Merhaba canılar,
Düzenli olarak spor yapıyorum ama sağlık sorunlarımdan dolayı 2 hafta ara verdim. Ve dün bacak antremanı çalıştım. Ağrı yok ama bacaklarım aşırı güçsüz, yorgun ve uyuşuk. Bilmediğimden soruyorum sizce normal mi?
Ne önerirsiniz?
Merhaba canılar,
Düzenli olarak spor yapıyorum ama sağlık sorunlarımdan dolayı 2 hafta ara verdim. Ve dün bacak antremanı çalıştım. Ağrı yok ama bacaklarım aşırı güçsüz, yorgun ve uyuşuk. Bilmediğimden soruyorum sizce normal mi?
Ne önerirsiniz?
Şu anda yaşadığınız durum tamamıyla çok fazla spor yapmamanın getirdiği bir durum bu tür sıkıntılar yaşanması çok daha ve çok muhtemel@ kesilmesi diyorlar düzenli spor yaptıkça bu ağrılarınız bu ışıklarınız geçecektir Omega 3 almanızı öneririm Marin kap
kasın besini protein ve karbonhidratlardır
kas bu besinleri almazsa beslenemez ve güçsüz düşer
kasın içinde oluşan glikojen isimli bir enerji kaynağı vardır
kişi spor yaptığında bu glikojen glikoza çevrilir
bu sayede vücut dayanıklılığı artar performans yükselir
sizin yaşadığınız bu durum beslenme ve uyku düzeni ile alakalı bir sorundur
gayet normal. kasların gelişme dönemi. yorgun hissedeceksin. beslenmene dikkat et
neler yiyorsun?
bu kötü. protein ağırlıklı beslen. yumurtayı ihmal etme. bayılıp kalmadığına şükret :)
Güçsüzlüğün sebebi geçirdiğin rahatsızlık ve onun etkisidir.
Hastalık geçirdin ve bunu etkilerini yaşadın. Egzersiz yapamadın ve bu da kuvvet kaybı yaşattı. Üzerinden zaman geçtiyse ne 1 ay geçti ne de sen 40. antrenmanını yapıyorsun.
Teşekkür ederim.
Cevap
7Cevap
Normal çok zorlamış olabilirsin biraz dinlen
Eğer hastalık ve kırgınlık varsa böyle hissedebilirsin cünkü bende bu aralar salgin var yakalandim bogazlarim agriyor ve vucudumda halsizlik var. Bence normal ama "surantrenamn" etkisi diye bisey var fazla yogunluklu antrenman yaptiginda kaslarin olumsuz etkilenip atrofi oluyor. Bu ikisinin ayrimini sen yapabilirsin bence. Hastaysan normal yogunlugu ve antrenman sayisin fazlaysa bi gözden gecirebilirsin.
Sporda enerjinin hepsini harcamışsın kaslar güçsüz kalmış normal.
İki hafta aralıktan sonra hamlık olmuştur
Masaj iyi gelirr 🙂
Hamlamışsın
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?