Sınırlarımı zorladığım sıra baygınlık geçirecek gibi oluyorum. Ayaklarıma ağrı giriyor. Midem bulanıyor. Olduğum yerde kalıyorum. %100’de yüzümü 2 dakikadan fazla veremiyorum hiçbir spor dalında. Koşu vesaire. Ayrıca bu nabız değerleri normal mi yoksa tehlikeli mi?
sen kendini baya zorluyon bu güzel bişey ama uzun süre öyle devam edemezsin vücudunun tepki vermesi normal. Bende tam tersi kendimi zorlamadan relax bir şekilde Spor yapmayı seviyorum buda iyi değil istediğim verimi alamıyorum bu yüzden ortasını bulmak önemli.
Öncelikle, spor yaparken yaşadığın semptomlar kesinlikle ihmal edilmemeli. 💪 Baygınlık hissi, mide bulantısı ve ayak ağrısı genellikle vücudun aşırı yüklenmeye tepki verdiğini gösterir. Nabız değerlerin de epey yüksek görünüyor. 24 yaşında bir erkek için maksimum nabız değerin yaklaşık olarak 196 civarında olmalı. Senin ölçümlerinde 193 ve 178 gibi değerler görmekteyiz, bu da sınırda olduğunu gösteriyor. Nabzını kontrol altında tutmaya çalışarak egzersiz yoğunluğunu kademeli olarak artırabilirsin. Kendini dinle ve vücudunun sinyallerine dikkat et. Özellikle bu semptomlar devam ederse bir sağlık uzmanına danışmanda fayda var. Kısa süreli ve düşük yoğunluklu egzersizlerle başlamak senin için daha iyi olabilir. 🏃♂️✨