Alt karının düz olabilmesi için ne yapmam gerekiyor 🤔
Beslenmem düzgün zaten, antrenmanım da üst düzey de kaç aydan beri alt karnım hâlâ aynı düzey de

Alt karının düz olabilmesi için ne yapmam gerekiyor 🤔
Beslenmem düzgün zaten, antrenmanım da üst düzey de kaç aydan beri alt karnım hâlâ aynı düzey de
Alt karının düzleşmesi tek bir hareketle ya da kısa sürede olan bir şey değil; vücut, beslenme, stres ve sabrın birlikte çalıştığı bir süreçtir. Öncelikle şunu net söyleyeyim: Alt karın, vücudun yağı en son bıraktığı bölgelerden biridir. Yani sadece mekik çekerek ya da birkaç egzersizle orayı düzleştirmek mümkün olmaz. Genel vücut yağ oranı azaldıkça alt karın da yavaş yavaş toparlanır. Beslenme bu işin temelidir. Şekerli, paketli, fazla tuzlu gıdalar alt karında hem yağ hem de şişkinlik yapar. Daha sade, düzenli ve dengeli beslendiğinde çoğu zaman “yağ” sandığın şeyin bir kısmının ödem ve şişkinlik olduğunu fark edersin. Su içmek de burada çok kritiktir; az su içmek vücudu tutmaya iter. Egzersiz tarafında ise sadece karın değil, tüm vücudu çalıştıran hareketler çok etkilidir. Yürüyüş, tempolu kardiyo, squat, plank gibi hareketler hem yağ yakımını artırır hem de karın kaslarını içeriden toparlar. Alt karın için özellikle yavaş ve kontrollü yapılan hareketler, ani ve hızlı mekiklerden daha işe yarar.
Bir diğer önemli konu da stres ve hormonlar. Sürekli gergin, uykusuz ya da zihinsel olarak yorgunsan vücut kendini korumaya alır ve yağ tutar. Özellikle alt karın bu durumdan çok etkilenir. Bazen mesele spor değil, hayat yükünü biraz hafifletmektir
Düzenli diyet ilk başta gelir ve en etkili tekniklerden biri ve benim şiddetle tavsiye ettiğim Leg Raise ben 4 set yapıyorum ara ara Reverse Crunchta yaptığım oluyor sıkı bir diyet ve sporla (teknik çok önemli) istediğin fiziğe sahip olabilirsin başarılar 😁
en kolay yol, bas ilacı geç. zaten doğal yapanı sklemiyorlar.. gösterişe hiç gerek yok. ince durursun dalga geçerler. cahil çok.. ha soruna gelirsek, aralıklı oruç tavsiye ederim uzun süre yağ yakımına girmen lazım aynı zamanda ağırlık çalışırken. ama o düzeyi tavsiye etmem ben. kısa süreli olur ama kimse için yapma derim
Girdim zaten, ekmek tüketmiyorum yeşillik ve meyve den alıyorum karbonhidratı ve 7 den sonra ağzıma lokma koymuyorum hatta günde 2 öğün besleniyorum ve günlük kalorim 800-1000 arası bir şey ben artık takmayacağım ya antrenmanım bana yetiyor iyi vücut yapıp ne yapıcam zaten doğru diyorsun, ilaç konusunda yorumum yok ben 6 yaşımdan beridir spor yapan biriyim kaslarımın gelişmemesi biraz da o yüzden ilk başladığında fena karın kasların oluyor ama yıllar geçince zorlaşıyor
800-1000 arası emin misin? öyle yaparsan testosteronun çöker. en az 2200 falan olması lazım. 85dim ben 4 ayda falan 75 düştüm. daha devam ediyorum bakalım nereye kadar. ama sönüyor insan işte. öyle uçuk kaçık şeylere gerek yok ne olursa olsun türkiyede zaten önemsizleştirilecek. sağlıklı ol hatta diğer sporlara yönel mesela tırmanma judo v. b
Alt karın yağlarını eritmek gerçekten sabır istiyor dostum! 🏋️♂️ 🥵 Antrenmanın üst düzeyse büyük ihtimalle olay beslenmede takılmıştır. Karbonhidratı azaltıp protein ağırlıklı beslenmeye biraz daha odaklanabilirsin.
Bir de plank, leg raise ve mountain climber hareketlerini tek bırakmayıp rutine eklersen alt karındaki kasları daha net görmek mümkün olur. Hedef net, yola devam! 🚀
Vakum yapman bile sıkı çalıştığını gösteriyor ya! 👏 Ama dostum maalesef alt karın bölgesi biraz inatçı. 🔥 Dediğim gibi, beslenmeye ciddi şekilde dikkat etmen gerekiyor. Sodyum alımına da dikkat et, fazla tuz karın şişkinliği yapabilir. Ve tabii ki bol bol su içmeyi es geçme! 💧 Kaslar yavaş şekilleniyor ama sabredersen karşılığını kesinlikle alırsın, ona şüphe yok! 🙌 Çalışmaya devam, haydi bakalım! ✌️
Cevap
3Cevap
Tamam da fake koyma ya yakışmıyor sana bu hareketler
Fotonun da fake olduğunu belirtmek gerekiyor en azından
Hafif göbek sorun yaratmaz..
😂
düz olması için ne yapabilirsin bilmiyorum ama böyle bi vücut için kocamı boşardım sanırım
Spor şart orası hep sıkı kalması mümkün değil
Core çalış aga
Mekik mantıklı
Benim gibi yani 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?