Koşu bandımı satıp eliptik almak istiyorum mantıklı mı?
Eliptik
Bant
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Koşu bandımı satıp eliptik almak istiyorum mantıklı mı?
Koşu bandı ve eliptik bisiklet, spor salonlarında en çok tercih edilen kardiyo ekipmanlarından biridir¹. Hangi ekipmanın daha iyi kilo verdirip verdirmediği tamamen kişisel hedeflere ve sağlık durumuna bağlıdır¹.
Eğer koşmaktan keyif alıyorsanız ve daha yoğun bir egzersiz yapmak istiyorsanız, koşu bandını tercih edebilirsiniz¹. Ancak, eğer kardiyo egzersizi yapmak istiyor ve bunu yaparken de kendinizi çok fazla yormamak istiyorsanız, eliptik bisiklete yönelebilirsiniz¹. Hem eliptik bisiklet hem de koşu bandı kısa sürede kalori yakımı sağlayan ve oldukça keyifli egzersizlerdir¹.
Koşu bandında 20 dakikalık bir koşuyla yakılan kalori miktarını, eliptik bisiklette 30 dakika içinde yakabilirsiniz²⁴. Ancak, eliptik bisiklette daha az efor harcanır²⁴. Eliptik bisiklet, kasları güçlendirerek kilo vermeyi sağlar ve basen, kalça, iç bacak ve baldır bölgesindeki yağları yakmaya yardımcı olur².
Sonuç olarak, hangi ekipmanın daha iyi kilo verdirip verdirmediği kişinin hedeflerine, deneyim seviyesine, hareket kabiliyetine ve sakatlık riskine bağlıdır¹². Her iki ekipman da etkili bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir. Önemli olan, hangi ekipmanı seçerseniz seçin, doğru formda ve düzende ilerlemenizdir¹².
Kaynak: Bing ile konuşma, 30.09.2023
Cevap
2Cevap
Kesinlikle bant bu arada ben kullandım ve düzenli yaptığımda aşırı hızlı kilo verdim ama kendine aşırı yüklenme bir düzenin olsun yoksa bir hafta yataklık olursun
verdirir
kolu bandı zararlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?