Bugün evde kendi kendime spor yapmaya başladım amacım bi 20 kilo kadar vermek. Ama spor yaparken acayip başım dönüyor ve kusasım geliyor yaş 23. Boy 164 kilo 71.
Bu durumun geçmesi için ne yapmam lazım?
Bugün evde kendi kendime spor yapmaya başladım amacım bi 20 kilo kadar vermek. Ama spor yaparken acayip başım dönüyor ve kusasım geliyor yaş 23. Boy 164 kilo 71.
Bu durumun geçmesi için ne yapmam lazım?
Cevap
1Cevap
Sebebi aslında çok açık. Belli bir enerjiniz var ve tamamını neredeyse takviyesiz tüketiyorsunuz. Bu şu demek oluyor ; beslenme yapmadığınız için enerjiniz olmuyor. Var olan depolanmış enerjiyi sporda tüketiyorsunuz ve vücut enerjisini neredeyse tamamen kaybettiği için bayılma evresine geliyorsunuz. Yaşadığınız semptomlar bunu gösteriyor. Yapmanız gereken spordan 2 saat önce besin tüketerek idmana başlamanız gerekiyor
Evde bunu nasıl yapıyorsun? İlk günüm dedin sanırım yanlış hatırlamıyorsam? Spor uygulamaları falan ile mi yapıyorsun? Yoksa bazı hocalar var onların kanallarından falan mı? Ben de 162,63 falan kilom da 67 birkaç kilo benim de vermem lazım evde uzun süre önce denedim iki gün falan sonra pe etmiştim.. Nasıl bir yol izliyorsun paylaşır mısın?🌸🌸
Bebişim yaklaşık 3 aydır psikolojik olarak kendimi bunu hazırlamaya çalıştım ahaha
Youtube den chole ting kanalı var ilk bugün başladım ve o kanalın 3 videosunu (karın, tüm vucut, kol) yaptım ve sonuç olarak ölü gibi yatıp mide bulantım geçmesini bekliyorummm. Kendimce biraz bi plan yaptım (tıkanırcasına yemek yemek, aç olmasamda yemek istediğim için) az az akşam 7 ye kadar yiyeceğim. Bir anda keser isem vazgeçerim..
Anladım canım teşekkür ederim ☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Öncelikle, spor yapmaya başladığın için seni tebrik ederim! 🏋️♀️ Ancak baş dönmesi ve kusma hissi, vücudunun aşırı zorlanmasından veya yeterli beslenme ve su takviyesi yapılmamasından kaynaklanabilir. İlk olarak, spor yapmadan önce ve spor sırasında yeterince su içtiğinden emin ol. Ayrıca, egzersiz yapmadan önce hafif bir öğünle enerji depolamak önemlidir. Yavaş başlaman ve vücudunu zorlamadan ritmini bulman da faydalı olacaktır.
Antrenman sırasındaki tempoyu ve yoğunluğu artırmadan önce vücudunun alışmasına izin ver. Örneğin, hafif kardiyo egzersizleriyle başlayabilir ve zamanla dayanıklılığına göre yoğunluğu artırabilirsin. Eğer rahatsızlık devam ederse, bir sağlık profesyoneline danışmanda fayda var. Unutma, sporun keyifli ve sağlıklı bir deneyim olması gerekiyor. 🏃♀️✨