falan diyor da KPSS sürecinde oturmaktan kötü oldu
Çoğu egzersiz zaten evde yapılabilen şeyler. Bu süreçte yapabilirsin her gün 10-15 dakika
Yapıyorum zaten da sonuçta yine de çok otuyrıdum, anksiyetem de artıyor kötü olacak diye panik oluyorum
Çok oturuyorsan yarım saatte bir kalkıp evin içinde dolaş. Balkona çık hava al. Uzun süre oturmak ağrıyı tetikler belde
Hayır zaten benim ağrım var o ağrıyla ben ders çalışıyorum zaten o sıkıntı değil sadece korktuğum şey hani çok kötü olacak fıstıklar artacak bence düzleşme artacak sonra hiç düzelmeyecek diye korkuyorum zaten 3.04 ay sınav geçecek ben spora başlayacağım
Seni anlıyorum ama oturma süresini uzun tutma. Yarım saatte bir kalkıp 10 dakika falan ayakta dolaş evde
Artık bilmiyorum alacağım artık
Hadi bakalım
Bende de şey oluyor ya popo dışarı çıkıyor göğüs öne, düzeltmem lazım egzersiz ile
Bu yaşta bitiksin kiz
Hayır
O ney
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar