Kimse kusura bakmasın ama ikisi karşılaştırılamaz bile.. Biri kendi ve filmleri ile alay edilen bir bezirgan hasılat sanatçısı..
Yılmaz Güney ise cesurca ve bizden filmleri ile yüreğini ve bilincini halktan yana koyan bir sinema dahisi.. Türk sineması Yılmaz Güney'den önce ve sonra diye iki döneme ayırlır. Onunla alay etmezler yurt dışında ona ödül verirler..
Biri devlet yalakası diğeri halkın civan parçası..
Cüneyt Arkın diyenlerin ufukları sığdır , dardır bence.. Bit tek fil mi bile yoktur Arkın'ın.
Suru Yol Duvar Arkadaş Umut Baba Umutsuzlar
Gibi..
Yılma Güney efsanedir.. Cüneyt Arkın çılgın dershane..
He bir de yeni nesil hatta bazıları anlamaz Güney hissiyatını.. Tv'ler salak Arkın filmelerini 24 saat kesintisiz verirken Yılmaz Güney filmleri hemde baş yapıtları , dünyanın her yerinde ödül almış filmleri hala sansüre takılıyor.. :))
Bizans askerinin kafasına elma atıp öldürerek olmuyor bu işler.. Saçmalıkları saymakla bitmez gerçi..
Yılmaz Güney göz alıcı filmler yapıyordu.. Sorgulayıcı.. Başkaldıran.. Hesap soran filmler..
Cüneyt Arkın gibi teyyareleri Güney gibi adamların karşısında görünce üzülüyorum sadece..
cüneyt arkın delikanlı adamdır fakirlere yardım ettiğini biliyorum (yardım gören biri demişti) fakat yılmaz güney bir katildir insan öldürmüş biridir bir katille bir insan karşılaştırılamaz
İlk okula başlamıştım masalardan masalara atlar ben cüneyt arkın diye önüme gelene saldırırdım hergün önlüğümün düğmeleri kopmuş vaziyette eve gelirdim 2 yıl böyle devam etti 2 yılın sonunda müdür alın bu cüneyt arkını başka okula yazdırın diye göndermişti hey gidi günler hey vel hasıl Cüneyt Arkın:/
Karakteri ve Savunduğu Görüşleri Açısından Cüneyt Arkın tabi ki. Ayrıca insanla Hayvanı Ayıran En büyük Özellik Cinayettir. Biri Adam Kurtarır ( DR. Cüneyt Arkın ) biri Cinayetten hüküm Giyer ( Yılmaz Güney'in 13 Eylül 1974'te silahla başından vurarak öldürdüğü Yumurtalık hâkimi Sefa Mutlu)
tabi ki yılmaz güney kale duvarından elinde kılıçla atlayıp 30 kişiyi öldüren saçma sapan bir karakteri canlandıran biriyle filmlerinde felsefe anlatan birini karşılaştırmak cehalettir
En İyi Cevaplar