Spora Yeni Başladım, Aşırı Kas Ağrısı ve Halsizlik Yaşıyorum Ne Yapmalıyım?

Spora dün başladım ve ilk antrenmanımı yaptım. Bugün kollarımda çok şiddetli bir ağrı var, öyle ki kolumu yukarı kaldırmakta bile zorlanıyorum. Bu durumun spora yeni başlayanlarda görülen normal bir kas ağrısı (DOMS) olduğunu biliyorum ancak şiddeti beni endişelendiriyor.

Ayrıca, bugün aktif dinlenme amacıyla koşu bandında yürüyüş yaparken baş dönmesi gibi bir durum yaşadım koşu bandını bitirdikten sonra ve genel bir halsizlik hissettim o an.

Normalde planım "bir gün spor, bir gün dinlenme" şeklinde ilerlemekti. Ancak bu şiddetli ağrı, kolumu hareket ettirememe ve yürüyüş sırasında yaşadığım baş dönmesi hissi sebebiyle yarın tekrar spora gitmek konusunda kararsız kaldım.

Sorum şu:
Bu belirtiler (kolu kaldıramayacak kadar şiddetli ağrı, baş ağrısı ve hafif bir aktivite sırasında bile baş dönmesi yaşama) normal bir başlangıç yorgunluğu mudur, yoksa vücudumun aşırı yüklendiğini ve dinlenmem gerektiğini gösteren bir alarm mıdır? "Bir gün dinlen" kuralına sadık kalıp yarın spora gitmeli miyim, yoksa ağrılarım günlük hayatımı etkilemeyecek seviyeye inene ve bu halsizlik/baş dönmesi hissi tamamen geçene kadar (örneğin 2-3 gün) dinlenmeli miyim?
Spora Yeni Başladım, Aşırı Kas Ağrısı ve Halsizlik Yaşıyorum Ne Yapmalıyım?