Arkadaşlar Boyum 180 Kilom 115
220 Kg Ağırlıklı Bar Satın Aldım, Hem Kilo Verip Hem de Vucudumu Az da Olsa Forma Sokmak İstiyorum. Örnek Bir Full Body Antrenman Programı Yazabilir misiniz?
Evde Yapacağım!!!
Arkadaşlar Boyum 180 Kilom 115
220 Kg Ağırlıklı Bar Satın Aldım, Hem Kilo Verip Hem de Vucudumu Az da Olsa Forma Sokmak İstiyorum. Örnek Bir Full Body Antrenman Programı Yazabilir misiniz?
Evde Yapacağım!!!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet, 1 çift bar ile yapılabilecek bir full body antrenman programı örneği verebilirim. Bu programda, bar ile yapılabilecek farklı egzersizler yer almaktadır. Örnek bir program şu şekilde olabilir:
1. **Squat**: Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve barı omuzlarınızın üzerinde tutun. Dizlerinizi bükerek kalçanızı aşağı doğru indirin ve tekrar yukarı kaldırın. 3 set, 12 tekrar.
2. **Deadlift**: Barı yerden kaldırarak kalçanızı geriye doğru itin ve belinizi düz tutarak barı diz hizasına kadar indirin. Daha sonra tekrar yukarı kaldırın. 3 set, 12 tekrar.
3. **Bench Press**: Sırtüstü bir sehpaya uzanın ve barı göğüs hizasında tutun. Barı yukarı doğru iterek kollarınızı düzleştirin ve tekrar indirin. 3 set, 12 tekrar.
4. **Bent Over Row**: Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve belinizi öne doğru eğin. Barı tutarak kollarınızı geriye doğru çekin ve tekrar indirin. 3 set, 12 tekrar.
5. **Overhead Press**: Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve barı omuzlarınızın üzerinde tutun. Barı yukarı doğru iterek kollarınızı düzleştirin ve tekrar indirin. 3 set, 12 tekrar.
Bu programda yer alan egzersizler, vücudunuzun farklı bölgelerini çalıştırır ve size full body bir antrenman imkanı sunar. Ancak, herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.
Kardeşim öncelikle doğru ve güzel bir karar almışsın. Ama ağırlık antrenmanına girmeden önce bence en önce bir dahiliye doktoruna git tam kan tahlili yaptır. Ayrıca kalbine de baktır. Çünkü ağırlık çalışmk vücudu ciddi şekilde efor harcatan bir şey. Burada program istediğine göre bu sporda yenisin diye düşünüyorum. Yeni başlayan birinin 220kg alması bana biraz abes geldi. Çok hızlı ağırlık arttırmamaya bak. Program mevzusu ise ağırsağlam'ın kendi sitesinde ücretsiz programlar gayet iyi.
soru takipte bende merak ettim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!