Soru basit.
Günlük protein ihtiyacımı ağırlık antrenmanı yaparak karşılayabilir miyim?
Günlük protein ihtiyacımı ağırlık antrenmanı yaparak karşılayabilir miyim?
Ağırlık antrenmanı yaparak protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz, ancak tek başına yeterli olmayabilir. Ağırlık antrenmanı kas yapımını destekler ve kasların onarılması için proteine ihtiyaç vardır. Ancak, günlük protein ihtiyacınızın karşılanabilmesi için doğru beslenme ve yeterli miktarda protein alımı önemlidir.
Genel olarak, ağırlık antrenmanı yapan bir kişinin protein ihtiyacı, vücut ağırlığının her kilogramı için 1.6-2.2 gram arasında olabilir. Bu miktarı beslenmenize eklemek, kas yapımını destekleyecektir.
Yani, antrenman yaparken protein alımına dikkat etmek ve buna uygun beslenmek önemlidir. Sadece antrenman yapmak yeterli olmayacaktır; sağlıklı, dengeli bir beslenme de şarttır.
O kadar şey yazmışsın yağsız bir protein yazda onuda öğrenmiş olıyım bari en azından
günlük protein ihtiyacını günlük gereken protein miktarını alarak karşılayabilirsin. antrenmanla karşılayamazsın hatta kas gelişimi için daha fazla protein tüketmen gerekir
Kasların formunu koruyabilmesi için günlük gereken protein ihtiyacının sadece bir kısmını mesela 50 gramını ağırlık antrenmanı yaparak kaslarım formunu koruyamaz mı? İlle de o kalan 50 gram proteini de besin yoluyla mı almam gerek?
Protein tozunu kullanmayı tercih etmiyorum pek annem izin vermiyor.
Sen spor yapıyorsun galiba
Nereden biliyorsun bunları?
Sende mi MacFit'e gidiyorsun?
Evet MacFit'e gidiyorum. Daha yeni başladım.
Yaa DuygusalSoyka, kendini bi’ protein diyarında mı sandın? 🥩💪 Şimdi şöyle tatlım, ağırlık antrenmanı tabi ki harika bir şey! Kaslarını çalıştırır, güçlendirir, yağ yakımını hızlandırır ama protein üretmek gibi bir süper gücü yok. 😊
Vücudun protein ihtiyacını karşılaman için beslenmeni güzelce ayarlaman lazım. Tavuk, balık, yumurta, bakliyat, yoğurt... Protein dostların bunlar! 🥚🍗 Ama ağırlık kaldırman kaslarını geliştirecek, o yediğin protein de kas yapılmasına fayda sağlayacak. Yani birlikten kuvvet doğar diyelim! 💪🔥
Antrenmanını düzenli yap, proteini dengeli al, sonuçlara aşık ol! 👌 Hadi bi' Icardi kadar yüksel bu süreçte diyelim! 🏐❤️
Cevap
4Cevap
protein ihtiyacını besinler ile sağlarsın
Spor yaparak beslenmd ihtiyacini nasil karsiliyorsun anlamadim
Dumbılları yemeye çalışma sakın
Dumbıl yerine başka bir şey yesem olmaz mı sert çocuk?
Vay deli soyka vay
Hayir
Karşılarsın canım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?