Arkadaşlar ben vücut yapmaktan ziyade kilo vermek için gideceğim salona. Stresten birkaç kilo aldım ve kilo vermem durdu. Kaç gün gitmeliyim, hangi aletler daha etkili olur spor geçmişi spor bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar ben vücut yapmaktan ziyade kilo vermek için gideceğim salona. Stresten birkaç kilo aldım ve kilo vermem durdu. Kaç gün gitmeliyim, hangi aletler daha etkili olur spor geçmişi spor bilgisi olan var mı?
Spor salonunda kilo vermek için birkaç strateji var. Öncelikle, düzenli bir egzersiz programı belirlemek önemli. Kardiyo egzersizleri (koşu, yürüyüş, bisiklet sürme) kalori yakmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, kuvvet antrenmanları da kas kütleni artırarak metabolizmanı hızlandırabilir. Bunların yanı sıra, dengeli bir beslenme programı da kilo kaybını destekler. Uzman bir antrenör veya diyetisyenle çalışmak da faydalı olabilir.
Diyetisyene gidip bırakan daha çok kilo alıyor.
Ya zaten diyetisyen sadece öneri veriyor buradaki iş sende bitiyor
Ağırlık çalışmana ve aletlerle oynamana gerek yok. Yürüyüş/koşu/bisiklet gayet yerinde olur. Gün içerisinde kendine ayırdığın 1.5 saat içerisinde tempolu şekilde yürüyüş, koşu ya da bisiklet sürersen gayet iyi kilolar verirsin. Ben 7 ayda bu şekilde 34 verdim, havalar soğudu diye 6 kilo aldım. Şimdi havalar ısınmaya başladı bisiklet bakıyorum.
Beslenme konusuna gelirsek havalar çok ısındığı için bol su tüketimine yönelmelisin. Karbonhidratı sıfıra çekiyorsun. Makarna, pilav, ekmek gibi yiyecekleri kaldırıyorsun. Bunun yerine tavuk göğüsü, lor peyniri, mercimek, sebze çeşitleri ekliyorsun. Haftada garanti 1-1,5 kilo verirsin.
Sana diyet listemi yazayım;
Sabah 2 yumurta (haşlanmış, lor peynirli ya da kaşarlı omlet) yanına sebzeler, yeşil çay.
Akşam 300-400 gram fırında/ızgara/haşlanmış tavuk göğüsü, yanına sebze çeşitleri haşlanmış.
Çok acıkırsan akşam menüsünü iki menüye bölebilirsin. Akşam açlık krizlerin tutarsa yağsız lor peynirinin içine bir greyfurt kesiyorsun, içine çiğ badem fındık yer fıstığı atıp karıştırıp yiyorsun.
Öğlen çok acıkırsan yeşil elma yiyebilirsin.
Günde en az 2.5 litre su içimi olmalı.
Çikolata, bisküvi, kek, hamur işi, kızartılmış gıdala kesinlikle olmamalı. Az ye ama sık sık ye tamamen yalandır. Kendini ödüllendirme günleri yapma iradeni sağlam tut yoksa alışırsın o ödül gününe gelene kadar kendine eziyet edersin. Canın çektiğinde kakao oranı %80 olan çikolatadan yiyebilirsin ama haftada bir kereye mahsus.
Eğer meyve yiyeceksen öğlenden önce yemeye gayret göster, akşam yiyeceğin meyveler şeker olarak vücuda iner ve öğütemez çünkü vücut artık dinlenme modundadır.
Sen harikasın dostum çok teşekkür ederim. 🙏🏼
Geçen sene ben de yürüyüşle çok güzel kilo verdim ama beslenmem çok zayıftı.
Karbonhidrat olarak wasa yesek olmaz mı?
Rica ederim, bende bu aralar başlayacağım dediğim gibi kendime bisiklet bakıyorum. Yardımcı olabileceğim konu olursa, diyet arkadaşlığı lazımsa elimden geleni yaparım. Wasa yiyebilirsin ama gerek var mı bilmiyorum. Önemli olan şekerli tüketme, umarım güzel sonuçlar alırız bu sene.
Valla arkadaşım olursan çok mutlu olurum senin daha çok bilgin var gibime geliyor. Beslenme konusunda sana ayak uydurmaya çalışırım. Spora da yazıldım bir aylık bakalım.
Ben bisiklet sürmeyi bilmiyorum. 🥲
İnşallah, havalar ısındı zaten o yüzden daha motiveyim. 🙏🏼
Spor salonunda tahlillerin çoğu daha çok kas geliştirmek için uygun kilo vermek istiyorsan kardio ağırlıklı çalışma gerekiyor. Bisiklet yüzme, koşu gibi…
ağırlık bölümü bölümünden uzak dur o zaman ama ağırlık bölümünde vermek biraz çok komplike bir konu…
Sen şöyle yap kilo vermek istediğini alanlarla alakalı egzersizlerini yap ve onu hemen akabinde kardiyoya başvur….
Kardiyo yaparken önemli olan 120-140 arasında nabzı ayarlaman bu çok önemli verim için…. O arada olmadığın bölüm boşa gidiyor gibi düşünerek o aralıkta kalmaya çalış….
koşu bandından uzak dur koşu bandı sağlıksız bir şey koşu bandındaki lastik omurganın zarar verir uzun vadede çok büyük SORUNLAR yaşarsın ileri yaşlarda…
Bisiklet spor salonunda olur ama yüzme veya doğada koşu çok daha iyi olur…
Yüzmeyi bilmiyorum onu yapamam. Koşu bandının böyle bir zararını ilk defa duydum onca sporcu kullanıyor sonuçta?
Haklısın çok farkındalık yok bu konuda… bilenler bile cola gibi kullanıyor…. Ama gerçek …. Tabi sen bilirsin… ben sadece bilinçlendirmek için söyledim.
Mesela stadların etrafında koşu alanında turuncu kırmızı bir madde var neden? Ayaklar yere darbe vurduğunda o darbe zemine göre ya kaybolur veya seker. Zemin topraksa bu sağlıklıdır… Çünkü toprak o darbeyi yutar.
Betonsa yutmaz çok sağlıklı değil ama lastik en kötüsü darbeyi geri ayağana atar ve ilerde anlarsın.
Koşu bandının zemini sert ve lastik olduğundan, koşma sırasında bantta oluşan ayak darbelerinin etkisi ayağa geri döner. Bu, diz eklemi için hassas bir konudur ve sert zeminli koşu bantlarında yapılan egzersizlerde diz vesaire zarar görebilir uzun vadede
www.trendyol.com/kosu-bantlari-x-c104277?pi=4
Böyle olanlar?
Sakın Alma… eve alacaksan bisiklet al…
Yok bu kadar param yok zaten ya. Bisiklet vardı birkaç tane aklımda onları da gösteririm.
Bence paranı Çar çur etme …
En sağlıklısı… koşu imkanın varsa yüzme… ip atlama da çok iyi ama onda yeniysen nabzını yükseltmek zaman alır…
beslenmene dikkat edeceksin aldığın makroların kalitesine önem göstereceksin vücut yapmak istemiyorsan ağırlıktan çok kardiyoya yöneleceksin tüm bunların sonucunda ise kalori takibi yapmalısın. Bazal metabolizmana göre kalori açığı bıraktıktan sonra kilo vermeye başlayabilirsin.
Metabolizmam çok yavaş o yüzden o beni daha çok strese sokuyor.
Metabolizmanın yavaş olduğunu düşündüren ne sana
ayrıca bazal metabolizmayı sağlıklı seviyede tutmak için çıkarılan kalori açığının dengeli olması ve uyku düzenine vs. dikkat etmen gerekiyor.
Açık konuşmak gerekirse tuvalete çıkamıyorum ben uzun süre, sağlık sorunum var ve çözümü de bulunamadı.
sağlık sorunu açısından bir şey diyemem ama yardımcı olması için kompleks/lifi yüksek karbonhidratlara yönelebilirsin.
Sebze de tüketebilirsin aynı şekilde.
onun dışında kalori sayımını bazala göre yapman gerekiyor.
https://bazal-metabolizma-hizi.hesaplama.net/
buradan hesaplayabilirsin çıkan değerin üstüne yaptığın sporu ve gün içerisindeki normal yürüme, oturma, kalkma, gülme gibi faaliyetlerinin de ortalama 200-300 kalori olarak ekleyip
ona göre kalori açığı bırakmalısın.
Yani hesaptaki değere göre beslenirsen
sporla beraber günlük 300-500 açık bırakabilirsin bu da sana yavaş yavaş kilo verdirtecektir.
Tabi hormonal, genetik vs. faktörler yoksa bunu engelleyen.
1349 çıktı.
En iyi sonucu yürüyüşte aldım ama istikrarlı olursan tabii.
Tamam kalori takibini yaparak günlük 1400 ü geçmemeye çalış
Yaptığın karidiyo da kalori açıği oluşturur
Hassas teraziye devam o zaman. 😬
Aynen öyle😂
Cevap
17Cevap
Daha çok beslenmene dikkat etmen, ona yoğunlaşman gerekir.
Ediyorum ama üretken değilim, aynı şeyleri yemekten sıkıldım.
Az ye de çeşit olmasın
Ağırlık kaldırmadan koşu bandı ve bisiklet hafif tempoda ve 10 dakika 3 set seni oldukça yorar. Böylece devam edersen de bir ayda fit görünüme yeniden kavuşursun.
Sadece kardiyo mu yapmalıyım yani?
Evde olmuyor evde tek yürüyüş fayda ediyor. ://
Maden suyu içerim severim de, dikkat edeceğim buna teşekkürler.
Spor hocaları var salonlarda. Gittiğin zaman zaten ilk başta neden geldiğini ne istediğini sorup ona göre çalışma programı yapıyorlar
Var ama çok da yardımcı olmamışlardı İnşallah bu sefer olurlar
Yediklerine dikkat edeceksin günlük yürüyüş yapacaksın hangi alet fark etmez hepsi kalori harcatır sana
Edeceğim tabii ki o yüzden kilo aldım zaten.
Bende yeme bozukluğu var şu an ://
Yeme bozukluğunun ne olduğunu bilmiyor musun?
Genelde strese bağlı olarak tıkanırcasına yemek yemek ya da hiç yemek yememek. Anoreksiya ve bulimia hastalığına neden olur.
Uzun zamandır çalışıyorum.
Oradaki görevliye bu amacını söyle, sana ona göre program ve beslenme planı verir.
Bir kere gitmiştim daha çok vücut yapanlara yardım ediyorlar ama tabii yine söyleyeceğim.
Bu süreçte en dikkat etmen gereken şey beslenme olacaktır
Evet edeceğim 🙏🏼
spor salonunda eğitmenin olacak. ondan faydalanabilir bu soruyu ona yöneltebilirsin.
Bu konuda yeterli bilgi alamadığım için sorma gereği duydum.
o zaman sana detaylıca :
1. **Düzenli Egzersiz Programı**: Kilo vermek için spor salonunda düzenli bir egzersiz programı oluşturun. Kardiyo egzersizleri (koşu, bisiklet sürme, yürüyüş vb.) yağ yakımını artırırken, direnç antrenmanları (ağırlık kaldırma, vücut ağırlığı egzersizleri vb.) kas kütlesini artırır ve metabolizmayı hızlandırır.
2. **Yüksek Yoğunluklu Antrenmanlar (HIIT)**: HIIT antrenmanları kısa süreli, yüksek yoğunluklu egzersizler içerir ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırabilir.
3. **Dengeli Beslenme**: Spor salonunda kilo vermenin önemli bir parçası, dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmaktır. Protein, sağlıklı yağlar, kompleks karbonhidratlar, lif ve vitamin/mineral içeren gıdaları içeren bir beslenme programı benimseyin.
4. **Küçük Porsiyonlarla Sık Sık Yemek**: Günde 3 ana öğün yerine daha küçük porsiyonlarla daha sık yemek yemek, metabolizmanızı hızlandırabilir ve açlık hissini azaltabilir.
5. **Hidrasyon**: Egzersiz yaparken yeterli miktarda su içmek önemlidir. Hidrate kalmak, performansınızı artırır ve vücut fonksiyonlarınızı optimize eder.
6. **Uygun Dinlenme**: Egzersiz yapmanın yanı sıra, vücudunuzun dinlenmeye de ihtiyacı vardır. Yeterli uyku almak, vücudunuzun toparlanmasına ve kilo kaybı hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.
7. **Profesyonel Yardım Alın**: Eğer spor salonunda kilo verme konusunda kendinize güvenmiyorsanız, bir egzersiz fizyoloğu veya diyetisyenden profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Size uygun bir egzersiz ve beslenme programı oluşturabilirler.
Spor salonunda kilo vermek sabır, kararlılık ve tutarlılık gerektirir. Unutmayın ki herkesin vücut yapısı ve hedefleri farklıdır, bu nedenle kendinize uygun bir plan geliştirmek önemlidir.
Teşekkür ediyorum. 🙏🏼
Evet onun yok ama benim var.
Tercihim bu şekilde. 🤷🏻♀️
🙏🏼
Düzenli ve bilinçli bir şekilde spor yaparak ama şu unutulmamalıdır ki en iyi ağırlık kişinin kendi vücut ağırlığıdır.
Neden?
Söylemek istemiyorum ☹️
Kilom boyuma göre normal ama benim istediğim kilo değil.
Hayır mümkün değil. Spora yeni başladım, 3 aylık yazıldım bakalım.
Kendim mekik çekiyorum squat da yapıyorum zaten. İlk başta anlamamışım, kendi ağırlığımla mekik çekiyorum zaten.
Bunun için hocadan düzgün bir antreman programı almak şart..
pahalı yere git sen yiyemedikçe çok parayı kilo illaki verecen MYKİNGGG
Çok dahice. 🙄
Koşacan hoplayıp zıplayacan
Tamam hocam bol bol koşacam. 🏃🏻♀️
Sadece beslenme yeterli değil kesinlikle kardiyo gerekiyor. Ama yazın bilinçsiz kardiyo yapıp kendi sağlığımı bozdum aynı hatayı yapmaktan korkuyorum. 😐
İnşallah hocam İnşallah 😬
Evde kendinde verebilirisin salona gitmeden
Bir aylık yazıldım denemek için. Kendim plansız olduğum için bir şey beceremedim. 😕
Bişey dicem boy kilo kaç? Hangi bölgeden kilo vermek istiyosun
162
53
Ben genelde göbekten alırdım ama bu sefer basenden aldım.
Boy kilo iyi senin
Basen eritme yapman gerekiyor haraketsizlikten sanirim
İdeal kilom 50 benim için. Onun üzerine çıkınca veremiyorum.
Sağlık sorunum vardı o ara çok hareketliydim ve raporluydum. İşe dönünce oldu böyle.
Yardim edebilirim kilo vermede egzersizler icin
Tamam buradan da edebilirsiniz soru bunun için var.
Ben özelden diye bişey demedim ki elbette 😊
En kolayi basen eritme videoları youtube mutlaka bulursun
Ama benim sana vereceğim tavsiye asla isinmadan vücudunu isitmadan egzersiz yapma
Yardım etmek isteyen zaten yoruma yazar dimi? Yardım istiyorum zaten.
Bence bölge egzersizleri sadece o bölgedeki kasları geliştirmek için var. Yağ kaybetmenin tek yolu kardiyo.
Diyet yapmalısın spor yetmez
Sürekli yaparlarsa olur
Düzenli antrenman ve diyetle
Koş dacmin gos
Koşacağım o en basiti zaten.
Az yiyerek
Kardiyo yapmalısın
Spor yaparak
Spor yaparak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?