Vücudum gözüme hep ince küçük geliyor kollarım yüzüm felan da öyle spora başlarsam biraz daha erkeksi gözükür müyüm yoksa bu iş genetikle ilgili mi?
23 yaşındayım çocuk gibi gözüküyorum bu beni çok üzüyor
Vücudum gözüme hep ince küçük geliyor kollarım yüzüm felan da öyle spora başlarsam biraz daha erkeksi gözükür müyüm yoksa bu iş genetikle ilgili mi?
23 yaşındayım çocuk gibi gözüküyorum bu beni çok üzüyor
Evet fitnessa başla derim. Zayıfsan epey yemen gerekiyor yani günde 5 öğün falan protein ağırlıklı beslenip sonrasında biraz kilo aldıktan sonra da ağırlık çalışman kas yapman gerekiyor.
Biraz da çekiniyorum çünkü çok uzun değilim vücudumda çocuk gibi orada ki insanlar benimle dalga geçer diye çekiniyorum hepsi çok yapılı iyi duruyor
Böyle düşünmemelisin oraya sonuçta herkes spor yapmaya gidiyor kimse kimsenin umrunda olmuyor genel olarak herkes kendi işinde. Sende kulaklığını takar çalışırsın.
Sen gidiyorsan eğer benim gibi birilerini görünce insanlar garipseyip kendi arasında dalga geçiyor mu tanık oldun mu yoksa kimsenin umurunda değil mi cidden kulaklık takarsın dedin ya
Hayır öyle bir şey görmedim herkes kendi işiyle ilgileniyor.
Teşekkür ederim
Gelişebilir. Bunun için iyi beslenmeli, uykusuna dikkat etmeli, sağlıksız besinlerden ve alışkanlıklardan uzak durmalı, egzersizlerini de disiplinli bir şekilde kas gelişimine katkısı olacakları seçerek yapmalı.
Kas miktarın artınca bu ince yapın da değişecektir.
Spora gitmeye başluyacağım zaman oradan birine derdimi söyleyince yardımcı mı oluyorlar?
Teşekkür ederim
Cevap
2Cevap
İsteyen herkes sporla büyüyebilir. Tabii bu işin %50'si mutfaktan geçer ve çok pahalıdır.
Ben şu an 55 kiloyum yani çok zayıfım fitnessa direkt olarak başlamam mantıklı mı yoksa kilo alıp mı başlamalıyım evde ne yaptıysam kilo alamadım
Öyle bir mantık yok. Direkt olarak fitness başlamalısın ve kardiyo hiç yapmamalısın.
Sana tavsiyem düşük tekrar, yüksek sayılı setlerle antrenman yap.
Mesela full body çalışıyorsan eğer sırta bir hareketle başla ama bunu 5 set yap, 10 tekrardan fazla yapma. Bu her bölge için geçerli.
Son sorularım 😀
Kilo ve sporla beraber yüzüm ve bileklerimde değişiklikler olur mu?
Bileklerim çok ince ve yüzüm küçük geliyor gözüme çocuk gibi bu beni üzüyor
Bir de ben çok uzun olmayan zayıf biriyim bu yüzden spor salonundakiler tarafından dalga malzemesi olmaktan çekiniyorum orada ki insanlar herkül gibi onlar benim gibilere garip bakıp ezikliyorlar mı ya da kendi aralarında dalga geçiyorlar mı ülkemizde ne yazıkki bunu çok yapıyorlar benim gibiler dikkat çekiyor mu?
Elbette değişiklikler olur. Sen sporu yalnızca kendin için yaparsın. Gidip yüksek ağırlıklarla çalışma, yapabildiğin ağırlıkla doğru formda çalış. Ektiklerinin meyvesini toplayacaksın mutlaka. Ancak insan faktörünü takmaman gerekiyor.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim :)
Sağlam beslenir, proteinini eksik etmez ve disiplinli ağırlık çalışırsa gelişir tabi ki
Çok uzun ya da dediğim gibi yapılı biri değilin özgüvensiz değilim ama biraz çekiniyorum orada ki insanların yanında çocuk gibi çubuk kraker gibi görünürüm diye bu insanlar benim gibi insanlada böyle bakıyorlar mı cidden
Bir de protein derken protein tozu kullanılmalı mı?
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?