Evet arkadaşlar göreve geldiğinden beri lig'te en çok puanı ismail kartal yönetiminde fenerbahçe topladı. Peki sizce ismail hoca gelecek sezonda takımın başında olmalı mı, yoksa yerine löw veya jorge jésus tipinde kariyeri tartışmayacak bir hoca mı getirilmeli? Bu arada ali koç seneyede başarısız olursa bana seyirci tarafından istifa ettirilir... Ne düşünüyorsunuz?
Fenerbahçe'de sezon sonunda İsmail Kartal gitmeli mi, kalmalı mı?
İsmail Kartalla fbnin bu kadar başarılı olmasını hiç beklemiyordum, çok şaşırdım. Çünkü vakti zamanında Aziz Yıldırımın "ben bu takımı teknik direktörsüz de şampiyon yaparım" adlı meydan okuması vesilesiyle takımın başına getirilmişti ilk. Şu tabloda gitmemeli bence.
Bence Ali koç görevde kalmak istiyorsa taraftarlar arasında bir anket yaptırıp ona göre teknik direktör bulmalı. Eğer başarısız olunursa taraftar hiç bir şey diyemez çünkü teknik direktöre taraftar çoğunluk olarak karar vermiş olacak ;) İsmail Kartal gibi yerli hocalara daha çok şans verilmeli diyorum. Ayrıca Türkiye ligi önemli fakat Avrupa'da başarı çok çok daha önemli bu yüzden bir antrenörle anlaşırken en az 5 yıllık kontrat imzalanmalı. Hocanın kafası 5 yıl rahat olmalı ki ona göre kadro kursun, başarı gelecekse bu şekilde gelir.
Anket konusunda sana katılmıyorum ve kararı kesinlikle başkan vermeli. Daha önce taraftar istedi diye ersun yanal'ı getirmişti ve o aynı taraftar sonra ersun istifa diye tribünlerden bağırdı...5 yıllık kontrat işini yapacak zamanı yok çünkü fenerbahçe taraftarı gelecek sezon şampiyonluk görmek istiyor ve eğer başkan bunu başaramazsa kendiside bırakmak zorunda kalır!
Tribünde Ersun hoca diye tempo tutularak getirildi sonra istifa diye tempo tutuldu. Benim kastettiğim anket böyle bir şey değil 😊 çok daha profesyonelce olmalı ve atıyorum 30 milyon taraftar varsa en az yarısının fikri sorulmalı. Anketin süresi en az bir hafta olmalı başarısız olunması durumunda dahi hocaya sahip çıkılması gerektiğini ifade edip ona göre bir isimle en az beş yıl anlaşma yapılmalı. Gerçi Ali koç kredisini baya tüketti fakat gider ayak güzel bir icraat başlatmış olmaz mı?
Tamam söylediklerin mantıklı ama taraftar önce ister sonra başarı gelmeyince istifaya davet eder ve sorumluluğu başkan'a yükler... Yani her halükarda sorumluluk başkana aittir.
Ali Koç'un devam etmeyeceğini okumuştum. Bence devam edilmesi gerekiyor. Bu kadar maçı kazanmak tesadüf değil. Disiplinli bir hoca gördüğüm kadarıyla. Boş konuştuğu bir zamanı da göremedim. Bir yenilgiden sonra Fenerbahçe taraftarı hocayı bitirir. Sabır yok..
Kulüpler maddi anlamda pek iyi değiller. Bu nedenle hem takımı tanıyan hem de ülkeyi tanıyan hocalarla çalışmak bence şu an en mantıklısı. O yüzden İsmail Kartal ile devam edilmesi bence en doğrusu
Ali koç gitsin, sonrasına bakarız. İsmail hoca başarılı olacağının sinyallerini verdi, lakin artık uzun yıllar takımın başında olacak bir teknik adam gelmeli.
Ali koç bana kalırsa geçen seçimde gitmeliydi ama fenerbahçeliler devamlı bunun parasına güveniyor ve adam cebinden para vermemek için acun ile tv 8'de yardım kampanyası yaparak para topluyor, şaka gibi!
Yılmaz vural'ı getirmeye ne gerek var? Zaten ismail hoca iyi yönetiyor... Ama bence başkan riske girmek istemediği için dünya çapında bir isim getirmek istiyor.
Ismail kartal gerçekten fenerbahçe'ye bir hava getirdi ama o na bakarsan geçen sene emre belezoğlu hem hava getirdi hemde fenerbahçe'yi iyi top oynatıyordu ama o na rağmen başkan emre'yi gönderdi. Yani ne olursa olsun başkan yine kendini bildiğini okuyacak gözüküyor ve başaramaz ise gitmek zorunda olacağını biliyor... Seneye ismail kartal yönetiminde 6-7 puan geriye düşerse taraftar baskısını kaldıramaz, ama löw veya dünya çapında bir hocayla başkan daha güvende olur.
Fener şike olaylarından sonra zaten gudubet takım gibi oldum Takıma have getiren değil pili bitmiş para peşinde koşanlar geliyor. Buna başkan da dahil.