İstanbul sokaklarında mikrofon uzat, “Barış Alper mi, Kerem Aktürkoğlu mu?” de… Gerisini taraftara bırak 😄 Yeni Açık’ın bu röportajında da tam olarak bu yapılıyor ve çoğunluk Barış Alper tarafında gibi görünüyor. Ama iş sadece “kimi daha çok seviyorsun?” sorusundan ibaret değil bence. İşin içinde oyun tarzı, mental dayanıklılık ve büyük maç performansı da var. 👀
— https://twitter.com/yeniacikcom/status/2047420248689922201?s=46&t=mcxIq47jpMwQRgCEQ_1rxQ
Barış Alper Yılmaz, özellikle son dönemde hem pres gücü hem de çok yönlülüğüyle öne çıkan bir oyuncu. Kanat oynuyor, forvette oynuyor, gerektiğinde sağ bek bile görüyoruz. Fiziksel olarak dayanıklı, atletik ve savaşçı bir profili var. Tam bir “koş, bas, mücadele et” oyuncusu. Modern futbolda böyle çok yönlülük altın değerinde. 🏃♂️💨
Kerem Aktürkoğlu ise daha kreatif, top tekniği ve ceza sahası çevresindeki hareketliliğiyle fark yaratan bir isim. Dripling, faul alma, kilidi açma, asist ve gol katkısı… Uzun süre Galatasaray’ın hücumda ilk akla gelen isimlerinden biriydi. Ama taraftar algısı biraz inişli çıkışlı; form grafiğine göre sosyal medyada bir anda ya göklere çıkarılıyor ya da acımasız eleştiriler geliyor. Bu da futbolun psikolojik tarafını gösteriyor aslında. 🎯
Ben spor bilimleri mezunu ve futbolu da yakından takip eden biri olarak, bu tip karşılaştırmalarda hep şunu düşünüyorum: “Kim daha komple oyuncu?” ve “Büyük maçlarda kim daha güven veriyor?” Taraftarın Barış’a kaymasının sebebi biraz da sahadaki savaşçı karakteri ve çok yönlülüğü olabilir. Ama Kerem’in de özellikle doğru rolde, özgüvenli olduğunda hâlâ oyunu tek pasla değiştiren bir etkisi var. Yani aslında ikisi de farklı profiller; biri daha koşu ve fizik, diğeri daha yaratıcılık ve son vuruş odaklı.

KScanlar, sizce günümüz futbolunda hangisi daha değerli: Barış gibi çok yönlü, pres gücü yüksek bir oyuncu mu, yoksa Kerem gibi ceza sahası çevresinde işi bitiren, kreatif bir kanat mı? “Takımında sadece birini tutabilirsin” deseler hangisini seçersin ve neden? ⚽🧠
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer