Bir çok kas gevşetici kullandım bir ay boyunca hâlâ geçmedi ağrılar nasıl geçer ağrılarr
27 gü
Bir çok kas gevşetici kullandım bir ay boyunca hâlâ geçmedi ağrılar nasıl geçer ağrılarr
Spordan dolayı oluşan kasık ağrısı nasıl geçer?
Spor sonrası kas ağrısı, genellikle gecikmiş başlangıçlı kas ağrısı (DOMS) olarak bilinir ve egzersizden birkaç saat veya gün sonra ortaya çıkar. Bu ağrı, kas liflerinde mikroskobik yırtılmalar nedeniyle oluşur ve kasların daha önce alışmadıkları şekilde zorlanması sonucu olarak meydana gelir2. İşte kas ağrısını hafifletmek için bazı yöntemler:
Dinlenme: Kas ağrısını hafifletmek için etkilenen kaslara dinlenme süresi vermek önemlidir. Kasların iyileşmesi için zaman alır1.
Sıcak ve Soğuk Uygulamalar: Ağrılı bölgeye sıcak duş veya sıcak havlu uygulamak kasları rahatlatabilir ve kan akışını artırabilir. Ayrıca, soğuk kompresyon uygulamak iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir3.
Masaj: Kasları nazik bir şekilde masaj yapmak kan dolaşımını artırabilir ve kas gerginliğini azaltabilir. Profesyonel bir masaj terapisti veya evde masaj aleti kullanabilirsiniz3.
Hafif Egzersiz: Ağrıyan bölgeyi çok fazla zorlamaktan kaçının, ancak hafif egzersiz yapmak kan akışını artırabilir ve kasların gevşemesine yardımcı olabilir. Yürüyüş, yüzme veya bisiklete binmek gibi düşük tempolu egzersizler idealdir3.
Beslenme: Yeterli protein alımı kasların onarımı ve büyümesi için önemlidir. Protein içeriği yüksek gıdalar tüketmek kas ağrısını hafifletebilir3.
Ağrı Kesici İlaçlar: İbuprofen veya parasetamol gibi ağrı kesici ilaçlar kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, doktorunuza danışmadan bu ilaçları kullanmaktan kaçının3.
Bu yöntemler kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, ağrılar devam ederse veya şiddetliyse bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.
Spora ısınmadan başlamak kaslarda gerilmelere, çekmelere ve hemen devamında kasık ağrılarına sebep olabilir. Kasık ağrısı spor sırasında veya sonrası ortaya çıkıyorsa ağrı kesici ilaç ya da kas gevşetici kremler kullanılabilir.
Devamlı spor yapıyorsan üç beş güne geçmesi lazımdı bıraktıysan en fazla bir hafta on gün bir aydır devam ediyorsa belki kas lifin yırtılmıştir doktora git bence
Isınma ve soğuma hareketlerini kesinlikle ihmal etme bunun haricinde ağrı kesici alarak geçebilir sadece, aslında en iyisi vücut alışana dek o ağrılara dayanmayı tercih etmektir.
Cevap
20Cevap
Kasık ağrısı için yapmanız gereken iç bacak hareketi ile kasların harekete geçmesi kan toplaması ile bir nebze iyi gelmesini sağlar.
Dinlenmeniz yeterli olacaktır, geçmiş olsun.
ağrımaması lazım ya. 1 ay hiç normal gelmedi. hareketi yanlış yapıyor olabilirsin ya da fıtık olabilir belki
Kas gevşetici işe yaramadı ise kaslarla alakalı olmayabilir
Gün yolu biliyorum oraya temas gerek ve yağlar aromaterapik olmalı allerjin yoksa çözülür
Devamlıysa, ciddi bir sakatlık olabilir. Bir uzmana görün derim.
Hamlık diyoruz geçmesi için çok ağır antrenman yapıp o acıyı çekip sonrasında yavaş yavaş düzelir
O acıyı çekebilecek güçte değilim valla ağır antrenman yapamam
Omzumu sakatlamıştım uzun süre ağrısı geçmemişti sonradan Prp iğneler ile toparladım.
bu kadar uzun süre olduysa bi doktara git zedelemiş olabilrsin
Hastaneye git normal de 1 hafta içinde geçmesi kazım
O kadar uzun süre geçmemişse fıtık olabilir.
Sıcak bi duş ve masaj
1 ay sürmez kas agrisi ya başka bir sorun olabilir
Yok doktora gittim kas ağrısı dedi
Allah Allah peki 1 ay boyunca zorlamaya devam ettin mi
Evet spora devam ediyorum bırakmadım
O bölgeyi zorlama bari farklı hereket çalış belki o yüzden geçmemiştir
Olabilir sağolun
Geçmiş olsun
Bengay kullan iyice ovala canın yanana kadar
İlk başlarda olur
Masaj
Biraz dinlendir kaslarını
doktora git
Antremanları azalt devamında ağırlığı düşür
Dinlenmen gerek
Rahatlaman lazım
Geçmez
Yeni mi basladin
Yok 3 ay oldu
Kum torbası taşıdığım için olabilir
Her ikisi de ağrı diz kapağıma da vurdu
Tamam teşekkürler
Gittim ama sağlık ocağına orada kas gevşetici yazdı bugün yine gittim başka bir doktora magnezyum yazdı yolladı yani
Kral kocam yok benim
Sağol abaza
Masaj
Doktora görün
zamanla alışır
Masaj yaparak