Evet arkadaşlar artık Fatih Terim sesleri iyice yükseldi ve efsane beşinci döneme oldukça sıcak bakıyor... Ikinci bir düşünce ise Fatih Terim'i sportif aş'nin başına getirip takımı okan buruk'a teslim etmek. Dursun özbek'in cumhuriyetin 100'üncü yılında tek hedefi şampiyonluk. Ne düşünüyorsunuz?
Galatasaray'da beşinci Fatih Terim dönemi başlıyor mu?
Sıktı iyice birtakım hep mi aynı olur. Bu kaçıncı artık. Taraftarda başta sövüyor saydırıyor gittikten sonra başlıyorlar imparator, şampiyon yapar falan filan o zaman niye sövüyorsunuz. Aynı başkanlar aynı hocalar sırayla geçiyor.
Diğer takımlarda kötü bu ülkede ama diğer takımlarda bu kadar bu tarz şey olmuyor.
2 kere olsa anlaşılır ama kaçıncı bu.
Zaten iyi bir hoca değil. İyi hoca olsa yurt dışında tutunurdu. Fatih terimden nasıl futbol oynanmayacağını öğrendim diyen bir vardı galiba futbolcu biriydi adı gelmedi aklıma. Adam milanda forvet oyuncusunu defans koyup rakip forvet oyuncusunu markaja al diyor :)
Nasıl iyi hoca değil? Adam ikinci dönemi hariç her geldiğinde takımı şampiyon yaptı... Tamam özellikle bu sezon kurduğu rezalet takımı kabul ediyorum ama artık bu saçma gençleşme operasyonu yüzünden boş oyunculara bir ton para verildi.
İyi saydırmışsın da bunu diğer vasıfsız hocalara dedin sayıyorum UEFA yı alan milli takımla iyi iş başaran bir hoca. Hakkını yiyorsun bence, bir takımı şampiyon yapan hoca değil sahada mücadele veren oyunculardır. Ruh kayboluverirse guardiolayı da getirsen düzelmez maalesef ki durum bundan ibaret. Saygılar
İyi bir hoca olsaydı yurt dışında tutunurdu Milanda kısa sürede kovulmazdı. Türkiye de nasıl iyi hoca dersek zaten 3 büyük var. Fenerbahçe malum olaydan sonra hayla daha toparlanamadı meydan boş kaldı. Türkiye de doğru düzgün kulüp yönetemiyor büyük takımlar. Transfer politikaları hep kötüydü.
Gerçekleri söylemek saydırmak değildir. UEFA Avrupa ligi de bişi derdim de içeri alırlar yazamıyorum onu da neyse. Şenol Güneşte dünya 3. SÜ oldu ona bakarsak Şenol hoca çok daha iyi ondan. Brezilya ya karşı zafer alamadı ama Brezilya kadrosu ise o dönemin en efsane ve kusursuz kadrosuydu. Buna rağmen en zorlayan takım Türkiye oldu. Beşiktaşta da iyi işler yaptı. Katılmıyorum pek o ruhu aşılayacak olan kişi zaten hocadır. Ruh aşılamıyor motivasyon veremiyorsa hocaya gerek yok niye milyonlar verilsin al oyuncu takım kendi kendime oynasın antrenman yapsın
Öncelikle hatalarını söyliyim. 1- Dünya kupası oynandığı ve bittiği tarihte hatta öncesinde Galatasarayın başında Fatih Terim değil Lucescu vardı. Gs kadrosu başarısı dersen bu Fatih Terimin değil Lucescunun başarısı olur :) Fatih Terim 1 temmuzda geçti. 2002 dünya kupası ise 30 haziranda bitti oysa :) 2- Verilere baktım. 23 kişilik kadroda = 5 Galatasaraylı - 4 Fenerbahçeli - 2 Beşiktaşlı vs. diğerleri Gaziantep, ingiliz ve italyan kulüplerine aitti 1 tane de ispanyol kulübü var. Brezilya ile oynan kadroya bakalım. 1-R. Reçber = Fb 2- F. Akyel = Fb 3- Y. Baştürk = Leverkusen 4- E. Belözoğlu = İnter 5- T. Kerimoğlu = Blackburn 6- B. Korkmaz = Gs 7- A. Özalan = Aston villa 8- Ü. Özat = Fb 9- H. Ünsal = Blackburn rovers 10- H. Şaş = Gs 11- H. Şükür = Parma
Brezilya maçı 3 Fenerli 2 Galatasaraylı oyuncu oynamış mesela.
@t2pac1109 Oyuncular yıldızlaşıp parladıktan sonra kulübe transfer olması o dönem oynanan turnuvada ağırlıklı o takımın başarısı yapmaz. Galatasaraylı oyuncu fazlaydı ama çokta ezici diyemeyiz 4 oyuncu ile Fener takip ediyor. Maçlara baktığımızda ise genelde Fenerli oyuncular daha çok ilk 11 deydi. İlla bir kulübe başarı katacaksak Fener demek lazım. Orada her oyuncunun başarısı var bu başarı bir takıma ait olamaz dersin 23 kişilik kadronun en az 10 tanesi bir takıma aittir ilk 11 ezici üstünlükle bu takımdan çıkıyor o zaman anlarım ancak böyle bir durum hiç bir zaman olmadı 2002 de. Zaten kupada Fatih Terim Gs başında değildi bile takımda Lucescu vardı. Turnuva sonrası da Galatararaya geçen oyuncularıda turnuvada Galatasaraylı diye adlandıramayız çünkü turnuva bittikten sonra Gs geçtiler.
şu an çocukça davranıyorsun. Benim eski yorumlarda feneri eleştirdiğimi görebilirsin. Dikkatli okusaydın diğer takımların da iyi yönetilmediğini söyledim. Ben sana gerçek olan bir şeyi söyledim ama sen hayla yanlış olan bir şeyi savunuyorsun. Futbol bilgin futbol tarihi hakkında bile bilgi sahibin değilsin. Ezberletilmiş şeyleri söylüyorsun. Dünya kupası sonrası geldiği zamanda zaten terimin gssi 6-0 fbye yenilmişti. Sen dedin fatih terimin başarısı ben dedim madem öyleyse lucescu çünkü o dönem dünya kupasında gsde lucescu vardı. İlk 11 de ise gs ağırlıklı kadro oluşmadı zaten dengeli ya da fb ağırlıklı kadro oldu. Ben bu dediklerimde hiç bir trollük göremiyorum. Öyleyse o tarihte takımın başında lucescu olmadığını kanıtla bize. Neyse yaşına veriyorum muhtemelen 12-16 yaş aralığında bir çocuksun hareketlerin onu gösteriyor.
@f4t1h-_-1993 @t2pac1109 Arkadaşlar bırakın galatasaray fenerbahce tartışmasını veya kimin en çok oyuncu verdiğini. 2002 dünya kupasına gelince o takım galatasaray, fenerbahce veya lucescu'nun değil fatih terim'in takımıydı dememiz lazım... Örnek veriyorum. Okan buruk, emre belezoğlu, hakan ünsal, ergün pembe, bülent korkmaz, fatih akyel, hakan şükür, tugay kerimoğlu, suat kaya ve hasan şas'ı milli takım seviyesine yükeselten yıldız yapan fatih terim'dir... Bunu ne galatasaray'a, ne de lucescu'ya mal edemeyiz! Artı emre belezoğlu ve okan buruk'un o dönemde inter'de ve hakan şükür ve tugay kerimoğlu'nun avrupa'da oynaması hiç bir şey değiştirmez. Özellikle emre belezoğlu'na uefa yarı finalinde forma verip seviye atlatan'da fatih terim'dir... Yani işin doğrusu 2002 yılının başarası galatasaray'a değil fatih terim'in çıkarttığı oyunculara ve o dönemin milli takım hocası şenol güneş'e yazar diyecem ama onun da bu manasız korkaklığı yüzünden bence dünya kupasında final oynama belkide şampiyon olma şansını kaçırdık! Özellikle ilhan mansız'ı hakan şükür ile beraber oynatmayarak bence elenmemize sebep oldu.
Fatih TERİM'i çok seviyorum, Galatasarayliligi, Galatasaraya kazandırdıkları sorgulanamayacak bir teknik adam. Ancak artık takımda teknik direktörlük görevinden ziyade, idari kadroda yer alması gerektiğini, takımın başına ise, uzun vadeli, illa ilk seneden şampiyon yapması zorunlu gibi düşünülmeyen, geleceğe yatırım olan bir teknik adam getirilmeli. Nuri ŞAHİN örneğinde olduğu gibi, bu isim Okan BURUK'ta olabilir, Selçuk İNAN'da. Her yıl, hatta yıl içerisinde birkaç hoca degistirmenin hicbir takıma faydası olmaz, Hele de Galatasaray gibi büyük camialara.
Orası pek belli olmaz! Fenerbahçe için son 4 senedir aynı şey söyleniyor ama sonu hep hüsran... Galatasaray'ın ise şu an ki kadrosu şampiyonluk için oldukça yetersiz.
Fatih terim gelmeyecek bu kesin Marco Rose eski Dortmund un hocası bir aday Okan buruk bir aday Nuri Şahin bir aday De zerbi bı aday Tuğberk tanrıvermis Hüseyin Eroğlu da adaylar arasında Bunlar sadece bilinen ler Fatih terim, Tudor, Mancini gelmiyor
Fatih terim daha yapamıyor hikmet karaman da büyük takım hocası değil Bize okan , m. rose, Nuri hoca,, tuğberk ve Hüseyin hoca gibi genç lere önem veren adam Lazım. Fatih hoca yüzünden bertuğ elmazı kaybettik emir tintis e şans vermedi daha nicesi bı yararı kerem aktürkoglu son 2 yılda başka karı yok Bertuğ Taylan ve Berkan dan bin kat daha iyi oynar dı
Fatih Terim ile çalışmak istediğini hiç zannetmiyorum. Dursun Özbek'in kaybettiği seçimde Rahmetli başkan Mustafa Cengizden yana olmuştu Fatih hoca. Ki hangi başkanla çalışsa sorun yaşadı Fatih terim. O sebepten Fatih hocayla çalışmak istemiyor bence.
Valla bu Fatih Terim muhabbetlerine çok gülüyorum. Cidden soruyorum, Allah gecinden versin de Fatih Terim ölürse bu GS'liler ne yapacak? Yeter artık abi bıkmadınız mı? Altıncı, yedinci, sekizinci.. Uzar gider böyle. Başka hoca mı yok?
Aslında yabancı elit hocalar var ama galatasaray'a niye gelsin ki? Takımda ne iyi kadro var ne de kulüpte iyi transfer yapabilecek para var, niye gelip kariyerini tehlikeye atsınlar ki? Bir tek mancini geldi ama o dönemde para harcayan ünal aysal ve iyi bir kadro vardı. Sneijder, drogba vesaire...
Onun için yerli hoca gelir diyorum... Okan buruk bir hikmet karaman ikinci aday olur bana göre. Bunlar olmaz ise elit diyebileceğin bir tek şenol güneş, aykut kocaman ve fatih terim var... Ilk ikisi olmayacağına göre bir tek fatih terim kalıyor. Belli bir kesimde ilhan palut veya nuri şahin diyor ama bence onlarda yeteri olgunlukta değil. Onun dışında emre belezoğlu olabilir ama o na da bence taraftarın bir bölümü karşı çıkar, halbuki şu anda en iyi çıkış yapan lider özellikleri olan 2-3 genç hocadan biridir...
İstanbul takımlarından Galatasaraylı ve Fatih Terimi seven biri olarak aynı kitabın tekrar tekrar okunması sonucu değiştirmez diye düşünüyorum. Yenilenmeli, yeni yeteneklere yer açılmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Galatasaray’ın aydınlık geleceğinin çaresi dün de bugün de yarın da Fatih Terim’dir.