Spor yapar yapmaz mı protein tozunu içmeliyiz yoksa spor sonrası 30-60dk arasında almak mi daha mantıklı? Birde protein tozunu suya veya Süte katmanın bi farkı var mı? protein tozumun arkasında suya karıştırın yazıyor.
Spordan sonra proteinin 30-60 dk arasında alınabileceğini öğrendim. Aynı şey protein tozu için de mi geçerli?
Selamlar, spor sonrası protein almak oldukça faydalı olur. Mesela sizin gün içerisinde 80gr protein almanız gerekiyorsa bunun 30 gramını spor sonrası alabilirsiniz. Diğer kalan kısımlarını gün içerisinde alabilirsiniz. Protein tozunu su ile içerseniz mideniz daha kolay hazmeder. Süt ile içildiği zaman ağır gelebilir, sindirmesi zor olur. O yüzden su ile tüketmek daha iyi bence. Yinede sizin kendi tercihiniz.
Whey proteini, günün '' her vakti '' alınır. Şart yoktur, kural yoktur, ''belirlenen saatlerde alınırsa etkisiz olur'' durumu asla yoktur.
Ama, whey proteini yoğun bir tempodaki idmandan sonra bedenin yorgun düşmesinin hemen ardında, yani idmandan 5-10 dakika sonra alınabiliyorsa harika olur. Neden? Çünkü bedenin vitamin, mineral ve enerji depoları boşalmış aç vaziyettedir, et yense de kana hemen karışmaz, bu esnada kana 10-15 dakika içerisinde yahut daha az sürelerde karışan whey mükemmel etkilere sebebiyet verir.
Unutulmasın, whey bir öğündür, yemektir. İlaç asla değildir...
Akın Saatci'nin çok faydali videolari var bu konu hakkında. Spordan sonra ne zaman yemek yememiz gerektigi ve ne kadar protein videolarini öneririm. Uluslararasi bilimsel arastirmalara dayanarak hazirliyor videolari. Protein sentezi için genel olarak iyi beslenmek gerektiğini söylüyor tüm gün boyu. Spordan sonra proteinli beslenmek gerektiğini de söylüyor.
Protein tozunu spordan sonra yoğurt ve meyveyle (muz veya elma) ile tavsiye ederim hem daha lezzetli oluyor hem de spordan sonra bunlara da ihtiyac duyuyor insan ara öğün yapmiş olursun
Su veya süt ile içsek etkisinde bir değişme oluyor mu tozun? Birde ben antrenman sonrası içiyorum daha iyi hissediyorum öyle. Antrenmandan kaç dk sonra içebilirim?
Spor sonrası 60 dk o zman diliminde alman daha mantıklı olacaktır, süte karıştırmak vücutta laktik asit birikimine sebep olduğu için yorgunluğa yol açabiliyor, ayrıca sindirimide zor oluyor su ile almanı tavsiye ederim.
Çok bir farkı yok ama spordan sonra ilk 30 dk icinde içersen vucut katabolik düzene geçmiyor diyenler var kas yıkımı minimuma iniyor , sütle icersen fazladan cok az protein almis olursun tek farkı o