Her türlü olumsuz yaralanma, burkulma, incinme veya daha riskli etkileri önlemek için spor yaparken nelere dikkat edilmelidir? Spor yaparken kendinizi koruyabildiğinizi düşünüyor musunuz? Yeterince dikkatli misiniz?

Her türlü olumsuz yaralanma, burkulma, incinme veya daha riskli etkileri önlemek için spor yaparken nelere dikkat edilmelidir? Spor yaparken kendinizi koruyabildiğinizi düşünüyor musunuz? Yeterince dikkatli misiniz?
Bacak sakatlanmalarından fazlasıyla korktuğumdan, spor yaparken neredeyse hiç bacak çalışmıyorum. Bel üstüm istediğim gibi fakat, bel altım biraz kötü görünüyor.
Geçmişte sorun olduğu için mi endişe ediyorsunuz yoksa hiç yaşamamak adına mı?
Bacağımda ameliyat olduğu için :)
Geçmiş olsun
Bence de ağrı çok oluyor maalesef dikkat etmem lazım. Her spor aktivitesine başlamadan önce vücudu ısınma hareketleriyle hazırlamak önemlidir. Kasları ve eklem hareketliliğini artırmak için ısınma egzersizleri yapmak sakatlanma riskini azaltır. Spor sonrası da kasları esnetmek, esneklik seviyesini korumaya yardımcı olur. Spor yaparken uygun ekipmanları kullanmak önemlidir. Spor ayakkabıları, dizlikler, bileklikler veya başka koruyucu donanımlar, vücudunuzun doğru şekilde desteklenmesine yardımcı olabilir. Ekipmanların doğru boyutta ve işlevsel olması, sakatlanma riskini azaltır.
teşekkür ederim
rica ederimm
Antrenman öncesi en az 20 dk yarım saat kadar ısınma ve gerilme hareketleri yaparak antrenman öncesi vücudu antrenmana hazırlıklı hâle getirmek gerekiyor.
Daha sonra hareketleri yaparken en doğru şekilde yapacağımız maksimum kilo ile yapmamız gerekiyor. Böylece sakatlanma riskini %85 azalmış oluruz.
En önemlisi mobilite ve ısınmalar asla onlar olmadan başlanmamalı. Bitişin de de soğuma egzersizleri ve streching yapılmalı
rica ederimm
Cevap
2Cevap
Spor öncesi ısınma vücudu hazırlamak gerekir açma germe hareketleri hafif kardio sizi spor yapmaya hazır hale getirecektir
teşekkürlerr
İstediğimiz kadar dikkat edelim zaten olacaksa oluyor önüne geçemiyoruz
hiçbişeye. öncelikle sakatlanmadan korkmamak lazım bu kadar. paldır küldür ağaca giriş tekme at önemi yok
Isınma hareketleri çok önemli
Spor yapmayın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?