Öyle futbolcu ayartma ya çalışıp, sağda solda oyuncuda bizi istiyor deyip boş boş konuşursan eline verirler böyle, demekki oyuncuda sizi istemiyormuş, fenerbahçe bir oyuncuya Türkiye'deki rakipleri ile birlikte talip olur ve oyuncuda fenerbahçeyi isterse, fenerbahçe o oyuncuyu alır, bunu herkesin anlaması lazım, tabi yine diğer takım muhasebecileri çıkar biraz sonra ama fenerbahçenin İrfancan gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardı.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İrfancanı 10 Milyona Fenere kitleyip 22 yaşındaki satın alma opsiyonu 60 Milyon Euro olan Gedson Fernandesi almak asrın olta atışıdır. Fener transfer çalımı atalım derken büyük oltaya düştü. Kendilerinin bu sazanlığı için tebrik ediyoruz. Şimdi alsınlar 10 Milyonluk İrfanı tepe tepe kullansınlar😎
peki bu gollerin kaç tanesi penaltı? Thiam falcaodan 1 eksik atmış thiam kaç paraya alındı falcao kaç paraya alındı? Samatta çok fazla topla buluşturulamadı ve sakatlık geçirdi. Takıma osai ve mesutun monte edilmesiyle goller atacağını düşünüyorum
Falcao sakatlanmasa kaç gol atardı peki? Radamel Falcao geçen sene bile gol ortalaması en yüksek olan oyuncuydu. Falcaoya bonservis verilmedi ama Samatttaya 6 Milyon Euro verildi peki ne yapıyor samatta?
Falcao sahada olunca bi şekilde atıyor zaten mühim olan sakatlanmaması. Şu andada İspanyada tedavi görüyor daha sağlam dönecek
Sonuç olarak çok yüksek bir bedel ödeyip verim alabildiniz mi peki? Samattaya laf ediyorsunuz gedson çok mu iyi bir istatistiğine bakın isterseniz. Buraya yazıyorum eğer sakatlık geçirmese takıma mesut ve osai katıldıktan sonra daha çok gol atar. Falcao şimdi tedavi görüyor yarın öbür gün sakatlanma riski yine çok fazla. Şimdi kim zararda kim karda
Falcaoya bonservis verilmediki. Maaşındada ciddi bir indirime gitti. Samatya’ya 6 Milyon Euro verildi. Falcaonun tek maliyeti maaşı. Samattanın maaşı+Bonservisi var. Falcao Fenerin forvetleri kadar gol oynasa 2 katı gol atmıştı
Gedsona maç oynamamış diyosun ama Osayi kaç maç oynamış? Mesut kaç maç oynamış? Bunların istatislikleri nasıl baktınmı?
Gedson çok değerli bir oyuncu. Genç ve yetenekli. Kimse boşu boşuna 60 Milyon Euro opsiyon koymaz. Benficada serbest kalma bedeli 120 milyondu. Taliscadan bile daha değerli bir oyuncuydu Benfica için.
Emre ikili ilişkilerini kullanıp Başakşehirle faiş fiyata İrfancan için anlaşırken Fatih Terim o esnada ikili ilişkilerini kullanarak Rui Costa ve Mourinhoyla konuşup Gedson Fernandes transferini bitirmekle meşguldü. Buda parayla reklamla olmaz saygınlıkla olur
Gedson a bu kadar nağmeler dizerken yukarıda bu konuşmaya vasile olan İrfan canı da yerden yere vuruyorsunuz çok komik. Ayrıca sakat bir futbolcuya boşu boşuna milyon dolarlar verip ama o çok iyi çok katkı verdi demeniz ayrı bir komik. Mesut Özil gibi bir dünya yıldızıyla gedsonu kıyaslamanız apayrı bir komiklik. İrfan can istendi , alınamayınca da biz zaten fiyat yükselttik diyip transferden birkaç saat önce dayan irfan demeniz de komik. Ayrıca osayi de çok yetenekli bir futbolcu
İstatisliklere bakacak olursak 65 maçta 54 gol atan Diagne ligin en iyisiydi. Mesut dünya yıldızı olabilir buna itiraz yok peki Falcao ney? Oda bir dünya yıldızı. Hatta dönemin en iyi forveti olmuş bir isim. Diğerini kötüleyip Mesuta nağmeler dizmekte neyin nesi? Falcao sakatta Mesut Arsenal’de şov yaparakmı geldi. Adam 1.5 senedir top oynamıyor nerdeyse.
İrfancanı yerden yere vurduğumuzu kim söyledi? Sadece bu rakamları etmeyeceğini söyledik. Gedson Fernandes ismi çıktığında kimse inanmadı. Satın alma opsiyonu 60 Milyon olan genç bir oyuncunun Türkiye’ye geleceğine sen inanırmıydın? İrfanın istenmesinin sebebi oyuncunun bizi çok istemesi ve bonservisle alınacak olmasından dolayıydı. Gedson ise kiralık. İrfan tabiki iyi bir oyuncu ama Galatasaray’da öyle Başakşehirden açık arttırmayla oyuncu alacak bir kulüp değil. Sonuç olarak Galatasaray son günde fiyatı bilerek arttırıp İrfanı büyük rakama Fenere aldırıp kendisi ise ondan daha iyi olan Gedson Fernandesi aldı. Yoksa Gedson Fernandes öyle 2 saatte alınacak bir oyuncu değil.
Gedson İrfancandan 3 yaş küçük olmasına rağmen bu zamana kadar piyasa değeri çok daha yüksekleri görmüş bir oyuncu. İstatisliklere bakıyorsan bunada bakabilirsin
Diagne ye laf eden mi var. benim de severek izlediğim bir futbolcu. Falcao şu an sadece yatarken , mesuttan daha fazla maaş alırken ikini kıyaslamak ne derece mantıklı bilmem. Galatasaray her yerde istiyoruz istiyoruz dedi oyuncu alınamayınca da fiyat arttırma olarak kondu adı. İrfancanın zaten ederi o kadar ki 10 milyon Fenerbahçe takas da yaptı. Benim burda söylemek istediğim 10 milyon kiltlenmedi büyük yıldız dediğin Gedson Fernandes ile istatistiğine bakabilirsin.
Fenerbahçe elindeki parayı şimdi kullanmasa önümüzdeki sene kullanamayacak. Seneye yabancı sınırı da varken bence kazık falan değil gayet de uygun. Kör gözlerle yok biz oltaya getirdik demek de doğru değil.
Cidden bir futbol sever olarak Mesut’un o kadar kazanacağına inanıyormusun? Fenerbahçe sırf limitlere uymak için Gustavonun maaşını düşürdü el altında verecek bir kısmını. Arsenal sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Mesutu hem bedavaya verip hemde maaşının tamamını ödeyecek kadar saygınlığını kaybetmiş bir takımmı sence? Adamlar öyle yapacak olsa sezon sonuna kadar kadroda tutar neden Fbye böyle bir kıyak yapsın
İrfan daha uygun bir transferdi. Çünkü oyuncu bonservisiyle gelecekti. Fatih Terimle ilişkisi iyiydi orta sahada beraber oynayacağı Taylanla kankaydı ve yerli bir oyuncuydu. Gedson ise kiralık.1.5. Sene sonra elinde tutup tutamayacağın belirsiz. Ama oyuncu kıyaslamasında Gedson önde götürür. Bak İrfana Avrupa’dan bir tane bile teklif yok.
Arda Turanda bir dünya yıldızıydı ama şimdi takımın nerdeyse en az kazananı. Yani anlayacağın konu isimse Falcao ve Arda ismide Mesuttan daha düşük ve kariyersiz isimler değiller. Bu arada Falcao iyileşmiş Fener maçında oynayacak
eğer maaşda oynama varsa er geç bu ortaya çıkar. Bir usulsüzlük yapılsa ortaya çıkarılır. Falcao gelir oynar belki gol de atar belki galatasaray o maçı kazanır ama ondan 2 maç sonra sürekli sakalığı bulunan falcaonun 2 aylık bir sakatlık geçirmeyeceğinin garantisi var mı? Bence irfandan ziyade falcao bir çalımdır hem de asrın oltası.
Konu kankalıksa diğer takımları bilmem ama Fenerbahçede en azından bu dönem kimse dışlanmıyor İrfan da en kısa sürede kendine yer bulur.
bu arada sakın yazdıklarımı sataşma veya kavga gibi düşünme. Bu daha çok hoşuma gidiyor. Benim belki yanlış düşüncem var belki karşı taraf yanlış düşünüyor derken beyin jimnastiği yapmış olur insan .
Mesut’un maliyeti açıklamalara göre bonservis yok ve bu sene maaşının tamamını Arsenal ödeyecek. Mantıken baktığın zaman Arsenal dediğim gibi oyuncuyu hem bedavaya verip hemde tüm maaşını ödemez. En kötü kadrosunda tutar sezon sonuna kadar. Çünkü aynı maliyet. Birde bonservisi olmayan ve yıllık sadece 3 Milyon Euro kazanacak Mesut için Acun Ilıcalıdan tut birçok sponsor neden devreye girdi? Fb yıllık 3 Milyon Euro ödeyemeyecek kader kötü bir durumdamı
Vedat konusunda o da önce Gsye gelmek istedi. Vedat transferi gündemdeyken Falcao ismi henüz medyada bile yoktu. Vedattan sonra Samatta istendi bonservis yüksek gelince ve taraftar dünya yıldızı isteyince Falcao transfer edildi.
Falcaonun sakatlanmayacağı garantisi yok ama aynı şeyler Mesut içinde geçerli. Futbol bu herşey olabilir.
bir süredir burdayım genellikle sorulara erkekler cevap veriyor ve çoğunlukla ilk karşıt fikirde küfür vs edip zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar. O yüzden kavga veya sataşma niyetinde olmadığımı belirttim
Mesut performansa dayalı değil siyasi sebepten forma giyemedi yoksa beceriksiz olduğundan değil. Adam 33 yaşında oynayacağı kaç yılı kaldı ki? En fazla 5 yıl oynar. Yurt dışında yine siyasi nedenlerden dolayı dışlandı zaten okursan hayatını hep dışlandığını okursun. Gelmiş bu yaşına artık paradan bir miktar indirime gitmiştir. Ali Koç transfer için birkaç yıldır görüştüklerini açıkladı. O yüzden işin parasal kısmında çok fazla illegal işler döndüğünü düşünmüyorum.
Vedat konusunda gs kendi kendine gelin güven oldu. Yok rizede bir aslan varmış da ne. Taraftar gaza geliyor sonra oyuncu fenerbahçeyi seçtiğinde de parayı seçti vs oluyor. Adam geçen senenin çöp kadrosunda yine çok iyi gol attı. Ligdeki diğer forvetler çok fazla pozisyona girerken samatta az pozisyona giriyor. Mesela atıyorum bir maçta abubakar 15 pozisyona giriyorsa samatta 7 pozisyona giriyor. Ondan çok gol atamıyor ama çabalıyor. Sen şimdi gidip kusura bakma sadece türbünden takımı destekleyip attığı gollerin yarısı penaltı olan falcaoyu savununca biraz saçma bir kıyas oluyor. Soracak olursan fenerbahçeye para yemeye gelenler olmadı mı oldu. Mesela slimani vb.
Futbolda her şey olabilir dediğin gibi daha geçen gün benim inanılmaz beğendiğim pelkas sakatlandı. Hiç beklemiyordum. Ama şöyle bir şey var falcao yaş itibariyle de kafasında futbolu bitirmiş bir şut çekse adele gidiyor. Allahın işine karışılmaz ama şimdi hangisinin sakatlanma yüzdesi daha fazla. Geçmişte yaptığına saygı duyarım ama adam para yemeye gelmiş kulübe asıl galatasaray asrın oltaya gelişini yaşadı. Şimdi sen irfan can ı böyle sanki çok beceriksizmiş de öyle 10 milyon keriz parasıymış gibi yazınca ben de yazma ihtiyacı hissettim. Ayrıca 10 a değil 7 ye alındı.
İrfan için 7 Milyon net ve bonuslar var galiba. Bide Deniz Türüç var o da 4 Milyona alınmıştı sanırım emin değilim. İrfan olayı çok saçma bir hal almaya başladı. Göksel Başkan bir Gsyi arıyor bir Fbyi arıyor bu fiyatı verdiler diye. İş resmen açık arttırmaya döndü. Fb şu anda şuurunu kaybetmiş bir takım. Bu sene Şampiyon olalımda gerisi önemli değil diyorlar. Şampiyon olamazlarsa durum çok vahim.
Şunu bi netleştirmek lazım. Rakamlar eşit, şartlar eşit olunca oyuncuların ilk tercihi Gs oluyor. Fb ise daha fazla para vererek alıyor. Burda Fbnin esas düşünmesi gereken “Biz neden Gsyle aynı parayı verdiğimizde oyuncular bizi değilde Gsyi tercih ediyor “ olmalı.
Samatta hakkında oyuncuya pozisyon gelmiyor fikrine katılmıyorum. Bu tamamen pozisyon bilgisi ve golcü sezgisiyle alakalı olan bir durum. Burak Yılmaz zamanında çok eleştiriliyordu sürekli gol kaçırıyor diye ama adam hareketli ve pozisyon bilgisi üst düzey olduğu için çok pozisyona giriyordu. Halbuki Fb sırf transfer çalımı atacağım diye İrfanı değilde Maregayı alsaydı çok daha iyi olurdu o paraya
göksel gümüşdağ tabii ki kendi kulübü için en iyi teklifi kabul edecek. Tüm teklifleri değerlendirecek. Göksel gümüşdağ galatassarayın parayı peşin ödemeğinden o parayı da veremeyeceğinden dolayı Fenerbahçeyi tercih etmiş olabilir. Oyuncu da profesyonel olacak bir yerde. Eğer a veya b takımında oynamak istiyorsa Reddetme hakkı var. Kaldı ki tüm sosyal medyada irfan can gs li algısı oluştuğundan dolayı para için irfan can fenere gitti algısı var. Halbuki futbolcu serbest hangi takımda oynamak isterse oynar.
Bir de rakamlar eşit olunca futbolcuların gs yi tercih ettiğini kim söyledi futbolcular mı? Mert hakan sözlerini tutan bir takıma geldim dedi bir röportajında. Demek ki adamlar sözlerini tutmamış da Fenerbahçeye gelmiş. Yoksa mert hakan koy bir galatasaray taraftarıdır. Ben irfan canı bir çalım değil geleeceğe yatırım olarak düşünüyorum.
İrfancan sosyal medyadan boşu boşuna Fatih Terimi takip etmedi. Boşu boşuna babası Tvye bağlanıp “Oğlum Gsde oynamak istiyor “ demedi. Bunlar hepsi transfer baskısı kurmak içindi oyuncu kanalından. İrfan yaz ayında 26 yaşına girecek.1.5 sene oynattın sattın diyelim.10 Milyon verdiğin adamı 27 yaşında çok daha fazlasını satman çok zor. Haa alırsın uzun yıllar oynatırsın o ayrı
Mert Hakan zaten Şükrü Hanedera mesaj atmıştı. Derbi sonrası. Verilen sözler tutulmadı kısmına katılmıyorum. Emre Kılınç nasıl geldi o zaman? Bu tamamen karakter meselesi. Rolex muhabbeti bile çıktı. Gsye gelmek isteyen bir oyuncu böyle ufak hesaplar yapmamalı.
Fb diyelimki Şampiyon oldu ama Avrupa’ya dahi gidemeyecek. UEFA’nın bir yaptırımı olacak. Gsnin böyle bir derdi yok. FFPye uyulmuş ekonomik olarak düzelmiş. Ali Koçun bu sene Şampiyon olmaktan başka çaresi yok.
şimdi irfan can fatih terimi takip etti diye galatasaraylı mı oldu? Ona bakarsak fenerbahçeli futbolcuları takip ediyor idollerim emre ve alex diyor. Oğlum fenerbahçeli ama dayıları ilerleyen zamanlarda galatasaraylı yaptı diyorBu arada hangi takımlı olduğu beni gerçekten zerre ilgilendirmiyor orası ayrı. Ama oyuncu bir yerde profesyonel olacak. Ali koç mesela emre akbabanın forma numarası bile belliyken gitti emre ben galatasaraylıyım teklifinizi kabul etmiyor gönül verdiğim takım galatasaray dedi diye Ali koç vazgeçti. Benim çoğu galatasaraylı arkadaşım şimdi küfrediyor orası ayrı. Hani gidip fiyat yükseltip hemen alma durumu olsa bile oyuncu istemedikten sonra transfer olmaz.
Ben mert hakandan nefret ederim hiç sevmem ama oyuncu bu kadar koyu galatasaraylıyken transfer yatmışsa demek ki gerçekten bir takım sözler veya oyuncuya sunulan vaatler yerine getirilmemiştir.
Kısaca anlatmak istediğim futbolcu profesyonel olmalıdır. İçinde bir takım tutar ama kendisi için hangi teklif akla yatkınsa orayı seçer. Şimdi futbolcuların mesut gibi bir yıldızla beraber oynama fikri daha cazip gelebilir orayı bilemem. Ama irfan istemedikten sonra fenere adım bile atmazdı. Bence takıma yararı olur. Alır satarlar mı yoksa tutarlar mı orası kulübe kalmış. Ama kesinlikle çöp değil. Bence ilk yorumda bahsettiğiniz gibi kiltleme diye bir durum yok. Ama herkesin düşüncesi kendine tabii.
Tabiki her oyuncu her takımdan oyuncuyu takip edebilir bundan normal bişey yok. Ama artık sosyal medya oyuncular tarafından transfer konularında medyaya mesaj gönderme konusundada sık kullanılıyor. Falcao olayıda sosyal medyada başladı.
Esasında ne Mert Hakan Fbde nede Emre Kılınç Gsde ilk 11 oynayacak oyuncular değiller
Fenerbahçem bir oyuncuyu isterse alır. Fatih Terim in oyuncunun gönlü bizde diye ahlaksız transfer politikası izlemesine rağmen... Vedat Muriç, Mert Hakan Yandaş, Irfan Can Kahveci... büyük takım transferde de büyük olur!💛💙
O öyle mi oldu yoksa imparator kendisini takip ettiklerini bildiği için gündem mi saptırdı bilemedim İmparator zeki adam Baktı rakibi fener hiç uğraşmadan gs kime talip olursa ihtiyacı var yok gidip alıyor İrfan diyip feneri yönlendirdi
onlar konuşur FB yapar. Şmdi gs taraftarları yaşadıkları büyük hayal kırıklığının etkisiyle kendilerini avutmaya çalışan bir takım saçmalıklara sarılıyorlar. Komik yaklaşım bence
Hayırlı olsun. Asıl ihtiyaç değildi ama Fenerbahçe demek orta saha demek. Solda eksik var yerli bir oyuncu ile de anlaştık ama mevkisi ne bilmiyorum bakmadım da.
Normalde voleybol ve basketbol sonuçlarını paylaşmıyorum ama bu günki sonucu paylaşmış olsam da taraftar şaşırmaz sonucu çünkü olması gereken o. Metin sipahioğlu çok güzel söylemiş. Metin Sipahioğlu: “Galatasaray maçlarında tüm branşlarda her zaman normal olan Fenerbahçe galibiyetidir. Bu yüzden yaygaraya gerek yok ancak tersi olsa eminim suyun karşı tarafı yaygarayı koparırdı.
Cevap sahibi
+1 yıl
aynen bir yeniyorlar tesadüf arada yok yenilmez armada yok sarayın sultanları falan
Yarın ali koç başkana gidip 1 tabak bok götüreceğim galatasaray bu boka 5 mil euro verdi almak istermisiniz diye soracağım oda tabi deyip 10 mil euro verecek muhtemelen zengin olmanın formulünü buldum