Bu uygulanan programa göre değişiklik gösterebilir. Örnek veriyorum, bir vücut geliştirme sporcusu kaslarını ısıttıktan sonra soğumadan o kas grubunu zorlayabildiği kadar zorlamak ister. Bunun için 4 tekrarlı bir set için ortalama 8 dakika yeterlidir. Genel olarak programlarda 8 hareket oluyor. Bende bu şekilde. Eğer ben 1 saati geçirirsem, bu bir yerde hata yaptığım anlamına gelir. 10 ve üstü hareket olan programlarda dinlenme arası olur. Dinlenme arasını sporcu kendisi belirler. Bu isterse 10 dakika olur, isterse 2 saat. 10 dakikadan baz alırsak minimum 1,5 saat sürecektir.
Bu hesaplamayı tekrarlar arasında 1 dakikalık dinlenme süresi baz alarak yaptım. Buna göre programınızın ideal süresini hesaplayabilirsiniz. :)
İdeal spor süresinin günlük en az 30 dakika en fazla ise 90 dakika aralığında olması gerektiği biliniyor. Düzeli yapılan egzersizler, kasları aktif olarak çalıştırır. Bu nedenle kasların dinlenmesi ve yenilenip toparlaması için, belli aralıklarla spora ara verilmelidir.
Kişiden kişiye değişir mesela ben ağır kaldırıp az tekrar yapıp çok dinleniyorum süre uzuyor fazla uzatırsan süreyi kilo almanı sağlayan hormonlar salgılamaya başlarsın
Valla ben 1 buçuk saate yükselttim eskiden 30 dakika bir şeydi şimdi daha zorlu yapıyorum kendime de dikkat ediyorum hareketten harekete geçiyorum hiç sakatlık geçirmedim Allaha şükür 😇
Antrenman türüne göre değişiyor. Güç ve hipertrofi antrenmanlarında 45-60 dakika arası ideal. Gün içerisinde yediğiniz öğüne göre bu süre artabilir tabii ki.