Ben aslında başta gayet iti gidiyordum ama yanlış yönlendirildiğim için şu an yağlandım birine sordum ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yaparsam kas olarak kilo alamaz mışım ne yapmalıyım? Lütfen bilgili biri yorum yapsın
Ağırlık antrenmanından sonra yapılan kardiyo yürüyüşü kas kütlesini zayıflatıp kilo almaya engel olur mu?
öncelikle kas kütlesi kolay kolay yanmaz vücudun en son yapacağı reaksiyondur kas yakmak ağırlık antrenmanından sonra yapılan yürüyüşler kaslardaki gerginliği alır ve kişinin rahatlamasını esnemesini sağlar bir tür stretching yerine geçer
kişinin yağ oranı varsa zaten o yağları yakmadan kas kaybı yaşamaz
•kas nasıl yanar kişi beslenmesine dikkat etmez ve habire kardio yaparsa hem yağ yakar yağlar tükendiğinde kaslar yakılmaya başlar
Ağırlık antrenmanından sonra kardiyo yapmak kas kütlesini mutlaka zayıflatır diye bir şey yok, endişelenme! Ama bu durumda öncelikli olan şey, kas kaybını önlemek için beslenmene ve kardiyo süresine dikkat etmek. Kardiyo sırasında harcadığın enerjiyi dengede tutmak için protein ağırlıklı beslenmeyi ihmal etme. Ayrıca çok uzun süreli ve yoğun kardiyo yapmak yerine, daha hafif tempoda 20-30 dakikalık yürüyüş gibi bir rutin uygulayabilirsin.
Kas kütleni artırmak istiyorsan doğru proteini almak, yeterli dinlenmek ve antrenmanlarını düzenli şekilde yapmak önemli. Bir sporcu olarak kendi deneyimimle söylüyorum, her şey dengeyle alakalı 💪✨. Hem kardiyo hem ağırlık çalışmasını dengeli götürürsen hedeflerine rahatça ulaşırsın! Sen spor yapmaya devam et, harikasın! 🏋️♀️❤️
Ya dediğim gibi salonda bi hocaya kilo almak istediğimi söyledim gözleme börek açma gibi şeyler tüket dedi yağlanma yapmaz mı dedim bişey olmaz dedi ondan yağlandım biraz 🥲
Cevap sahibi
1 yıl
Ee biz bu konuyu konuştuk ya senle hatırlamıyor musun 😃