Haftada üç gün yaklaşık üç saat salonda oluyorum.
Hergün gidersem sadece kas için yaşayan boş beleş bir adam olurum. Başka işlerim de var.
Sizce salonu bırakıp evde mi yapmaya devam etmeliyim yoksa üç gün bu şekilde devam eder mi?
Haftada üç gün yaklaşık üç saat salonda oluyorum.
Hergün gidersem sadece kas için yaşayan boş beleş bir adam olurum. Başka işlerim de var.
Sizce salonu bırakıp evde mi yapmaya devam etmeliyim yoksa üç gün bu şekilde devam eder mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zaten ağır sporlar (yüzme, vücut geliştirme, halter kaldırma hatta futboll basketbol vs) genelde 2 veya 3 gün yapılır
Koşu, bisiklet sürmek pilates gibi sporlar hergun yapılabilir
Kilo alma veya verme amacın nedir
Kas yapıyorum
Kilo alarak mı yapıyorsun kilo vererek mi
Normal beslenme işte. 70 kiloyum. Rafine şekeri kestim, haftada bir sütlü tatlı falan yiyorum, onu da birakacagim. Diğer zamanlarda kuruyemisle falan idare etmeye çalışıyorum. Şu kadar şundan yiyeyim falan gibi ince hesap yapmıyorum
Yapmalısın kilo x1.5-2gr protein günlük ihtiyacın haftada 3 gün girsen yeterli olur başlarda. Antrenmanı uzun tutma 45 dakikayı geçmesin temiz ağır ve doğru çalış zaten 4 5 aya güzel bir fizik çıkar ortaya
Full body yap
Bacak omuz ağırlık hepsini yapıyorum
2 günde bir yeter
Yapamazsın
Evde de dambilla falan mı çalışmam lazım?
Reis kas yapman için beslenmen muazzam olmalı, sadece ağırlık çalışmakla olmaz. İşlerimden dolayı dediğin için beslenmenin iyi olduğunu düşünmüyorum yanılıyor muyum?
İşle beslenmenin ne alakası var?
Benim işim yoğun olduğu için öğünleri atlıyorum, bazen akşamdan yemek hazırlamaya yetişemiyorum düzenim bozuluyor. Senin durum daha rahatsa akşamdan pilav tavuk hazırlaman lazım. Bol protein ve karbonhidrat yüklemesi şart.
Yaparım onu. Peki bu şekilde üç gün bana yeterli olur mu?
Evet ben üç gün ağırlık çalışıyorum üç gün kardiyo ama üç gün peş peşe gitme bir gün arayla git. Bide full body çalış. En az 12 tekrar 4 set
Ben 3 er set yapıyorum çok yoruluyorum çünkü vücut alışık değil. Kollarım ince bayağı, 3 set 12 tekrarla basladim.
4 set 12 tekrar olmalı.
Vücudunun kaldırabileceği ağırlığı iyi öğren bu benim bir ayımı aldı yalan yok. İlk geldiğimde bench presste boş bar (20kg) kaldırıyordum pestilim çıkıyordu, sonra 2,5 sola 2,5 sağa taktım kaldırmaya devam ettim. Her hafta olmasada sürekli kilolarla oynadım şu an 55 kaldırıyorum rahat, 3 set 55 atıyorum dördüncü set 60 zorluyorum bazen 10 tekrar çıkıyor, 12 tekrarı tamamlayamazsam hemen 55 kg takıp bi 12 tekrar daha yapıyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Çok ağır kaldırıp hareketi yanlış yapmaktansa, hafif ağırlıklarla hareketi doğru yapman gerek.
Teşekkür ederim 🙏🏻
Sen ne süre takiliyorsun mesela aşağı yukarı 3 saat falan mı gidiyordun?
Ağırlık günü 3 saat sürüyor evet salonun doluluğuna bağlı bazı aletler dolu oluyor bekliyorum ya da değişmeli yapıyoruz. Set araları dinlenme derken falan full body çalışıyorum 8 hareketim var 3 saat sürüyor.
Kardiyo 1 saat