Squat kendini ne kadar sürede belli etmeye başlar?
Bir de poponun yukarı doğru bakması için, şekil olarak yani, en etkili hareket hangileri?
Bir de poponun yukarı doğru bakması için, şekil olarak yani, en etkili hareket hangileri?
Sadece squat işine yaramaz. Aşağıda linklerini attığım antrenmanları da yapmalısın.
İzleyeceğim. Teşekkür ederim ☺️
Sumo squat ya da normal squat ama kalktigin sirada poponu sikman gerek egildiginde acman gerek amcak o popo sikistirdigin vakit o dedigin olur yapmazsan bir ise cok yaramaz
Evet sıkma yapıyorum sumo da. Yani yaptıkça her türlü kalkıklık oluşur mu? Aşağı doğru bakıyormuş gibi sevmiyorum popoda
Olusur ama sumo squat yaparken ayaklarin duz degil v seklinde durmasi gerek ayaklarin biliyorsundur umarim
Evet. Zaten kalça için dar olmaması lazım aralığın ve düz ister istemez olmuyor 😁
O yanmayi hissediyorsan sorun yok zaten hemende olacak degil mesela bende 1 aydir spordayim hemde kardiyo idmanimda sumi squat yapiyorum sanki hic bir sey olmamis gibi duruyor ama pes etmek yok acı yoksa guzel bir görünüm yok basssss 😅😉
Hissediyorum da illaki bacakta da yanma oluyor değil mi? Kalça yapacam derken olanı eritmeyeyim 😂
😅😅 olan popoda erimez yok bacakta yanma olmasi kasikta falan hissetmen normal malum gucu birazda oradan aliyorsun ve oradaki de fazla su varsa eriyor aslinda oraya da yarari oluyor sayilir
Oh içim rahatladı 😁 Peki çok çeşitlilik mi iyidir hareketlerde yoksa setleri arttırmak mı? Malum salona gitmiyorum ve her hareketi doğru yapabileceğimi sanmıyorum 😅
Senin asil amacin ne once onu bilmek gerek ona gore bir program cikartman gerek en kotu spor salonunda hocalardan isteyebilirsin parasi neyse ver yani onemli degil ama program olsun mesela ben 1 ay once 2 gun kuvvet 1 gun kardiyo yapiyordum bir gun dinleniyordum oyle yapiyordum ertesi gun devam bu sefer 1 gun kardiyo 1 gun kuvvet oldu mesela bugun kuvvet idmanim var yarinda dinlenip vucut kendine gelip yeniden ertesi gun devam edecem gibi sen surekli yapiyorsan sporu o da olmaz vucut biraz dinlenmesi gerek devamli yormaman gerek yoksa o dedigin gibi geriye kalan popodan da yer gider 😅😅
Yok yok. Bir dolu bir boş gidiyorum 😁
3 karın hateketi
4 de squat hareketi yapıyorum
Gogus kol sirt bacak calismiyor musun
Göğüs hayır. Aslında kol da çalışmak istiyorum da, ilk şunları yerine getirirsem daha çok memnun olurum 😁
Aslinda hepsini birden calismak daha iyi olur sadece bir yere odaklanmak cok mantikli olmayabilir ya da bir kac yer full body daha iyi ama sen bilirsin çalışmalarında hangi hareketler var
Hareketlerin isimlerini bilmiyorum ki 🙄
Anlat ben anlarim
Karın için;
Çift bacak 90 derece indirip kaldırma, yatar pozisyonda
Ayaklarımı 90 derecede kırıyorum ve ellerim başımın arkasında mekik hareketi gibi yapıyorum
Bir de ayaklarım yerde, omuz genişliğinde, sağ ve sol olarak ayak bileklerime dokunuyorum
Squat için de sumo squat yapıyorum
Ağırlıksız hip trust
Bir ayağım kırık, kalçadan popoyu ittiriyorum ama bilekler bana dönük, sıkıyorum yani (bacak düz)
Geri tekme
Bir de düz uzanmışken kalçayı sıkarak bacağı yukarı atıyorum ama kalça hizasında, öyle tekme atar gibi değil
Karin icin yat iki ayagini dik sekilde havaya kaldir kafanina kaldir karnina bakar sekilde dursun 4x15 yap duz sekilde kaldir yavasca indir son hareketi yaparken kut pat diye ayaklari indirme indirirken 10 saniye kadar beklet tam birakacagin sirada vucudunda titreme olacaktir goreceksin bunu yaparken ellerinde kalcanda olsun iki yanaklarini tut
Tamam bunu da ekledim listeye 😁
Tamam ben bunu yapiyorum karin icin asiri iyi 99 bedenden 95 e dustum
Aslında benim belim ince. Sadece halat karın diyorlar ya, çizgili falan, öyle dursun istiyorum 😁
Cizgi de olur
Plankta yapabilirsin
O zaman tamam. Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim kolay gelsin 🙂
Cevap
4Cevap
Doğru programla 2 hafta. Benim yazdığım programla 3 hafta da oldukça belirgin yaparım
Spor saloluna gitmiyorum ama
Benim programlarım evde de yapılabilir
Öyle çok hareket var mı
Evet var istemen yeter
Kalçanın gelişmesi için merdiven çık yokuş tırman çök kalk yap sumo squat kobra hareketi hip thrust hareketleri etkili
Bu hareketler arka üst baldırı da çalıştırır mı
Düzenli yap 3 ay sonra at gibi olursun
Kobrayı yapmıyordum. Hip için de ağırlıksız yapıyorum. Evde çalıştığım için..
İlla ağırlıkların dumbell veya plak olmasına gerek yok karın bölgene 10 kg 5 kg su bidonu koyabilirsiniz
O senin çalışmana bağlı
Evet. Bakalım artık ne kadar sürede etki edecek
kalçana bakabilir miyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?