Bir iki gün sonra dambıl alacağım ama öncelikle kondisyon bisikletimi ve koşu bandımı kurmam gerekiyor. Dambıl ağırlığı olarak 2.5 KG düşünüyorum, sizce yeni başlayacak birisi için çok mu ağır? Yoksa daha az ağırlığı olan bir dambıl mı satın almalıyım?
Spora yeni başlayan birisi için dumbbell ağırlığı kaç kilo olmalı?
Bu aslında biraz senin direncine ve potansiyeline bağlı. Direnci zayıf bir insanın 10 kg dumbella başlaması çok yanlış olur örneğin. Ama herkesin genel olarak ideal başlama ağırlığı 1 ila maksimum 5 kg arasında olmalıdır.
Kilo verme amaçlı 3 kg dambıl gibi daha düşük kilolarda dambılları tercih edebilirsiniz. Ancak kas kütlenizi artırmak istiyorsanız, ağırlığı değiştirilebilen ya da profesyonel serilerden tercihinizi yapabilirsiniz. Dambıl kullanmaya yeni başlıyorsanız 1 kg ile 5 kg dambıl arasında tercih yapabilirsiniz.
Kaldırabildiği ağırlık olmalı, kişiye göre değişir, ama mutlaka zamanla arttırmalı eğer arttıramıyorsa ilerlemede sorun olabilir. ya set sayısı ya da ağırlık zamanla artarsa daha iyi olur, yağ yakımı için.
O senin kaldira biliceyin arğırlıkta olmalı ve damili günde 20sağ 20sol yapican ve diyer gün 25 sonraki gün 30böyle böyle kaldîra bilirsin ama bana sorar san kizlarda dambil ve kolkasi yavan durur
Yok ta seninimi acelen var benimi anlamadım sadece paylaştığın durumlar benim nedese çok dikatimi çekiyor bukadr hobilerin varken neden bu site yi seçtin ben şahsen can sıntısından boş vakitten öyle yorum yapiyorum
Evet 22 kilo vermiştim. Hem de evde.. Diyet falan denedim ama işe yaramadı. Bizde o zamanlar kondisyon bisikleti falan almistık yine. Baya fark etmişti.. 47 kiloya düşmüştüm... Şimdi yine aynısını yapacağım. 😊
Evde geçmiste 22 kilo vermis birisine mi soyluyorsun bunu? Spor salonuna gitmistim ise yaramadi. Evde azimle sakin sakin yaptim 3 ya da 4 ayda da 22 kilo verdim.
Evde kilo veremezsin demedim kalabalık yapma çok yer kaplıyor aletler salona o yüzden git dedim bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok ayrıca 22 kilo veren biri hangi ağırlık hafif gelmiyorsa başlangıçta onunla başlaması gerektiğini bilir gidersin decaltlona deneyerek alırsın
Spor salonuna gitmeme gerek yok evim yeterince buyuk ve bos odam var. O yüzden dolayida evde yapmayi tercih ettim. Dambıl konusunda da gecmiste yaptigim icin biliyorum 5 kilo kullaniyordum ve asiri agir geliyordu.. 2.5 kilo dusundum ve sorumu da sordum. Beni azarlamana gerek yok.