Dün spora başladım ve şu aleti kullandım 5-10 tane çektikten sonra göğüs ve omuzlarda aşırı bir ağrı oluştu kolumu bile kaldıramıyorum her işi yaparken ağrıyor ne yapmalıyım

Dün spora başladım ve şu aleti kullandım 5-10 tane çektikten sonra göğüs ve omuzlarda aşırı bir ağrı oluştu kolumu bile kaldıramıyorum her işi yaparken ağrıyor ne yapmalıyım

Spor salonunda bir süre çalıştım.
Her salona gelenin yaptığı hata şu olur.
Düzgün ısınmaz ve aletleri güç gösterisine çevirip yüksek kilolarda kullanmaya çalışır.
Sonuç sonraki gün pert olurlar.
Sporda kullandığın hareketler hayatın boyunca çok az çalıştırdığın kasları harekete geçirir.
Yeni başladıysan Önce güzelce ısınır açma germe yaparsın. Sonra hafif bir ağırlık ile başlarsın.
Genelde arkadaşlarıyla gelenler 10 15 kilolara bak ben yapabiliyorum diye yüklenir Sonrada salona bir daha gelmezler 😂
Cevap
3Cevap
Vücudun hamlaşmış olduğu için kaslarında zayıf ve güçsüz durumda. Spor yaparak ve ara günler vererek zamanla geçer. Vücudun alışır.
Normal sporu gerçekten yaptığın belli olur bende de eskiden hep öyle oluyordu 1 2 güne geçer
Yarın bi daha gidecem ağrımaması için ne yapmalıyım
Çünkü hayatında ilk defa kasın çalışmış.. Normal. 3 günden sonra ağrı diner. Çok nazik bir tipsen, glutamin takviyesi ekle yavaştan. Yatmadan önce iç yumuşatır biraz ağrıyı.
çavuşuda tokatlayaman yastığa yorganada vuraman yra yedin yeğenim
Zihin gücüyle yapıyorum (kendimi sıkarak)
Kas ağrısı normal de uzun süre devam ediyor ise doktora gitt
En fazla kas gevşetici filan verir ya da merhem
Normao
İyi bari
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?