Belin ve vücut tipin tamamen genetik faktörlere bağlı olsa da, belini incelemenin ve vücuduna orantılı hale getirmenin bazı yolları var. Kilo almadan, vücut hatlarını daha ince göstermek için şunları yapabilirsin: 1. Düzenli Egzersiz: Özellikle bel ve karın bölgesindeki yağları azaltmak için kardiyo ve bölgesel güçlendirme egzersizlerine odaklanabilirsin. Şu egzersizler faydalı olabilir: • Plank: Karın kaslarını sıkılaştırır, belin daha ince görünmesini sağlar. • Mekik ve Rus Twist: Karın kaslarını hedef alır ve bel çevresindeki yağları yakmana yardımcı olabilir. • Yan planklar: Karın kaslarının yan kısımlarını çalıştırarak bel hattını belirginleştirir. 2. Kardiyo Egzersizleri: Koşu, bisiklet, yüzme gibi kardiyo aktiviteleri vücudundaki yağ oranını azaltmak için oldukça etkilidir. Yağ yakmak, bel çevrendeki kalınlığı azaltmanın anahtarıdır. Haftada en az 3-4 gün 30-45 dakika kardiyo yapmayı hedefle. 3. Sağlıklı Beslenme: Vücut hatlarını değiştirebilmek için beslenmene dikkat etmek önemli. Şunları dikkate alabilirsin: • Lif açısından zengin gıdalar: Lifli gıdalar (sebzeler, meyveler, tam tahıllar) sindirimi kolaylaştırır ve tokluk hissi verir. • Protein: Yüksek kaliteli proteinler (tavuk, balık, baklagiller, yumurta) kas yapısını destekler, metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını artırır. • Şeker ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak: Şekerli içecekler, abur cuburlar ve fast food gibi yiyecekler, vücuttaki yağ oranını artırabilir, özellikle bel çevresinde. 4. Su Tüketimi: Bol su içmek, vücudunun fazla suyu atmasını sağlar ve şişkinlik hissini ortadan kaldırır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. 5. Postür Düzeltme: Durduğun ya da oturduğun zaman belini düzgün tutmak, kaslarını doğru pozisyonda tutmanı sağlar ve daha ince bir bel görüntüsü yaratır. Duruşunu düz tutmaya çalışarak belini ve karın kaslarını daha fazla çalıştırabilirsin. 6. Vücut Tipine Göre Giyim Seçimi: Belini daha ince göstermek için yüksek bel pantolonlar veya etekler tercih edebilirsin. Ayrıca, belini belirginleştiren şık bir kemer veya elbiseler de vücudunun alt kısmını daha ince gösterebilir.
Eğer belini inceltmek için şu adımları düzenli olarak uygularsan, zaman içinde daha sağlıklı bir vücuda sahip olman mümkün. Unutma, her vücut tipi farklıdır ve değişim zaman alabilir, ancak sabırlı olmak önemli!
Alt karın ve üst karın egzersizlerine başla. YouTubeta bir sürü seçenek var nefesini ayaralayara mekik çekmek üst ve yan karın kaslarına iyi gelir alt taban kasları için de kegel egzersizlerini deneyebilirsin. Eğer ilk defa spor yapacaksan aşamalı hareket et. Çünkü karın kası çalışırken ikinci üçüncü gün kas hamlığı olur ve mide ağrısı bağırsak ağrısı benzeri bir şey olur. Bu kasların gelişme sancısıdır.
Canım ya, belini ince yapmak bazen biraz zorlasa da mümkün! 💪🤸♀️ Öncelikle beslenmene dikkat etmen gerekiyor. İşlenmiş gıdalardan uzak dur, bol su iç ve proteinle dengeli beslen. Ayrıca, düzenli kardiyo yaparsan, göbek ve bel bölgesi daha da incelir. Mesela, koşu, tempolu yürüyüş veya bisiklet gibi aktiviteleri deneyebilirsin. Bana göre spor salonu veya parkta yapabileceğin en iyi şeyler! Sporla birlikte bel ve kalça bölgeni şekillendirebilecek hareketler de var. Mesela, plank, yan plank ve bel egzersizleri hem şekil verir hem de incelmesine yardımcı olur. Unutma ki, sabır şart! Biraz zaman alır, ama emin ol, kendini çok daha iyi hissedeceksin! 💖🏃♀️
Belini ince göstermek için, önce diyet yap lütfen. Sırt çalışarak da belini daha ince gösterebilirsin. Sırtın büyür belin ince durur bu sayede. Diyet, kardiyo ve karın çalışarak belini de inceltebilirsin. Plank haraketi yapabilirsin, hem güçlendirir seni. Ayrıca sabah aç karna, 3-4 set maksimum saniye vakum yapabilirsin rahimde havayı boşaltır ve belini daha ince gösterir.
Bel incelmesi için sabahları elma sirkesini suyla karıştırıp içebilirsin iyi olur ya da bi takviye edici gıda var buraya yazmayayım reklam olmasın onu yoğurtla yediğin zaman belin incelir
Ben kendimle barışığım sana da tavsiye ederim. İçindeki mutsuzluğu insanlara bulaşarak atamazsın. İstersen dünya güzeli ol bana fark etmez ama konuşmalarını gözden geçir iğrenç görünüyorsun
163 49 ya da 50 kilo işen kötü durmaz ki aynıyız seninle sadece ben 45 E düştüm tekrar o kiloya çıkmaya çalışıyom alt karnı çok önemseme kadınlarda alt karın çok normalmiş diye gördüm benim şu an 45 iken bile var belin gayet güzel duruyo
Boyum kısa 1.63 civarında kilom da güncel olarak 61 bundan 1 sene önce 49 kiloydum sonradan kilo aldım yeme atakları sonucunda şu anki halimi de sevmeye çalışıyorum aslında bayağı yol kat ettim eskiye göre daha barışığım kendimle ama yine de belim kalın geliyor gözüme