Boyum 1.62
Kilom 60
Ben zayıflamak istiyorum. 10 kilo vermek istiyorum. Günde kaç kalori almalıyım? Fitness a gitmeli miyim?
Kilom 60
Ben zayıflamak istiyorum. 10 kilo vermek istiyorum. Günde kaç kalori almalıyım? Fitness a gitmeli miyim?
Kalori hesabı yapmak için öncelikle günlük bazal metabolizma hızınızı (GBMH) hesaplamak önemlidir. Bunun için cinsiyet, yaş, kilo ve boy gibi faktörleri kullanarak birkaç çevrim içi hesaplayıcı bulabilirsiniz. Sonrasında günlük aktivite düzeyinizi de dikkate alarak toplam enerji ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz. Genelde kilo vermek için günlük enerji alımınızı bu ihtiyacınızın altında tutmanız gerekebilir. Bunun için yaklaşık olarak günlük 500-1000 kalori açık oluşturarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Ancak, sağlıklı kilo verme süreci için doktor veya beslenme uzmanından destek almanız önemlidir.
Bazal metabolizma hesaplaması şu şekilde yapılır
BMH = 655 + (9.6 × kilo) + (1.8 × boy) - (4.7 × yaş)
Yaşınızın: 20 olduğunu tahmin ederek şu şekilde sonuç çıkartıyorum:
BMH = 655 + (9.6 × 60) + (1.8 × 162) - (4.7 × 20)
= 655 + 576 + 291.6 - 94
= 1428.6 kalori
Fitness konusuna gelecek olursak. Kilo vermek için kalori miktarının altında beslenmek yerine protein ve lif değeri yüksek beslenme programı ve aynı zamanda, kardiyo ile bu durumu hızlandırmak gerekiyor.
Su tüketimi arttırmak gerekiyor. Ağırlık antrenmanı da şart.
Cevap
3Cevap
1500-1600 almaya çalış gidip 500 600 kalori ile geçirirsen günlerini kilo verdim diye sevinirsin ama hem kas kaybeder hem metabolizmanızı yavaşlatırsın. Egzersiz de yapmaya çalış en azından haftada 2-3 gün. Sadece diyetle verilen kilo güzel bir görüntü oluşturmuyor ve spor yapmazsan göbeğin de hep kalır senle. Sıkılaşmak kilo vermekten daha önemli aslında
Jelibon kardeşim cici kardeşim az yiyceksin yok şu kalori malori sebze yiyeceksin hala gırtlağını düşünüyorsun zayıflamak isteyen günde 10 tane baklava yiyerek bile zayıflar sen her b oku yemekle zayiflayamassin
Lan niye kötü sözler söylüyorsun
Diyetisyene gitsen daha iyi olur spor vs yapıyorsan kalori ihtiyacı değişiyor
sen kesın zaten zayıf duruyosundurkı
Evet zayıf duruyorum ama kendim iyi hissetmiyorum
oyle dıyosan nıye kılo vermek ıstıyosun ya
Ya dışardan zayıf duruyorum ama bacaklarım çok kalın bana göre
Ve ben 60 kilo olmak istemiyorum 55 kilo ve altı olmak istiyorum
ben kalın bacagı hoş bulurum ve yakıstırırım
Yapmayanlardanım
2 ayda 12 kilo verdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?