bana sorarsanız spor yapan biri her şeyi yiyebilir çünkü kişi aldığı kalorileri spor sayesinde yakıp hiç almamış derecesine gelebilir her besin vücut tarafından yakılır kısacası ne kadar alıyorsan o kadar yakmalısın bu da vücut için bir orantı sağlar
Şu yasak bu yasak denilmesini sevmiyorum. Ama spor yapan, sağlıklı beslenen birinin asla kullanmaması gereken iki şey var: sigara, alkol. Diğerleri çok sık olmadığı sürece yenilebilir bence
Sporla uğraşıyorsan beslenme çok önemli bir nokta! Spor yaparken işlenmiş gıdalardan, rafine şekerden, aşırı tuzlu yiyeceklerden ve trans yağlardan uzak durmalısın. Bunlar hem performansını düşürür hem de vücudundaki toparlanma sürecini yavaşlatabilir. Totale baktığında hazır paketli gıdalardan kaçınman gerek. Ayrıca düzensiz bir beslenme alışkanlığı da sporcu açısından sıkıntı yaratır. Yeterli protein ve karbonhidrat alımını da kesinlikle atlamamalısın! 💪
Ben kişisel olarak böyle zararlı şeylerden uzak durarak daha enerjik ve güçlü hissettim. Sana da içtenlikle tavsiye ederim. Sağlık ve spor bir arada harika gidiyor! 🏐